Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 14:57

Pianistul şi compozitorul Bogdan Ota, în concert pe scena Filarmonicii Braşov

Autor:

Publicat la 07 iunie 2014

EnergoBit aduce la Braşov spectacolul UNITED, o poveste magică despre frumuseţe, spirit şi emoţie

Pianistul şi compozitorul Bogdan Ota, în concert pe scena Filarmonicii Braşov
UNITED, o co-producţie de excepţie semnată Bogdan Ota şi Filarmonica Braşov, sub bagheta dirijorului Iulian Rusu, va avea loc pe 13 iunie, ora 19:00 la sala Patria.
Peste 80 de artişti se întâlnesc într-un spectacol emoţionant despre conexiunea spirituală dintre oameni şi depăşirea iluziei separării. Povestea pusă în scenă de compozitor este o călătorie în subconştientul fiecăruia dintre noi, destinaţia finală fiind esenţa noastră – Iubirea. Muzica devine astfel coloana sonoră a acestei călătorii interioare şi reuşeşte să recreeze legătura sufletească profundă dintre oameni, dincolo de orice bariere fizice, mentale, etnice, religioase sau geografice. Spectacolul va purta publicul prin istorie, lumea basmelor, muzică de film şi poveşti de iubire. 
Fanii braşoveni ai artistului vor avea parte de o surpriză importantă cu ocazia acestui concert. Bogdan Ota va prezenta în primă audiţie compoziţii ce vor fi incluse pe viitorul său album, pe lângă lucrările muzicale incluse pe primul său CD intitulat ”Day of Wrath”, produs de casa de discuri Electrecord.
Bogdan Ota este unul dintre cele mai sonore nume din industria muzicală contemporană şi unul dintre artiştii români cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii ani. Absolvent al Universităţii de Arte ”George Enescu” din Iaşi, artistul român a ajuns extrem de cunoscut şi apreciat în întreaga lume o dată cu participarea sa la competiţia ”Norway Got Talent”, în 2011, unde a înregistrat un succes fulminant.
Preţul biletelor pentru concertul de la Braşov este de50 de lei, fiind puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii Braşov.
 
Ce spun criticii din România şi din străinătate
„Şi totuşi există metereze în care lupta nu se isprăveşte, în care artiştii cu har nu vor să cedeze fast-food-ului cultural devastator, cel care asfixiază, neîndurător, arta adevărată. Bogdan Ota, cu muzica lui, este în linia întâi” [Sergiu Alex, autorul cărţii ”Bogdan Ota şi pianul care apropie Cerul”]
„Bogdan Ota este un compozitor de elită. Îndemânarea muzicală cu care se mişcă şi înţelegerea structurii compoziţionale de care dă dovadă sunt cu adevărat o raritate. Temele cu o puternică încărcătură emoţională stau alături de pasaje liniştite de parcă ar fi modelate din aceeaşi materie. Albumul «Day of Wrath» confirmă faptul că orice discuţie despre un succesor natural al lui John Williams este incompletă fără a lua în considerare numele lui Bogdan Ota” [Wildy Haskell, editor la Wildy`s World şi reviewer pt. Indie-Music.com]
”Unii muzicieni compun muzică pop şi rock înainte de a-şi încerca mâna cu soundtrack-urile pentru film. Ota, pe de altă parte, sună predestinat să fie un creator de muzică de film” [Dan MacIntosh, critic muzical]
 
Fanii, după concertul din Cluj din 27 februarie 2013
„Mulţumesc Bogdan, m-ai facut să realizez în această seară că sufletul meu este capabil de mai multe sentimente simultan…  şi râdeam în acelaşi timp...,  eram supărat şi furios, fericit şi motivat, îndrăgostit şi optimist, iertător, dar cel mai presus… bucuros să fiu pe acest pământ, mândru că sunt român.” (George Dascălu)
„Doamne, cum a putut fi la concertul din seara asta! Bogdan Alin Ota e incredibil... e capabil de o aşa conectare încât am fost mută o seară întreagă.... am plâns, am trăit, am oftat între piese - parcă numai atunci respiram şi eu.... wow...” (Maria Bar)
 
 
BOGDAN OTA:
„Nu există accidente, doar căi de urmat” 
 
- Pe 13 iunie, ora 19:00 prezinţi pe scena Filarmonicii din Braşov spectacolul UNITED. De ce un eveniment artistic pe tema conexiunii spirituale dintre oameni? 
- Suntem fiinţe raţionale si sociale, dar mai presus de toate suntem fiinţe spirituale, indiferent de confesiunea religioasă. Noi funcţionăm în parametri normali doar dacă suntem uniţi. Tema singurătăţii, deşi frecvent întâlnită în artă, e totuşi o tema foarte tristă. Noi artiştii încercăm să arătăm prin efortul nostru colectiv că nu suntem făcuţi să fim singuri, că putem reuşi împreună. Imaginaţi-vă că fiecare individ e asemeni unei lumânări. O lumânare într-un oraş în beznă nu face o diferenţă prea mare. Dar 350.000 de lumânări aprinse în noapte... am curaj să pariez că s-ar vedea din avion. UNITED e un concert menit să ne trezească din amorţeala digitală ce a cuprins întreaga planetă, ridicând la rang de dumnezeire reţelele de socializare. 
- Care e povestea în care vrei să implici emoţional publicul? 
- Publicul îşi va trăi propria poveste, căci fiecare simte în felul său. Temele prezentate în spectacol sunt legate de spiritualitate, emoţie, religie vs credinţă, dragostea puternică ce transcede chiar şi barierele morţii. Noi artiştii ne vom da toată silinţa ca toată lumea să-şi înţeleagă în cel mai profund mod propria fiinţă. Vom trezi emoţii şi amintiri vechi, îngropate de mult în subconştient şi totodată vom da naştere altora noi, plecând din sala de spectacol mai energici şi plini de entuziasm. 
- Cum te simţi în postura de a fi comparat cu mari compozitori din lumea muzicii de film, precum John Williams? Review-urile criticilor internaţionali cu privire la primul tău CD intitulat ”Day of Wrath” sunt de-a dreptul impresionante. 
- Să fii pus în aceeaşi propoziţie, în asociere şi în antiteză, cu nume atât de mari te responsabilizează până la paranoia. Ştiu că primul album a fost un real succes, dovadă stau vânzările, sălile arhipline şi totodată aceste cronici venite de la criticii de profil din străinătate şi din România. Eu am emoţii foarte puternice la fiecare piesă nouă pe care o aduc în faţa oamenilor pe o scenă. Tot timpul mă întreb cum vor reacţiona. Acesta e coşmarul fiecărui compozitor. E puţin mai simplu să interpretezi Mozart sau Gershwin. Ca interpret nu eşti judecat din prisma creaţiei, ci doar a performanţei tale artistice. Publicul, considerat de mine ca fiind adevăratul critic de artă, apreciază sau nu în primul rând creaţia muzicală în sine, apoi elementele tehnice, interpretative şi de spectacol. Sunt foarte recunoscător că am fost comparat cu marii compozitori contemporani, deşi această medalie e îngrozitor de grea. Nu am voie să-mi dezamăgesc fanii, căci datorită lor sunt pe scenă de fiecare dată. 
- Care ar fi cel mai important câştig pentru o persoană care intră pentru prima oară în sala de spectacol la un concert semnat Bogdan Ota? Ţi-ai propus să livrezi prin muzica ta un anumit mesaj către public? 
- Mi-am propus să-l atrag pe ascultătorul meu înapoi către el însuşi, către sinele său divin. De ce? Trăind în această societate e o datorie divină în primul rând şi în al doilea rând morală să facem tot ce ne stă în putinţă să o facem frumoasă, fără a precupeţi vreun efort. Nu avem o scuză pentru a nu face nimic. 
Unii mă întreabă retoric, scârbiţi de propria experienţă de viaţă: „Da’ îţi mai vine să zâmbeşti şi să te bucuri cu atâtea nenorociri în jurul tău, cu bolile şi cu salariile astea mici?” Răspunsul meu e DA, SE POATE. Nenorocirile, bolile şi salariile mici vin tot din NEFERICIRE şi frustrare. Cheltuim mai bine de jumătate din venitul nostru pe medicamente, tratând EFECTUL, nu cauza bolii. Fasconalul nu înlătură supărarea care v-a creat migrena. Şi atunci tot noi oamenii ne plângem că avem mai mulţi oameni în spitale şi la coadă în farmacii decât în sălile de teatru sau în parcuri. Mesajul meu către lume este: Fiţi fericiţi! E singura voastră datorie. Fiind fericiţi vă veţi schimba viaţa. Schimbându-vă viaţa veţi schimba lumea! E CHIAR ATÂT DE SIMPLU! 
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie