Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7221 - 04 iun 07:43

Peter Maffay cetăţean de onoare al Braşovului

Autor:

Publicat la 14 august 2015

Muzicianul susţine candidatura Braşovului pentru a deveni în 2021 Capitala Europeană a Culturii

Peter Maffay cetăţean de onoare al Braşovului

Peter Maffay, celebrul muzician german, de origine română, a primit din partea primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, diploma şi placheta de cetăţean de onoare al Braşovului.
,,În 2013, cu unanimitate de voturi, Consiliul Local a aprobat o hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Braşov lui Peter Maffay, iar acum am deosebita onoare să îi înmânez diploma şi medalia de cetăţean de onoare al Braşovului, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa activitate. Este un gest simbolic, de onoare, pentru cei care reprezintă şi fac cinste Braşovului şi care prin activitatea lor aduc un plus pentru comunitate. Îi mulţumesc pentru proiectele din România şi pentru tot ce a făcut şi face pentru copiii din toată lumea. Când, în urmă cu mai mulţi ani, a iniţiat proiectul de la Roadeş, am vorbit cu ministrul Administraţiei Publice de atunci, Vasile Blaga, şi mă bucur că împreună am reuşit să sprijinim lansarea acestui proiect. Acest titlul îi creează lui Peter Maffay şi responsabilităţi şi sper să devină unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai noştri în susţinerea candidaturii Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, în anul 2021. Îi mulţumesc pentru tot ceea ce face în România şi pentru tot modul în care reprezintă oraşul şi ţara noastră în lume,” a declarat primarul George Scripcaru în momentul înmânării diplomei şi plachetei de cetăţean de onoare al Braşovului.
Prezent la eveniment, Excelenţa Sa Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania le-a vorbit participanţilor despre muzicianul, personalitatea şi omul Peter Maffay, discursul său reuşind să strângă ropote de aplauze din partea celor prezenţi.
,,Este un moment neobişnuit pentru mine, să devin cetăţean de onoare al a oraşului copilăriei mele. Anii 50 au fost ani de lipsuri, de izolare, de represiune. Războiul şi consecinţele acestuia mi-au afectat familia, viaţa. Cei care au putut, au emigrat în lumea liberă, iar în 1963 a venit rândul familiei mele. Am lăsat în urmă tot ce ne era drag. Am devenit străin într-o ţară străină, dar am avut şansa unui nou început şi am profitat de ea. Doresc să vă mulţumesc pentru gestul de astăzi, care mă face extrem de fericit, dar este şi un angajament pentru mine, acela de a continua să sprijin proiectele pe care le am în România. Sper ca Braşovul să devină capitală culturală, pentru că aceasta înseamnă o dezvoltare incredibilă din toate punctele de vedere, iar eu voi sprijini cu tot ceea ce pot acest demers,” a declarat emoţionat Peter Maffay.
În cadrul evenimentului, despre Peter Maffay au vorbit şi ceilalţi invitaţi: consulul Germaniei la Sibiu, d-na Judith Urban, şi reprezentanţii celor două ONG-uri partenere ale fundaţiei lui Peter Maffay, Fundaţia Tabaluga, respectiv d-na Caroline Fernolend, directorul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi Michael Schimdt, preşedintele fundaţiei care îi poartă numele.
Despre importanţa lui Peter Maffay pentru Braşov şi pentru cultura din oraşul nostru au vorbit şi reprezentanţii Consiliului Local şi ai Forumului Democrat German,
La finalul ceremoniei, primarul Geroge Scripcaru le-a înmânat tuturor invitaţilor un album cu Braşovul de ieri şi de astăzi al arhitectului Teofil Mihăilescu.

Peter Maffay şi-a revăzut şcoala în care a învăţat în Braşov
Înainte de a primi distincţia de cetăţean de onoare, Peter Maffay, însoţit de primarul municipiului Braşovau vizitat Şcoala Gimnazială nr. 12, ale cărei cursuri muzicianul le-a urmat până în anul 1963, când, la vârsta de 14 ani, a emigrat în Germania.
Cu acest prilej, primarul şi celebrul muzician, alături de consilierul local Werner Braun, au dezvelit o plachetă, montată pe faţada clădirii, care menţionează că Peter Maffay a urmat cursurile acestei şcoli. Totodată, primarul i-a prezentat şi stadiul lucrărilor de reabilitare a clădirii situate pe str. De Mijloc, care, începând cu următorul an şcolar, le va oferi elevilor un grad de confort crescut, condiţii de siguranţă şi reducerea cheltuielilor cu utilităţile.
,, Mă bucur foarte mult că am ocazia de a îi prezenta lui Peter Maffay  ce schimbări am făcut la această unitate de învăţământ, mai ales că ştiu cât de mult este legat de această şcoală şi de copilăria sa în Braşov. În ultimii 25 de ani, corpul vechi al Şcolii Gimnaziale Nr. 12 a trecut doar prin reparaţii curente, iar începând cu anul trecut, de la bugetul local au fost alocate fondurile necesare efectuării reparaţiilor capitale. Ne-am propus ca în această toamnă, lucrările să fie terminate, astfel încât elevii, care în anul şcolar 2014-2015 au urmat cursurile în celălalt corp al acestei unităţi, să revină în săli de clasă moderne. Pentru Braşov, această şcoală este importantă în ceea ce priveşte infrastructura şcolară, fiind una dintre unităţile în care elevii au contact cu limba germană. În următoarea şedinţă a Consiliului Local din această lună voi supune aprobării un proiect de hotărâre prin care Şcoala Gimnazială nr. 12 să se numească „Peter Maffay”” a declarat primarul George Scripcaru, în timpul vizitei efectuate la Şcoala gimnazială nr. 12.
Referitor la propunerea primarului pentru ca şcoala gimnazială nr. 12 să îi poarte numele, el a declarat ,,Sunt bucuros şi mişcat de aceste gesturi. De asemenea, sunt impresionat de faptul că autorităţile locale au investit în această şcoală, pentru că şcoala este o cheie pentru viitor, dă o perspectivă copiilor, iar investiţia în educaţie este cel mai bun lucru pe care îl putem face”.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional