Curs BNR

1 EUR = 4.8909 RON

1 USD = 4.7450 RON

1 GBP = 5.7696 RON

1 XAU = 272.6466 RON

1 AED = 1.2918 RON

1 AUD = 3.3761 RON

1 BGN = 2.5007 RON

1 BRL = 0.9197 RON

1 CAD = 3.7206 RON

1 CHF = 5.0380 RON

1 CNY = 0.7040 RON

1 CZK = 0.2009 RON

1 DKK = 0.6575 RON

1 EGP = 0.2478 RON

1 HUF = 1.2438 RON

1 INR = 0.0596 RON

1 JPY = 3.5548 RON

1 KRW = 0.3638 RON

1 MDL = 0.2455 RON

1 MXN = 0.2382 RON

1 NOK = 0.4990 RON

1 NZD = 3.0574 RON

1 PLN = 1.0448 RON

1 RSD = 0.0417 RON

1 RUB = 0.0774 RON

1 SEK = 0.4689 RON

1 TRY = 0.2642 RON

1 UAH = 0.1287 RON

1 XDR = 6.2901 RON

1 ZAR = 0.2925 RON

Editia 7757 - 12 aug 10:06

Obraz de braşovean, bătut de braşovean. Şi de ministru, şi de tot Facebook-ul

Autor: Mariua BOERIU

Publicat la 20 iulie 2022

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Mai mergeţi la sală, fetelor!”

Obraz de braşovean, bătut de braşovean. Şi de ministru, şi de tot Facebook-ul

CITEŞTE ŞI: Medic din Braşov, mesaj pentru Buhnici: „Te-aş lua cu mine într-o secţie de Terapie Intensivă să vezi cum se roagă un bărbat adevărat pentru soţia lui”

Foto: – LA „LOCUL FAPTEI”: George Buhnici, alături de soţia lui, Lorena – Neversea 2022.
 
Fost redactor la MIX TV Braşov, fost realizator de emisiuni la Pro TV, acum realizator de vloguri despre tehnologie George Buhnici, în vârstă de 41 de ani, a stârnit un val de reacţii pe reţelele sociale după un interviu pentru emisiunea „XNS” de la Antena Stars.

Declaraţiile uimitoare  
Buhnici a făcut declaraţii halucinante la festivalul Neversea, duminică.  El şi-a dat cu părerea despre aspectul fizic al tinerelor care nu au grijă de corpul lor şi care se afişează în costum de baie „cu celulită şi vergeturi”. George Buhnici a afirmat că „mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici”.
„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.  Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăţi piele şi sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi şi cu altceva decât cu decolteul”, au fost cuvintele lui Buhnici.
Jurnalistul a continuat afirmând că „şanşa vieţii mele e o soţie care arată ca o minoră". „Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”.

Ministrul Gabriela Firea: Îndeamnă la pedofilie, misoginism şi chiar instigă la violenţă împotriva femeilor
Internetul „a luat foc” după aceste declaraţii, începând de luni. Mii de comentarii, aproapetoate acuzatoare, au umplut Facebook-ul şI TikTok-ul, plus alte sute de luări de poziţie de la persoane publice, atât pe reţele de socializare, cât şi în presă. Marţi, lucrurile au luat şI o mai mare amploare.  
Într-un mesaj postat pe Facebook, şi ministrul Familiei, Gabriela Firea, „condamnă cu fermitate declaraţiile care aduc atingere drepturilor şi integrităţii femeilor” şi spune că „femeile sunt egale cu bărbaţii şi este de neiertat orice declaraţie care le tratează pe femei ca pe nişte obiecte sau care îndeamnă bărbaţii să considere că femeile sunt bune doar la cratiţă”: „Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiţă, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi bărbaţi se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine”.
Gabriela Firea mai spune că afirmaţiile făcute de Buhnici la un post public de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor şi că „este impardonabil să aduci în discuţie cuvinte care pot fi interpretate uşor că îndeamnă la pedofilie, misoginism şi chiar instigă la violenţă împotriva femeilor”.
„E dreptul femeilor să decidă pentru viaţa şi corpul lor! Ca şi în cazul bărbaţilor, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea şi aspectul lor, în funcţie de decizia personală. Există, însă, şi persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui. Extrem de gravă este declaraţia care duce spre pedofilie şi care consideră foarte normal ca bărbaţii să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbaţii care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate. (…) Un «influencer» nu poate ieşi public să spună lucruri care afectează femeile şi care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora”, a mai transmis ministrul.
 
Marian Godină: Să vă fie ruşine, măgarilor!
O replică dură a venit şi de la poliţistul braşovean, Marian Godină. Tătic de puţin timp, acesta a avut câteva cuvinte pentru George Buhnici, dar şi pentru Ilinca Vadici, după derajapele acestora din spaţiul public.
Godină nu a dat nume, dar totul este cât se poate de clar. A început cu Vandici, care a spus că bărbatul trebuie să fie şmecher, nu să schimbe scutece. „Dacă a fi mafiot înseamnă să nu schimbi scutece, să nu împingi la căruţ, să nu-i faci băiţă bebeluşului, să nu-i dai biberon, atunci nu-s mafiot. Apropos, nici nu-mi doresc să fiu mafiot. Lăsându-mă pe mine la o parte şi comentariile în care eram atât de lăudat pentru «eforturile» mele, vreau să vă spun că greul e dus de Georgiana, iar asta cred că e valabil în orice familie. Mama este baza, oricât de mult mi-aş dori eu să împart sarcinile în mod egal, ba chiar să mă ocup eu mai mult”, a scris Godină.
Acesta a făcut referire în mesajul lui şi la deranjul produs de declaraţiile lui George Buhnici, care spunea că vede pe plajă fete cu celulită, ceea ce nu îi place. „Mama duce cele nouă luni de sarcină, ea adoarme cu dureri lângă soţul neputincios, ea este cea care trece prin greul naşterii. Tot ea este cea care pune câteva kilograme în plus, eventual nişte celulită pe coapse, spre dispreţul vreunui beţivan aflat la mare pentru a se uita după ţâţe şi buci. Mamele merită toată aprecierea şi respectul nostru, iar dacă vreodată le comentaţi mamelor voastre, să vă fie ruşine, măgarilor care sunteţi voi măgari! Valabil şi pentru mine”, a fost mesajul poliţistului braşovean.CNCD: Urmează anchetă
Membrii colegiului director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au decis să se autosesizeze cu privire la declaraţiiile influencerului George Buhnici. „Se va analiza limita libertăţii de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor şi în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluţie cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos, preşedintele CNCD.
Întrebat dacă e vorba despre o atitudine larg răspânită în societate, Csaba Asztalos a declarat că „în principiu, condiţia femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de fiinţe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există şi violenţa de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate faţă de femei, unele moştenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiţie politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”.
Dacă se constată o faptă de discriminare, colegiul CNCD poate aplica o amendă contravenţională între 2.000 şi 100.000 de lei.
Csaba Asztalos a mai spus că la CNCD au mai fost înregistrate plângeri legate de mesaje ce vizau femeile, precum cazul fostului ministru Ioan Rus, cazul TNR sau un cântăreţ de manele care a avut o melodie jignitoare transformată în caz penal.

Ce spune „George” de la BCR?
Unul dintre principalii colaboratori ai vloggerului George Buhnici este BCR. Buhnici a promovat în ultimele luni aplicaţia de banking inteligent George by BCR atât în cadrul podcastului, cât şi pe contul său de Instagram.
Iniţial, BCR a transmis luni că „Nu vom comenta subiectul. Mulţumim de înţelegere”.
MarţI însă, după ce Libertatea a publicat un articol „Sexism cu «Țâţe şi buci». Care sunt firmele care se promovează cu influencerul George Buhnici”, în care arată cum declaraţiile lui nu sunt compatibile cu Codul de Responsabilitate Socială al băncii, reprezentanţii BCR au revenit cu o poziţie publică asupra cazului.
„Plecăm de la premisa că putem fi parteneri de proiecte şi de valori. Dar am vrea să fim foarte clari: ne disociem ferm de sexism şi discriminare, indiferent de formă – nuanţe, aluzii sau interpretări. Avem, de asemenea, aşteptări ferme de limbaj, de atitudine şi de conştientizare a greşelii când există derapaje”, au declarat de această dată reprezentanţii BCR.

Fără scuze, fără regrete: Ce a avut de spus Buhnici după ce a provocat „furtuna perfectă”  
După ce a iritat internetul, de la Facebook la TikTok, Buhnici a avut o primă reacţie pe blogul său, într-un text intitulat „pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică”.
El spune că este „norocosul soţ al unei femei frumoase”, alături de care trăieşte din 2007 şi că, din cât se pricepe, „femeilor le place să fie admirate, respectate, să primească flori şi complimente”: „Să îi spui unei femei că arată mai tânără decât vârsta din buletin este ceea ce îşi doresc marea majoritate, mai ales după vreo 30 de ani. În cazul soţiei mele, chestia asta se vede. E meritul ei că se îngrijeşte iar asta m-a motivat şi pe mine în ultimii ani să revin de la vreo 100 de kilograme spre o siluetă… normală. Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aş încuraja pedofilia şi că aş fi misogin”.
Buhnici mai spunea că nu e prima dată când îşi complimentează soţia că arată mult mai tânără, că a făcut-o şi în urmă cu 3 ani, când a spus public, pe Instagram, că aceasta „arată ca o minoră” şi acuză că recentele sale declaraţii au fost amplificate pe Twitter şi pe Facebook de către conturi false.
Buhnici a concluzionat: „Pedofilia este inacceptabilă, e o crimă şi trebuie pedepsită! Îmi iubesc soţia şi încurajez pe fiecare să aibă grijă de sănătatea lui. Nu mă voi opri să spun ce gândesc dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc. O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă, dar nu pot opri trolii. E treaba fiecăruia să gândească pentru el. Nu luaţi de-a gata nimic de pe internet şi dacă vreţi punctul meu de vedere, scrieţi-mi direct pe contact at buhnici.ro”.

În apărarea soţului
Soţia lui George Buhnici a reacţionat după scandalul care a izbucnit ieri în mediul online.   
„Un interviu în care informaţia clară a fost scoasă din context a dus la «priceperea» unor oameni de a ataca şi de a arăta cu degetul. Da, avem un număr mare de obezi (copii şi adolescenţi) în ţara asta şi cineva (soţul meu) a spus-o mai direct… la televizor. Când spun medicii nu mai facem postări în social media şi nici nu mai criticăm. De fapt, nici nu auzim! Cât despre ideea de misogin… cred că mulţi nu au aflat definiţia corectă. Las un link către… subiectul corect… ca să puteţi dormi liniştite/liniştiţi la noapte”, a scris Lorena Buhnici, redirecţionând către un text lung scris de soţul ei (prezentat mai sus) ca o justificare a celor spuse anterior.

 

Foto: Marian Godină

+2 -1

Comentarii

'stercalau'

2022-07-20 11:03:27


'interesant ca la mix tv brasov nici unul dintre componenti si fosti colegi nu a luat o atitudine.sa fie la fel cu a fostului redactor?'

'DanaBv'

2022-07-20 07:46:23


'Bravo, Mariane! Sa le fie rusine magarilor care se duc la mare \"ca sa vada piele\". As avea atatea de spus, dar ce rost are. Cine gandeste ca mine stie ce-ar fi de spus, iar aia care se imprietenesc cu fetele doar daca arata bine, ce sa inteleaga cu cei doi neuroni stingheri din creierul lor?!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional