Curs BNR

1 EUR = 4.9490 RON

1 USD = 4.2218 RON

1 GBP = 5.7704 RON

1 XAU = 240.3568 RON

1 AED = 1.1494 RON

1 AUD = 3.0732 RON

1 BGN = 2.5304 RON

1 BRL = 0.7982 RON

1 CAD = 3.3310 RON

1 CHF = 4.5640 RON

1 CNY = 0.6541 RON

1 CZK = 0.1953 RON

1 DKK = 0.6655 RON

1 EGP = 0.2687 RON

1 HUF = 1.3938 RON

1 INR = 0.0573 RON

1 JPY = 3.8391 RON

1 KRW = 0.3603 RON

1 MDL = 0.2383 RON

1 MXN = 0.2109 RON

1 NOK = 0.4907 RON

1 NZD = 2.9764 RON

1 PLN = 1.0756 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0581 RON

1 SEK = 0.4886 RON

1 TRY = 0.4882 RON

1 UAH = 0.1589 RON

1 XDR = 5.9914 RON

1 ZAR = 0.2888 RON

Editia 7545 - 24 sep 09:27

Plânset, zâmbet, rânjet: „faţadele” Amural. De la un ONG „cu spate”, contre între partidele din Consiliul Local Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 27 august 2021

Plânset, zâmbet, rânjet: „faţadele” Amural. De la un ONG „cu spate”, contre între partidele din Consiliul Local Braşov

Viceprimarul Braşovului Flavia Boghiu (USR), PNL Braşov şi consilierul local Alexandra Crivineanu (PSD) au avut joi, 26 august, un „schimb de replici” pe tema Amural.

Viceprimarul Flavia Boghiu (USR): „Ne-am trezit cu o plângere penală”
Discuţia a fost deschisă de Flavia Boghiu, care a reclamat, printr-o postare pe Facebook, că în cursul acestui an „Asociaţia Amural a fost hăituită cum n-a fost vreodată, nici măcar de administraţia George Scripcaru. Iar acum colegii acestuia (liberali şi pesedişti deopotrivă) nu încap de Amural. I-a mai şi lovit amnezia privind zona După Ziduri, catacombe şi proiectele cu care defilau anul trecut în campanie şi despre care scria presa vremii de atunci. În toată povestea asta, atât eu cât si cei de la Amural ne-am trezit cu o plângere penală, depusă de un dezvoltator imobiliar care nici el nu încape de Amural”, a declarat Boghiu. Ba mai mult, ea a scris că plângerea respectivă a fost depusă de un „dezvoltator care n-a putut să construiască pe dealurile din Schei din cauza primarului (pe atunci senatorul) Allen Coliban. Căruia îi depusese plângere penală, despre care a recunoscut anul trecut că se baza pe mărturie mincinoasă. Mii de braşoveni îşi aduc aminte de American Dream. Dezvoltator care are zeci de procese cu Primăria Braşov”.
Totodată, viceprimarul a scris că „cică n-ar trebui să vorbesc despre asta, căci s-ar putea să deranjeze coaliţia cu liberalii. Şi pentru că sunt o doamnă şi n-ar trebui să mă cobor. Nu am nici timp, nici interes de războaie politice şi mocirlă, când sunt atâtea de făcut. Dar nu pot, pentru politică, să-mi pierd curajul de a spune ceea ce ştiu şi de a susţine lucrurile în care cred. Pentru că n-aş mai fi eu. Şi pentru că nu am fost votată să zâmbesc şi să tac”.

PNL Braşov „se distanţează de declaraţiile viciate şi autovictimizatoare făcute de doamna viceprimar”
De cealaltă parte, Grupul PNL din Consiliul Local Braşov a transmis printr-un comunicat de presă că „se distanţează de declaraţiile viciate şi autovictimizatoare făcute de doamna viceprimar Flavia Boghiu în problema administrării fără respectarea legii a catacombelor Braşovului de către Asociaţia Amural. În locul unor explicaţii pertinente şi a recunoaşterii publice a responsabilităţii faptelor, doamna viceprimar Boghiu a ales calea transmiterii unui comunicat de presă ce prezintă o situaţie ce este departe de adevăr”.
Realitatea este alta, spun reprezentanţi PNL Braşov: „Intoxicaţi de aburii unei aparente puteri dată de o relaţie apropiată cu doamna viceprimar Boghiu, reprezentanţi ai Asociaţiei Amural umblă toată ziua prin Primăria Braşov, confundând instituţia cu propriul sediu de ONG, şi solicită prin diferite forme de presiune beneficii diverse (acces, chei, documente). Relaţia anumitor persoane aflate vremelnic la vârful Primăriei Braşov cu Asociaţia Amural a alunecat pe panta ilegalităţilor, iar consilierii PNL Braşov nu pot gira un astfel de comportament administrativ”.
Nu în ultimul rând, aleşii liberali au menţionat că la plângerea penală s-a ajuns pentru că au fost persoane care au „considerat că este mai avantajos pentru ei să ocolească legea, decât să o respecte”, însă au precizat şi că „nu ştim dacă au făcut asta cu bună ştiinţă sau din lipsa pregătirii administrative”.
În ceea ce priveşte dimensiunea politică a acestei dispute, consilierii locali liberali au subliniat faptul că „nu ne face plăcere să ieşim public cu un astfel de mesaj, dar am fost atacaţi constant de partenerii noştri locali din USR – PLUS pe diverse subiecte în mod direct sau prin tot felul consultanţi şi dorim să oferim un răspuns ferm”. Nu în ultimul rând, liberalii i-au transmis Flaviei Boghiu că „îi spunem doamnei viceprimar Boghiu că este o diferenţa între un zâmbet şi un rânjet. Primul îţi dă o senzaţie de încredere în partenerul tău, iar cel din urmă te pune în gardă”.

Alexandra Crivineanu (PSD): „Eu chiar nu am fost votată să zâmbesc”
În disputa pe tema „Dosarul Amural” a intervenit şi Alexandra Crivineanu (PSD), care a adus în discuţie zâmbetul la care făcea referire viceprimarul. „Eu chiar nu am fost votată să zâmbesc şi să tac”, a scris Crivineanu într-o postare. „Asistăm la o nouă mostră de tupeu din partea doamnei viceprimar. Aceasta susţinând în continuare, proiectele Asociaţiei Amural, aceeaşi care a folosit în mod ilegal catacombele Braşovului, pe bani publici, încasând sume de la braşoveni şi turişti. Ba mai mult, în pledoaria pentru binele braşovenilor doamna viceprimar se arată foarte implicată în problemele oraşului, chiar dacă în timpul programului de lucru se deplasează la conferinţe de presă în Bucureşti, în interesul partidului”, a scris social-democrata. Totodată, ea i-a transmis viceprimarului USR PLUS că „nici noi, doamna Boghiu, nu am fost votaţi de braşoveni să zâmbim frumos şi doar atât. Vă reamintim problema «penală» şi extrem de gravă (pentru că tot vorbeaţi de amnezie) cu privire la faptul că asociaţia pe care o susţineţi cu atâta ardoare a funcţionat ilegal, realizând venituri «la negru» şi consumând din banii municipiului Braşov, fără a avea nici măcar un temei legal de colaborare cu Primăria Braşov. A face politică nu înseamnă războaie şi mocirlă, ci a avea o misiune şi nişte valori, iar a face administraţie nu înseamnă a acorda facilităţi unor asociaţii şi fundaţii «de casă» perfect ilegal, aruncând în ochii braşovenilor declaraţii cu iz emoţional”.

De unde a pornit disputa
Toate aceste dispute au pornit după ce în 19 august, Consiliul Local Braşov votat Protocolului de parteneriat cu Asociaţia Amural şi Municipiul Braşov privind funcţionarea, în catacombele de După Ziduri, a Braşov Underground Museum (BUM). Conform acelui proiect, asociaţia primea gratuit catacombele, iar curentul consumat de muzeu ar fi urmat să fie plătit de Primăria Braşov.
Muzeul a fost deschis în 3 iunie, iar până în 11 august (când, potrivit Asociaţiei Amural, a fost închis pentru mentenanţă) a funcţionat fără a avea de la Primăria Braşov. Tocmai faptul că a funcţionat două luni fără un document „în spate”, i-a determinat pe aleşii locali liberali şi social-democraţi să nu voteze „pentru”. Ba mai mult, în timpul şedinţei de plen a Consiliului Local Braşov, atât viceprimarul Braşovului Sebastian Rusu (PNL), cât şi şeful Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial (SAPUC), Cristine Manolache, au spus că nu ştiu cine le-a dat cheile de la intrarea în catacombe celor de la Amural.

+0 -5

Comentarii

'Gigiberlogea'

2021-08-28 10:57:49


'Toata gasca asta noua de la primarie pare pierduta in spatiu nu au reusit nimic decat sa taie panglici la proiecte vechi si sa resusciteze o mortaciune a sportului in timp ce viitorul sportului brasovean se autosponsorizeaza pt ca fonduri importante pleaca la o echipa de foftbal moarta care nu are viitor.Nu poti avea sport de performanta de calitate fara copii crescuti in cluburile brasovene din taxele noastre nu mai folositi banii nostri pt ce arunca altii folositi banii brasovenilor pe brasoveni si pt ei'

'Willy'

2021-08-27 11:49:29


'Eu in afara de pomeni si alte mizerii mascate sub forma de proiecte de cultura nu am vazut sa se miste si altceva. De pilda, vine toamna, imediat e iarna, iar noi tot cu nisipul de asta iarna pe strazi. O sa merg special azi pana in giratoriul din Darste sa vad, mai e nisipul ala acolo pe care l-am vazut acum cateva saptamani? Unele gramajoare au inceput sa faca verdeata, ma gandesc sa imi iau o capra sau o alpaca si sa o scot la pascut pe langa borduri. Orasul nostru drag si fost frumos a ajuns o boschetareala userista in toata regula. Rusine! Iar oengista sa mai calce frana ca nu impresioneaza pe nimeni. Sa ia exemplu de la Clotilde (vorba vine, caci e o diferenta intre cele doua ca intre cer si pamant) si sa puna mana si sa faca treaba nu numai poze pe la corturi de vaccinare, poze atent studiate care sa inspire mila. Apropo: cat e decontul cu caravanele alea de asa zis de vaccinare? S-a platit din fonduri publice? Totalul, va rog! S-a platit din fonduri private? Ok, nu ne intereseaza! Cand au fost la Bucuresti sa sustina a treia cale, au fost pontati ca fiind la lucru sau si-au luat liber?'

'cel mai titrat blogger verde thc si digitalizat'

2021-08-27 09:37:27


'@zah ioan - aveti dreptate, dar spuneti concret problema dv,mergeti in audienta, reclamati la prefect, cititi legile actionati daca n-ati primit raspuns dupa cele 30 de zile etc. \nusl, ne-usl, traim in prezent, articolul aduce in lumina o problema si un concept mai putin cunoscut - teritoriul, spatiul public institutiile nu sant proprietatea privata a cuiva, adica nu faci ce vrei in niste birouri ale unor institutii, nu te k..ci pe \'Dupa Ziduri\', nu faci camping in parcul de langa primarie, nu te p..si langa leagane si pe zidul bisericii ca \'tu esti liber\''

'cel mai titrat blogger verde thc si digitalizat'

2021-08-27 08:42:03


'\'organele abilitate\' si \'justiaindependenta de capul ei\' sa-si faca datoria fata de brasoveni, iar cei in cauza sa nu dispere ca se poate si o intoarcere tot la primarie la \'munca tot in folosul comunitatii\' deci ce mai tura vura si atatea lacrimogene'

'ella'

2021-08-27 07:36:50


'In loc sa fiti uniti sa faceti ceva frumos, durabil si util pentru Brasov,va ocupati de nimicuri.Un oras turistic precum Brasovul are nevoie de multe proiecte care sa atraga turisti,care sa-l faca mai frumos.Sunt atatea de facut!! Uniti-va fortele si realizati ceva vizibil si palpabil de care brasovenii sa fie mandri.Prea multe scandaluri,prea multe studii si proiecte care nu s-au concretizat.Hai la treaba!!! E timpul sa si vedem ceva concret!'

'Raoke'

2021-08-27 07:26:12


'Este „demnă” de remarcat solidaritatea P.S.D.-ului cu P.N.L.-ului. La fel ca-n vremurile „bune” din mandatele fostului primar penal, Scripcaru. U.S.L. trăiește, nu se lasă dus așa ușor.'

'Zah Ioan'

2021-08-27 06:11:17


'Constat ca adevăratele probleme cu care se confruntă brașovenii,arătate de aceștia prin diferite sesizări la primărie(unde li se dă nr.de înregistrare, cod verificare și termen de rezolvare de 30 de zile, termen care nu se respectă niciodată) nu se discută in consiliul local,dar probleme care nu interesează deloc, se discută, cu zâmbete și rânjete.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional