Curs BNR

1 EUR = 4.9484 RON

1 USD = 4.2646 RON

1 GBP = 5.8523 RON

1 XAU = 244.4451 RON

1 AED = 1.1610 RON

1 AUD = 3.1622 RON

1 BGN = 2.5301 RON

1 BRL = 0.7734 RON

1 CAD = 3.4531 RON

1 CHF = 4.6171 RON

1 CNY = 0.6630 RON

1 CZK = 0.1948 RON

1 DKK = 0.6651 RON

1 EGP = 0.2713 RON

1 HUF = 1.3760 RON

1 INR = 0.0568 RON

1 JPY = 3.7293 RON

1 KRW = 0.3603 RON

1 MDL = 0.2467 RON

1 MXN = 0.2074 RON

1 NOK = 0.5067 RON

1 NZD = 3.0064 RON

1 PLN = 1.0828 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4938 RON

1 TRY = 0.4618 RON

1 UAH = 0.1588 RON

1 XDR = 6.0191 RON

1 ZAR = 0.2897 RON

Editia 7562 - 19 oct 05:55

Parfumul olandez al celui mai bun barman din țară!

Autor: Liviu CIOINEAG

Publicat la 27 aprilie 2012

Mihai Daniel Fetcu, în vârstă de 24 ani, a fost singurul barman român care s-a calificat în semifinală „Bols Around The World 2012”, un prestigios concurs internațional de mixologie

Parfumul olandez al celui mai bun barman din țară! Mihai Daniel Fetcu, în vârstă de 24 ani, a fost singurul barman român care s-a calificat în semifinală „Bols Around The World 2012”, un prestigios concurs internațional de mixologie. El este și inventatorul cocktailului „Dutch Flagrance”, pe care l-a prezentat în cadrul acestui concurs. Singurul român care a intrat în semifinală prestigiosului concurs de bartending „Bols Around The World 2012” este brașoveanul Mihai Daniel. Barman la Bistro de l Arte, tânărul de 24 de ani a reușit să devanseze 22 dintre cei mai buni barmani din țară. A ajuns la această reușită după numai 3 ani de „barmanie”. „Acum 3 ani am fost și m-am angajat ca bellboy la un hotel din oraș și din prima clipă când am pășit acolo și am văzut barul și cum lucrau cei de acolo m-am îndrăgostit pe loc de această meserie. Dar în timp, cu răbdare și cu multă muncă am fost promovat pe rând de pe postul de bellboy, pe postul de ajutor-ospătar, ospătar și în final barman”, ne-a declarat Mihai Daniel Fetcu. Ce este mixologia? Dintre cele trei ramuri ale bartending-ului modern, Mihai a ales partea de mixologie. Aceasta se ocupa cu mixarea diverselor ingrediente alcoolice și/sau non-alcoolice. „Această ramură nu necesită atât de mult antrenament ca și în ramură de flair bartending, dar în schimb necesită studiu. Trebuie să studiezi foarte mult atât băuturile, cât și celelalte ingrediente pentru a putea crea o armonie perfectă între ele atunci când creezi băuturi. Ideea este că încerc în fiecare zi să mă informez din diferite surse: cărți, reviste, internet, emisiuni”, ne spune barmanul. Recent, el primit cadou de la iubita sa o tabletă Kindle - un e-book reader creat special pentru lectura electronică. „Pe ea mi-am stocat toate cărțile o port mereu cu mine. De fiecare dată când am timp liber, trag un ochi pe ea. Fie că sunt în autobuz, fie că sunt la coada la vreun ghișeu, oricând am ocazia, răsfoiesc câteva «pagini»”, ne mărturisește barmanul, precizând că pentru partea tehnică, face în fiecare zi o sesiune de minim 15 minute, „timp în care exersez diferite stiluri de turnări ale băuturilor”. Cum se prepară o băutură de concurs Mihai și-a luat inima în dinți și a participat pentru prima dată la un concurs de mixologie anul trecut, la Alexandrion - Mix & Tell - etapa locală, unde a luat locul III. Anul acesta a fost mai îndrăzneț și s-a înscris la competiția internațională „Bols Around The World 2012”, unde a fost desemnat singurul român care a intrat în semifinale. Reușita i se datorează „Parfumului olandez”. „Am creat mai multe băuturi, dar cea mai recentă este aceea pe care am creat-o pentru concursul «Bols Around The World 2012». Se numește «Dutch Fragrance» și este o combinație între două clase de cocktail-uri: «Julep» și «Swizzle», la care am adăugat un strop de parfum de zmeură. Băutura în sine este foarte complexă și conține ingrediente ca menta, sirop zahăr, zmeură, suc de lime, lichior de zmeură și suc de merișor. Lucrul cel mai interesant la ea și care cred eu că a contat cel mai mult pentru juriu este că implică o tehnică specială de mixare a băuturii, cu un instrument numit „swizzle stick”, instrument ce este originar din Caraibe. De asemenea, și paharul a jucat un rol important în crearea băuturii, el fiind o cupă metalică (julep cup) cu niște proprietăți deosebite asemeni unui pocal”. „Azi a fi barman este deja un stil de viață” Pe viitor, barmanul vrea să participe la cât mai multe sesiuni de pregătire în afară și la cât mai multe concursuri de talie internațională. „În câțiva ani vreau să îmi deschid o școală de barmani și, de ce nu, și un bar... Dar deocamdată mă concentrez pe prezent, deoarece știu că mai am foarte multe de învățat despre această artă, pentru că nu mai este de mult o meserie. Practic în ziua de azi a fi barman este deja un stil de viață”, a subliniat Mihai Daniel Fetcu. Ce bea un barman? Dacă vă întrebați ce bea un barman, puteți să pariați că nu e wiskey cu cola. „Băutura mea preferată este Jadoo, o băutură ce a fost preparată prima oară de marele specialist de bar Dale DeGroff pentru Prințul Egiptului și este asemănătoare cu binecunoscutul Mojito, doar ca substituiești romul cu ginul și top-ul de apă minerală cu apă tonică. Este o băutură fresh, revigorantă, numai bună pentru vara ce va veni!”
+0 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

  • Scandal la Racoș

    S-au îmbătat, după care s-au luat la harță, iar doi dintre ei au fost agresați fizic pe stradă. Vorbim despre un grup de persoane de la Racoș, unde a fost nevoie de intervenția Poliției Locale Racoș, înainte să se ajungă la incidente mai grave

    2012-04-27 citeste mai mult
  • Ce se mai fură prin Brașov? Balustrade

    Doi tineri, de 17 și 20 de ani, au fost prinși de polițiști, miercuri, înainte de prânz, pe strada Carpaților, cu mai multe obiecte metalice la ei

    2012-04-27 citeste mai mult
  • Un avion ușor a aterizat forțat la Vlădeni

    Pilotul a scăpat teafăr! Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla o singură persoană a aterizat forțat în județul Brașov, joi seară, între localitățile Vlădeni și Perșani

    2012-04-27 citeste mai mult
  • Reprogramați la examenul auto

    Cei care erau programați pe 30 aprilie pentru proba scrisă sau practică în vederea obținerii permisului de conducere vor susține proba practică pe 5 mai

    2012-04-27 citeste mai mult
  • „Ghidul asiguratului” - împărțit prin intersecții

    Începând de ieri, APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, IGPR - Inspectoratul General al Poliției Rutiere și ANPCPPSR - Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România desfășoară la Brașov campania „Asigură-te!”

    2012-04-27 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional