Curs BNR

1 EUR = 4.9709 RON

1 USD = 4.5670 RON

1 GBP = 5.8970 RON

1 XAU = 354.6908 RON

1 AED = 1.2435 RON

1 AUD = 3.0560 RON

1 BGN = 2.5416 RON

1 BRL = 0.8237 RON

1 CAD = 3.3295 RON

1 CHF = 5.1374 RON

1 CNY = 0.6284 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.0947 RON

1 HUF = 1.2719 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 2.9025 RON

1 KRW = 0.3289 RON

1 MDL = 0.2567 RON

1 MXN = 0.2541 RON

1 NOK = 0.4199 RON

1 NZD = 2.7512 RON

1 PLN = 1.1599 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0519 RON

1 SEK = 0.4279 RON

1 TRY = 0.1380 RON

1 UAH = 0.1100 RON

1 XDR = 6.0565 RON

1 ZAR = 0.2489 RON

Editia 8226 - 23 iul 04:45

Operat la privat, reoperat la stat. Acum îşi cere dreptatea în stradă

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 06 octombrie 2023

Operat la privat, reoperat la stat. Acum îşi cere dreptatea în stradă

Nicolae Grancea din Făgăraş protestează în această săptămână, zilnic, la Sibiu, în faţa sediilor Poliţiei, Procuratorii şi Judecătoriei, nemulţumit că nu i se face dreptate de câţiva ani de zile. Bărbatul susţine că a făcut plângere penală împotriva Clinicii Polisano din Sibiu, unde spune că a fost operat greşit, de două ori, în urmă cu şase ani de zile, de chirurgul Aurel Coman. Mai mult, Nicolae Grancea a declarat că a trebuit să se opereze de alte două ori, la Spitalul Militar din Braşov, după ce nu au reuşit operaţiile de la Polisano din Sibiu. Iniţial, bărbatul s-a operat de hernie la burtă, însă acasă a văzut că medicul i-ar fi afectat un testicul.

O „durere” din 2017. Primul diagnostic, hernie inghinală
Nicolae Grancea şi-a spus povestea colegilor de la Ora de Sibiu cum a venit în martie 2017 să se opereze la Polisano, de hernie înghinală stângă, la medicul Aurel Coman. După prima operaţie, Grancea spune că a avut dureri foarte mari, însă i s-ar fi zis de personalul medical din Polisano, că este ceva normal.
„Am fost operat în 2017 pe la Spitalul Polisano, pentru hernie inghinală stângă, superficială, indirectă şi două chisturi. Am mers la operaţie la doctorul Coman. (…) Pe 3 martie 2017 m-am prezentat la Clinica Polisano, s-a intervenit chirurgical. Atunci am observat în sala de operaţie că nu s-a format o echipă medicală între urolog şi medicul Coman, chirurg generalist. (…) Ajungând în salon după perioada de revenire din anestezie, comparând cu alte situaţii de genul operaţiilor mele, eu prezentam dureri atroce, dureri mari care la mişcarea abdomenului îmi creau o transpiraţie abundentă pe tot corpul”, relatează Nicolae Grancea.
Bărbatul a declarat că nu l-a consultat medicul care l-a operat, după intervenţia chirurgicală, ci ar fi venit o asistentă care i-a transmis că „sunt normale acele dureri.”

Ce greşeli ale medicilor acuză bărbatul
Omul mai acuză personalul medical din Polisano, că nu l-au pansat la externarea după prima operaţie.
„M-au externat după cinci zile. Nu m-au pansat la plecare, că dacă făceau actul acesta obligatoriu la plecare, vedeau o recidivă ce a rămas în urma unei deficienţe operatorii. Domnul doctor Coman a ales o soluţie neadecvată pentru eliminarea chisturilor (…) M-a operat în partea de sus, la abdomen, unde urma să pună plasă, mi-a ridicat, traumatizându-mi testiculul deasupra abdomenului, nu a tăiat pielea scrotului, cum era normal, a făcut operaţia de hernie înghinală şi a uitat testiculul sub plasa respectivă, fapt pe care l-am identificat acasă, o gâlmă cu astept inflamatoriu, roşu, maroniu”, spune Nicolae Grancea.
După două săptămâni, timp în care spune că a avut dureri şi şi-a dat seama că nu mai are decât un testicul, Nicolae Grancea a fost operat a doua oară, tot la Polisano.  Grancea susţine că atunci când l-a consultat după operaţie, medicul Coman “s-ar fi făcut alb ca varul”.
La o lună de zile după a doua operaţie, Grancea susţine că a avut dureri şi testiculul afectat „nu era în regulă”.
Nicolae Grancea pretinde că timp de un an de zile, după cele două operaţii, el ar fi ţinut legătura cu medicii de la Polisano Sibiu, „care i-ar fi ascuns un an de zile aceste probleme”.

La un an după operaţii, a cerut să beneficieze gratis de tratament, dar susţine că a fost înjurat de cel care l-a operat
„În 2018 am ajuns la conducere, domnul director Celestin mi-a spus să fac o cerere prin care să solicit repararea gratuită a problemelor rămase post-operatorii după intervenţiile chirurgicale de la Clinica Polisano. Am mers cu această recomandare scrisă pe hârtie la doctorul Meşteru care, după ce m-a consultat, văzând că sunt ceva probleme, l-au chemat pe doctorul Coman de faţă. (…) Atunci domnul doctor Coman m-a înjurat, (…) mi-a zis că m-am dus la conducerea Polisano, să mă duc dracului să mă opereze ei”, a povestit Nicolae Grancea.

După Sibiu s-a operat de două ori la Spitalul Militar din Braşov
Nicolae Grancea  recunoaşte că le-a spus celor din Polisano, că nu mai are curajul să apeleze la serviciile lor medicale, aşa că s-a dus la Spitalul Militar din Braşov, unde a făcut două operaţii: “una pentru repararea herniei femurale cu procedură laparoscop, (…) mi-a reuşit hernia femurală, după care (…) la a doua operaţie, la Militar au găsit, au identificat în zona plasei, plasă îngrămădită în jurul canalului. femural, care mi-a atrofiat circulaţia sanguină arterială”.
Nicolae Grancea susţine că, după prima operaţie din Polisano, din 2017, şi astăzi are dureri şi problemele lui de sănătate s-au înmulţit. Aşa că, omul susţine că a făcut o plângere penală împotriva Polisano din 2019, dar că nu i s-a făcut dreptate până acum.

Cum răspunde Medlife
Medlife, care administrează clinica Polisano, a transmis public că îi pare rău că fostul pacient este în situaţia în care afirmă că este bolnav din cauza operaţiilor de hernie la burtă, în urma cărora ar avea probleme cu un testicul şi cu circulaţia.

Totodată, cei de la Medlife precizează că „Încă din primul moment am colaborat îndeaproape cu autorităţile implicate, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile necesare pentru analizarea dosarului aflat pe rol. În prezent, procesul este încă în desfăşurare, motiv pentru care ne aflăm în imposibilitatea obiectivă de a vă oferi informaţii suplimentare. Rămânem în continuare la dispoziţia tuturor organelor abilitate, contribuind cu tot ce ţine de noi la clarificarea şi soluţionarea acestui caz”.

+9 -3

Comentarii

'Gelu'

2023-10-06 10:56:53


'90% din medici practică medicina in silă, si o fac doar pentru bani si beneficii. Nu există medic cu vocație si empatie. Dumnezeu cu mila.'

'Levente'

2023-10-06 09:12:47


'Bravo lui. Un om care stie sa isi apere si sa lupte pentru drepturile sale. Impotriva nedreptatii. Daca toti ar fi ca el am fi departe nu in groapa actuala.'

'Barbu Gh.'

2023-10-06 07:32:14


'„Eroii” în halate albe din privat sunt la fel de slabi, dacă nu, unii dintre ei, mai slabi decât cei de la stat. Iar despre ce marfă scot noile facultăți, private sau de stat, nici nu mai are rost să vorbim. '

'Versarya'

2023-10-06 07:30:49


'In Romania avem tot mai multi medici spagari sau pilosi care au ajuns in sistem prin deja impamantenitul pcr (pile-cunostinte-relatii ).Nici urma de empatie sau daruirei.Avem si medici f.buni dar acolo nu ajung decat pacientii care au trecut intai pe la banca.Atata timp cat nici un astfel de \"medic\" nu e trimis dupa gratii pentru malpraxis si nici nu plateste daune persoanei care a suferit ca urmare a nepriceperii,vom mai avea astfel de cazuri.Succes domnului care protesteaza si felicitari pentru initiativa!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie