Curs BNR

1 EUR = 4.9481 RON

1 USD = 4.1843 RON

1 GBP = 5.7879 RON

1 XAU = 242.4488 RON

1 AED = 1.1391 RON

1 AUD = 3.0684 RON

1 BGN = 2.5299 RON

1 BRL = 0.7985 RON

1 CAD = 3.3026 RON

1 CHF = 4.5619 RON

1 CNY = 0.6504 RON

1 CZK = 0.1954 RON

1 DKK = 0.6654 RON

1 EGP = 0.2666 RON

1 HUF = 1.4173 RON

1 INR = 0.0569 RON

1 JPY = 3.8274 RON

1 KRW = 0.3585 RON

1 MDL = 0.2376 RON

1 MXN = 0.2105 RON

1 NOK = 0.4884 RON

1 NZD = 2.9741 RON

1 PLN = 1.0873 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0576 RON

1 SEK = 0.4877 RON

1 TRY = 0.4961 RON

1 UAH = 0.1570 RON

1 XDR = 5.9655 RON

1 ZAR = 0.2932 RON

Editia 7539 - 16 sep 01:15

Oamenii de afaceri din Bavaria vor să investească în continuare la Braşov

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 02 iulie 2014

Pentru conturarea unor noi afaceri, un rol important l-ar avea finalizarea aeroportului de la Ghimbav, după cum au susţinut reprezentanţii Ministerului Economiei din Bavaria, care au fost ieri la Braşov pentru a discuta cu autorităţile locale în privinţa continuării unor parteneriate de succes pe partea economică, cum sunt, în prezent, cele de la Scaeffler şi de la Premium Aerotec

Oamenii de afaceri din Bavaria vor să investească în continuare la Braşov
30 de oameni de afaceri din Landul Bavaria, însoţiţi de un reprezentant al Ministerului Economiei din acest land german, alături de reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ în sistem profesional şi de reprezentanţi ai Consulatului German de la Sibiu s-au întâlnit, ieri, cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din Braşov. 
Nemţii au venit cu gânduri mari la Braşov şi şi-au manifestat intenţia de a aduce noi investiţii la Braşov. „Scopul vizitei noastre sunt relaţiile economice şi de afaceri între Landul Bavaria şi România, mai precis Braşov, unde există posibilităţi foarte multe de colaborare, iar aceste posibilităţi vizează mai ales domeniile mecanică, electronică, aeronautică şi industria aerospaţială. Există deja două companii importante din Bavaria care au investit la Braşov, Schaeffler România şi Premium Aerotec, iar din delegaţia noastră mai face parte şi o firmă medie, cu 70 de angajaţi, care de asemenea doreşte să investească în zona dumneavoastră”, a precizat Hans Schleicher, şeful delegaţiei bavareze şi director al Ministerului Bavarez pentru Economie şi Medii, Energie şi Tehnologie.
Vizita a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno - Germană şi de Clubul Economic German. În cadrul întâlnirii, bavarezii au atins şi subiectul Aeroportului Internaţional de la Ghimbav. „Dorim să ştim când se va finaliza această investiţie. Am primit o veste foarte bună, autorităţile speră să fie gata în 2016, iar existenţa aeroportului este o condiţie esenţială, pentru ca şi mai mulţi oameni de afaceri bavarezi să investească în această regiune”, a explicat Hans Schleicher.  
 
Colaborare şi în plan universitar
Acesta consideră, totodată, că protocolul încheiat între municipalităţile Braşov şi Nurnberg, în vederea înfrăţirii celor două oraşe, este o oportunitate extraordinară atât pentru Braşov, cât şi pentru Bavaria, în mod special pentru colaborarea la nivel universitar şi al institutelor de cercetare. Nu în ultimul rând, oficialul bavarez a precizat că,  în calitate de organizator al Târgului Internaţional din Nurnberg, va sprijini Braşovul pentru a deveni cel mai important oraş din România în organizarea de târguri internaţionale. 
Primarul George Scripcaru speră ca numărul companiilor germane care vor să investească la Braşov să crească. „Prin această întâlnire am încercat să identificăm noi oportunităţi de colaborare în domeniul economic, dar şi în cel economic sau cultural. La Braşov există deja multe companii germane care au creat numeroase locuri de muncă pentru braşoveni. După ce zilele trecute am fost la Nurnberg, pentru a discuta despre înfrăţirea acestui oraş cu Braşovul, prin această vizită este confirmat, încă o dată, faptul că între Germania şi România, relaţiile sunt foarte bune”, a subliniat primarul Braşovului, George Scripcaru. 
 
Afaceriştii bavarezi, invitaţi la licitaţia pentru terminalul aeroportului 
Prezent la această întâlnire, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a precizat că una dintre cele mai de anvergură investiţii bavareze care ar putea fi pusă pe picioare în judeţ este construcţia unei fabrici de arcuri., care ar putea fi amenajată fie la Braşov, fie la Făgăraş. „Alte domenii de interes pentru oamenii de afaceri bavarezi sunt prelucrarea metalelor, IT, energii regenerabile şi prelucrarea rocilor de calcar”, a declarat Mihai Pascu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte finalizarea proiectului aeroportului, vicepreşedintele CJ Braşov este de părere că în condiţiile în care oamenii de afaceri din Bavaria vor participa la licitaţia de construcţie a terminalului, lucrările s-ar putea finaliza chiar înainte de termene. „Singura întrebare din partea delegaţiei germane a fost când este gata aeroportul, şi le-am răspuns că pista va fi gata în luna august, iar spre sfârşitul lui 2016 ne dorim să fie funcţional întreg aeroportul”, a explicat Mihai Pascu. 
 
 
Foto: Primăria Braşov
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional