Curs BNR

1 EUR = 4.9543 RON

1 USD = 4.6181 RON

1 GBP = 5.7545 RON

1 XAU = 289.0518 RON

1 AED = 1.2573 RON

1 AUD = 3.0855 RON

1 BGN = 2.5331 RON

1 BRL = 0.9379 RON

1 CAD = 3.4603 RON

1 CHF = 5.0759 RON

1 CNY = 0.6476 RON

1 CZK = 0.2099 RON

1 DKK = 0.6650 RON

1 EGP = 0.1495 RON

1 HUF = 1.3434 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.3033 RON

1 KRW = 0.3544 RON

1 MDL = 0.2593 RON

1 MXN = 0.2663 RON

1 NOK = 0.4206 RON

1 NZD = 2.8029 RON

1 PLN = 1.1038 RON

1 RSD = 0.0423 RON

1 RUB = 0.0563 RON

1 SEK = 0.4243 RON

1 TRY = 0.1975 RON

1 UAH = 0.1251 RON

1 XDR = 6.1433 RON

1 ZAR = 0.2437 RON

Editia 7954 - 09 iun 04:41

Planul Rusu pentru „drum liber” pe mai multe străzi din Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 13 mai 2022

Trecerile de pietoni, la distanţă mai mare de intersecţii, stâlpişori la colţ de stradă şi mai multe sensuri unice

Planul Rusu pentru „drum liber” pe mai multe străzi din Braşov

Chiar dacă nu mai are atribuţii în domeniul infrastructurii rutiere, viceprimarul Braşovului Sebastian Rusu vrea să rezolve problema blocajului din trafic pe mai multe străzi din cartierele Astra şi Tractorul.
„Anul trecut, când aveam atribuţii în domeniul tehnic, am început inventarierea locurilor de parcare. De asemenea, în Astra am verificat străduţele înguste. Acolo se pot amenaja parcări, inclusiv prin instituirea sensurilor unice. De asemenea, am identificat soluţii şi pentru străzi din Tractorul. Eu voi continua demersurile pentru rezolvarea acestor probleme. În urma discuţiilor purtate cu Poliţia Naţională, Poliţia Locală - Brigada Rutieră  şi colegii de la Serviciul Străzi ne vom deplasa în teren şi vom identifica trecerile de pietoni care pot fi mutate”, a declarat viceprimarul Braşovului Sebastian Rusu (PNL).

Model de succes: intersecţia Olteţ-Independenţei
Astfel, viceprimarul are în plan mutarea trecerilor de pietoni din capătul străzilor care sunt chiar în intersecţie, la câţiva metri în interiorul drumului. În acest mod, pietonii pot traversa în condiţii de siguranţă strada. De asemenea, se va fluidiza traficul, pentru că, în acest moment, de cele mai multe ori, maşinile care vin de pe strada secundară opresc pe trecerile de pietoni pentru a putea intra pe artera principală, iar cele care părăsesc  artera principală, blochează prima bandă pentru a permite pietonilor traversarea pe trecerea de pietoni de pe strada secundară. În acest sens, el a oferit exemplul trecerii de la intersecţia străzii Independenţei cu strada Olteţ, unde trecerea a fost mutată şi astfel nu se mai blochează prima bandă până la pasaj.

„Zebră” de 20 de metri
„O altă trecere de pietoni cu probleme este cea de la intersecţia străzii 13 Decembrie cu strada Ioan Socec, la Colegiul Nicolae Titulescu, care are o lungime de aproximativ 20 m şi unde este aproape imposibil ca autovehiculele să treacă dacă sunt pietoni prezenţi pe trecere. Acolo, probabilitatea ca pe zebră să nu fie un pieton este minimă. Acolo, cu intervenţii minime, problema poate fi rezolvată”, a explicat Rusu.
De asemenea, Rusu a declarat că a solicitat serviciului din Primăria Braşov care se ocupă de străzi să identifice trecerilor de pietoni unde trotuarul nu este la un nivel cu suprafaţa carosabilă, amenajare necesară persoanelor cu dizabilităţi.
„Încă din primăvara anului trecut, împreună cu Poliţia Locală şi fostul şef de la Serviciul Străzi, am identificat străzi unde putem face sensuri unice pentru fluidizarea traficului şi amenajarea de noi locuri de parcare. Am discutat cu Poliţia Naţională şi Locală şi vom relua analiza împreună cu vizitele în teren pentru a duce la îndeplinire aceste acţiuni”, a continuat Rusu.
O altă măsură luată în calcul de viceprimar este ca în zonele aglomerate, unde maşinile sunt lăsate în colţul intersecţie, să se monteze stâlpişori. O zonă vizată de reprezentantul Primăriei este cea din spatele Căii Bucureşti.

+6 -7

Comentarii

'Willy'

2022-05-13 10:21:59


'Planul Brasov pe cand? Ca numai la ingrasat bugetul le sta mintea, sa aiba de unde ciordi banul public. Smecheria vietii, dai doua dungi de vopsea (5 lei) si incasezi 130 de lei pe an (taxa de smecher, taxa de protectie) caci daca nu cotizezi esti amendat, haituit. Scheme din lumea interolpa. Dai, ai liniste. Nu dai, esti belit. Cu ce drept desfiinteaza cineva o banda de drum ca sa faca bani din ea? Ca e plin de asa zise sensuri unice, ai treaba undeva mai faci un km, doi, pana ajungi la destinatie. Plus cateva ture in plus pana gasesti unde sa lasi masina. Ca sunt locuri berechet, dar blocate si inchiriate pe care se percepe taxa de protectie. In loc sa decongestioneze orasul prin eliberarea parcarilor tinute captive, vine cate unul cu Planul Rusu, ala dinainte cu Planul Sholdova, sa mai stranga niste bani de fapt. Ca daca i-ar interesa de calitatea vietii nu ar defiinta cate un sens de circulatie, ar asfalta, ar aduce canalele la nivel, ar matura strazile, ar face zone verzi, ar fluidiza cum trebuie pe unde trebuie (nu faci semafor in giratoriu ca e lumea proasta si nu stie sa tina covrigul in mana si le este greu la unii sa traverseze un cerc). Dar e simplu sa strici ce este bun si sa pozezi in mare reformator de strazi. Nu ca as avea pretentii dar mai avem gornisti din astia si la pee see dee, care se trezesc sufland in goarna ca sa credem noi ca sunt ei bine intentionati. Unul nu ar face ceva frumos, ceva util orasului. Doar unde iese banul. Daca nu iese banul, nu se face. Huooooo!'

'Ce Rusule? Rusu încurcă lume'

2022-05-13 06:58:12


'Pe ce lume trăiesti Rusule?\n Desfiintari si mutari de treceri de pietoni,sensuri unice pentru parcari, semafoare pe un sens de strada! \nAstea sunt realizari!\nIndependenței si Oltet sunt străzi paralele. Nu se intersectează!\nDespre ce vorbim?\nRealizările lui Rusu: semafor pe un sens de mers, alveole RAT FARA trotuar unde nu intra autobuzele de mici ce sunt.\nCu asa ceva vrei sa castigi primăria? De rasul curcilor.\n\n\n\n'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional