Curs BNR

1 EUR = 4.9700 RON

1 USD = 4.5550 RON

1 GBP = 5.9149 RON

1 XAU = 352.8944 RON

1 AED = 1.2401 RON

1 AUD = 3.0888 RON

1 BGN = 2.5411 RON

1 BRL = 0.8390 RON

1 CAD = 3.3388 RON

1 CHF = 5.0961 RON

1 CNY = 0.6272 RON

1 CZK = 0.1956 RON

1 DKK = 0.6661 RON

1 EGP = 0.0951 RON

1 HUF = 1.2697 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 2.8843 RON

1 KRW = 0.3295 RON

1 MDL = 0.2570 RON

1 MXN = 0.2554 RON

1 NOK = 0.4239 RON

1 NZD = 2.7760 RON

1 PLN = 1.1690 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0518 RON

1 SEK = 0.4315 RON

1 TRY = 0.1378 RON

1 UAH = 0.1110 RON

1 XDR = 6.0469 RON

1 ZAR = 0.2504 RON

Editia 8221 - 16 iul 15:18

OLX Servicii ajunge în Brașov: Conectează prestatorii locali de servicii cu 14 milioane de clienți potențiali. Ce pot obține de la OLX Servicii prestatorii de servicii și furnizorii locali

Autor:

Publicat la 06 iunie 2023

OLX Servicii ajunge în Brașov: Conectează prestatorii locali de servicii cu 14 milioane de clienți potențiali. Ce pot obține de la OLX Servicii prestatorii de servicii și furnizorii locali

Cu o audiență lunară de peste 90% din utilizatorii de internet din România, OLX anunță că 1.5 mil de utilizatori caută servicii. De la manichiuriste la profesori de meditații și meseriași, peste 80 de mii de anunțuri lunare pe binecunoscutul portal sunt de la prestatori locali de servicii. 

În județul Brașov există o cerere foarte mare pentru servicii, media căutărilor lunare ajungând la 9700 de căutări. În topul celor mai căutați profesioniști se numără meseriașii și constructorii, închirierile, reparațiile auto, IT și electrocasnice, serviciile de transport, organizatorii de evenimente, cursurile și meditațiile, cât și serviciile de curățenie și înfrumusețare. Peste 2.200 de furnizori de servicii din județul Brașov se află deja pe platformă punând anunțuri lunar, iar OLX Servicii își propune să sprijine dezvoltarea locală și să conecteze un număr mai mare de prestatori locali cu cei peste 14 milioane de posibili clienți.   

“Feedbackul furnizorilor din Brașov care folosesc deja OLX pentru promovarea serviciilor este că notorietatea și simplitatea platformei constituie un avantaj pentru promovarea afacerii. Pentru a găsi aceiași clienți online, nu mai au nevoie de bugetul și complicațiile tehnice ale altor canale precum social media, ci doar de profilul afacerii lor pe OLX, pe care îl pot personaliza și actualiza oricând, chiar de pe telefon. Pentru că OLX este primul loc în care se caută servicii, afacerile locale primesc proiecte din zona de interes și pot oferta direct prin opțiunea chat & call”  - Florentina Popescu, Business Growth Manager OLX.

Găsești tot ce vrei și ce nu știai că vrei pe OLX Servicii, soluții convenționale sau creative la nevoile tale. Când vine vorba de găsirea rapidă a unui serviciu care îți rezolvă problemele, OLX este cel mai bun portal de căutări servicii din România.

Beneficiile pe care OLX Servicii le oferă meseriașilor și prestatorilor de servicii includ:

1. Posibilitatea de a-și adăuga reclame mult mai simplu față de cele din social media, și statistici clare despre performanța lor
2. Accesul la o sursă constantă de clienți noi, care preferă să-și aleagă furnizorul dintr-o listă de anunțuri
3. O prezență online în câteva minute prin crearea paginii personalizate a afacerii,   fără efortul de a avea un website clasic actualizat
4. Comunicarea în timp real cu clienții prin funcționalitatea de "Chat & call"
5. Expunerea la o audiență extinsă, națională, cu o intenție clară de cumpărare, la un cost redus.

Beneficiile le-a simțit și Lingurar Dan Raul, prestator de servicii activând în județul Brașov cu servicii de curățenie și transporturi. Dan, care folosește de 6 ani platforma OLX Servicii are de spus următoarele despre experiența sa: “Sunt foarte mulțumit de OLX Servicii. Am minim 3 apeluri pe zi cu clienții și în 90% din cazuri ajungem să și batem palma. Eu mă bazez în totalitate pe OLX cu firma mea.”

Prestatorii de servicii pot afla mai multe despre platforma OLX Servicii aici: https://business.olx.ro/servicii/.

 

Ce promite OLX Servicii ca hub pentru dezvoltarea afacerilor locale

În ciuda creșterii pieței de servicii în România (cu 11% mai multe mici businessuri față de anul precedent), rapoartele arată că peste 13.000 de afaceri locale au întâmpinat dificultăți în ultimii doi ani. Printre problemele comune se numără lipsa vizibilității, atragerea de clienți și costurile ridicate ale publicității în social media. 

OLX Servicii oferă soluții pentru toate aceste provocări, ajutând furnizorii de servicii să-și crească vizibilitatea și să atragă clienți noi. Ca răspuns la aceste dificultăți, OLX Servicii oferă câteva răspunsuri la întrebarea de ce orice afacere ar trebui sa fie prezentă acolo:

 

1. O sursă constantă de clienți noi care preferă listele de anunțuri 

“Peste 14 milioane de români caută ceva pe OLX, iar majoritatea preferă să aleagă ei furnizorul dintr-o listă de anunțuri, nu să aștepte cotațiile meseriașilor.” - Florentina Popescu, Business Growth Manager OLX

Profesioniștii din construcții, organizarea de evenimente sau beauty nu au bugete de advertising și nici strategii de marketing cu acces la multe canale de promovare, așa că ajung să se bazeze pe recomandări ca formă principală de promovare, sau pe investiții în reclame plătite pe social media, din care nu înțeleg unde li s-au consumat bugetele. 

Prin listarea în categoriile dedicate de servicii pe OLX, utilizatorii găsesc exact ce își doresc, iar prestatorii au un influx de clienți constant, care își manifestă interesul. 

 

2. O alternativă mai eficientă ca timp și bani la marketingul pe social media, fără grija algoritmilor în continuă schimbare

“Prestatorii din județul Brașov înțeleg unde se duc banii lor - le oferim statistici clare de unde pot să își dezvolte strategia de business. Investițiile sunt minime, de la câțiva euro pe lună - o alternativă eficientă pentru bugete mici vs social media, cu care nu pot ține pasul în termeni de algoritmi și schimbări.” - Florentina Popescu, Business Growth Manager OLX

Afacerile la început de drum operează de obicei cu bugete mici din care trebuie ca totul să funcționeze ca uns. Sau pentru acele one man shows, unde prestatorul se ocupă de tot de la promovare la execuție, fiecare leu contează. 

Un anunț pe OLX garantează că milioane de utilizatori vor vedea serviciul oferit de prestator, iar filtrele din postarea unui anunț îi ajută pe meseriași să ajungă exact la cei ce au nevoie de serviciul lor.

Algoritmul de căutare potrivește utilizatorii cu prestatori în funcție de nevoi și de locație pentru a le oferi ambelor părți cea mai bună și profitabilă experiență. Ca rezultat, afacerile locale brașovene primesc proiecte pe care le pot realiza fără probleme, iar utilizatorii au parte de un marketplace competitiv plin de profesioniști.

3. Comunicarea securizată și în timp real cu clienții 

“Ca prestator de servicii din Brașov poți să discuți ușor, pe OLX, cu cei interesați de serviciile tale și să menții încrederea clienților tăi” - Florentina Popescu, Business Growth Manager OLX.

Comunicarea instantă cu posibili și actuali clienți este esențială pentru a le oferi acestora cea mai bună experiență și pentru a-i convinge să se întoarcă atunci când au nevoie de același tip de servicii.

Funcționalitatea de “Chat & call” de pe platforma de business permite comunicarea criptată între prestator și client, păstrând confidențială identitate părților și facilitând încheierea unui contract de prestări servicii.

 

Potențialul OLX Servicii de a atrage clienți noi

Pentru micii întreprinzători din sectorul de servicii care se confruntă cu schimbările drastice din spațiul economic românesc, OLX Servicii este o cale spre dezvoltare ușoară și fără riscuri, pentru care nu trebuie să-și dedice timp să o învețe, așa cum o fac încercând să se promoveze singuri în online cu ajutorul a numeroase tactici de promovare.

Având la îndemână o audiență interesată de peste 14 milioane de români, profesioniștii din construcții, beauty, reparații, organizare de evenimente și zeci de alte categorii de servicii, au un spațiu dedicat pentru a-și demonstra valoarea, pentru a câștiga clienți, și pentru a-și reduce costurile de marketing necesare activității lor.

“Scoatem în evidență talentele locale din întreg județul Brașov, iar prin aceste funcționalități promovăm și facilităm munca prestatorilor profesioniști, încurajând un mediu competitiv unde cei mai buni antreprenori români pot crește, indiferent de cât de mici sunt la înscrierea pe platformă.” - Florentina Popescu, Business Growth Manager OLX.

Profesioniștii din Brașov își pot crea un cont pe https://www.olx.ro/ pentru a începe creșterea afacerii lor prin anunțuri. Platforma susține de asemenea un program de educație pentru antreprenori prin Academia de Business, un loc cu resurse gratuite utile oricărui business de servicii.

 

+4 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie