Curs BNR

1 EUR = 4.9709 RON

1 USD = 4.5670 RON

1 GBP = 5.8970 RON

1 XAU = 354.6908 RON

1 AED = 1.2435 RON

1 AUD = 3.0560 RON

1 BGN = 2.5416 RON

1 BRL = 0.8237 RON

1 CAD = 3.3295 RON

1 CHF = 5.1374 RON

1 CNY = 0.6284 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.0947 RON

1 HUF = 1.2719 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 2.9025 RON

1 KRW = 0.3289 RON

1 MDL = 0.2567 RON

1 MXN = 0.2541 RON

1 NOK = 0.4199 RON

1 NZD = 2.7512 RON

1 PLN = 1.1599 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0519 RON

1 SEK = 0.4279 RON

1 TRY = 0.1380 RON

1 UAH = 0.1100 RON

1 XDR = 6.0565 RON

1 ZAR = 0.2489 RON

Editia 8224 - 19 iul 00:50

O victorie cât o înfrângere

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 22 mai 2024

Părinţii elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Braşov au obţinut anularea hotărârii de Consiliu Local Braşov privind reconversia sălii de gimnastică

O victorie cât o înfrângere

Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Braşov vor mai face, o perioadă, orele de sport în săli improvizate, după ce Primăria Braşov va trebui să rezilieze un contract privind reconversia sălii de gimnastică care stă nefolosită de aproximativ un an, dar şi unul prin care, în curtea şcolii, ar fi urmat să fie amenajat un balon pentru spoturile de echipă. Rezilierea celor două contracte se va face ca urmare a unei decizii definitive a instanţei, care a anulat o hotărâre de Consiliu Local din 23 februarie 2023.

Pamela Diaconu: 24 milioane să o faci, 16 milioane să o împarţi
Anularea hotărârii de Consiliu Local a fost anunţată vineri dimineaţa, de consilierul local Pamela Diaconu, într-o conferinţă de presă ţinută în faţa Primăriei Braşov, alături de alţi aleşi din PNL şi PSD.
„În urmă cu un an de zile, la solicitarea expresă a părinţilor elevilor de la Şcoala 2 care doreau să folosească noua sală de sport, primarul a adus un expert, care a prezentat 3 scenarii posibile pentru folosirea noii săli de sport. Ulterior, tot primarul a iniţiat o hotărâre de consiliu local, prin care a solicitat ca noua sală de sport de la Şcoala Gimnazială 2 să fie folosită de Federaţia Română de Gimnastică în proporţie de 2/3, iar elevii Şcolii Gimnaziale 2 să beneficieze de noua sală în proporţie de 1/3, până când o nouă sală de sport ar fi fost chipurile realizată în viitor. Proiectul urma să fie realizat în 28 de luni la costuri estimate iniţial de 16.230.053 lei, în condiţiile în care pentru sala nouă de sport din bugetul local fuseseră deja cheltuiţi peste 24 de milioane de lei. Hotărârea de Consiliu Local propusă de propus de primar, a picat cu brio testul legalităţii, Tribunalul Braşov reţinând, cu autoritate de lucru judecat, ceea ce vedeţi în fotografia ataşată”, a declarat Pamela Diaconu.

Allen Coliban: Rămâne sală destinată exclusiv gimnasticii
De cealaltă parte, primarul Braşovului, Allen Coliban, a precizat că din moment ce hotărârea de Consiliu Local din luna februarie a anului trecut a fost anulată, trebuie să le aplice pe cele anterioare, prin care sala de sport amintită este destinată exclusiv gimnasticii.
„Proiectul pentru sala de gimnastică a fost aprobat prin hotărâri de Consiliu Local în anii 2018 şi în anul 2020, în mandatul fostei administraţii. La finalul anului 2022, reprezentanţii părinţilor au solicitat detaliile proiectului şi au formulat solicitări de modificare a acestuia. Prin urmare, am demarat o analiză tehnică, pentru a analiza scenariile disponibile: în ce variante puteam da şcolii sala pe care o merită, fără a pierde din vedere eficienţa investiţiilor deja făcute. Anul trecut (în 16 februarie 2023, n.r.), pe baza analizei recepţionate, Consiliul Local a votat cu 26 de voturi pentru şi o abţinere (a doamnei consilier PNL Pamela Diaconu), scenariul prin care sala urma să fie adaptată temporar, astfel încât să aibă o zonă dedicată sporturilor cu mingea şi una dedicată gimnasticii. De asemenea, prin această hotărâre a fost aprobată construirea unui balon, dar şi începerea demersurilor pentru construirea unei noi săli de sport, doar pentru elevi, printr-un program al Companiei Naţionale de Investiţii. Noi am semnat deja contractele pentru reconversia sălii de gimnastică pentru amenajarea balonului, dar acum trebuie să le reziliem. Ce ne rămâne de făcut în continuare este să finalizăm sala de gimnastică şi să lansăm o nouă licitaţie pentru montarea balonului”, a declarat Coliban.
Lucrările la sport din curtea Şcolii Gimnaziale nr. 2 a început în primăvara anului 2021, iar construcţia acesteia a fost finalizată în anul 2022. Sala a conform proiectului, ar fi trebuit să fie configurată astfel încât să permită organizarea unor competiţii naţionale şi internaţionale de gimnastică. Investiţia finală s-a ridicat la 27.247.030 lei, finanţarea fiind asigurată integral din bugetul municipiului Braşov.

George Scripcaru: Primarul nu a rezolvat nicio problemă, a încurcat-o mai rău
Referitor la acest subiect a avut o intervenţie şi fostul primar al Braşovului, George Scripcaru, marţi, 21 mai, în timpul unei conferinţe în cadrul căreia şi-a prezentat proiectele pentru perioada 2024 – 2028. „A fost convocată o şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov la Sala Patria, în care a fost aprobat un scenariu 2 (cel care prevedea reconvertirea actualei săli, construirea unui balon şi construirea unei noi săli de sport) şi s-a transmis mesajul că primarul (Allen Coliban, n.r.) va rezolva problema. Primarul nu a rezolvat nicio problemă ci a blocat-o şi a încurcat-o mai rău. Sala de sport de la Şcoala nr. 2 este un proiect finanţat de către municipalitate şi care trebuie dat Şcolii nr. 2. Proiectul respectiv nu este nici pentru o federaţie, nici pentru o asociaţie, nici pentru un alt club. Este sala Şcolii nr. 2, de pe Bulevardul Saturn. Lucrarea trebuie recepţionată, pentru că nici până acum nu a fost făcut acest lucru. Sala stă şi acum neutilizată. Apoi, sala trebuie dată şcolii. Şcoala, prin conducerea unităţii, îşi rezolvă problemele în interior: va trebui să programeze orele de sport şi, ca alte săli de sport în oraş. În afara orelor de program pentru elevi, poate, în baza unor reglementrări legale, sala poate fi utilizată şi pentru alte activităţi sportive. Este atât de simplu”, a declarat Scripcaru.
El a menţionat că în studiul de fezabilitate erau incluse „elemente de tip gimnastică”, însă, când a fost realizat proiectul pentru autorizaţia de construire „acele lucruri nu au fost trecute în proiect”. Ulterior, Scripcaru a spus că, ulterior, a fost emisă o dispoziţie de şantier, semnată de administratorul public al oraşului, Adriana Miron, în care a fost impus constructorului să realizeze cele două gropi de nisip. „Aceasta este realitatea. Primarul actual să nu mai mintă, să nu mai dezinformeze şi să nu mai spună că altcineva de vină. El este principalul responsabil, pentru că gestionat problema prost. I-a amăgit pe părinţi că CNI (Compania Naţională de Investiţii, n.r.) mai face o sală. CNI nici nu a aflat. CNI nu face săli la comandă, când pocneşte un primar din degete. CNI te va întreba: «De ce să îţi finanţez eu o sală de sport, când tu ai una nouă, pe care o ai închisă?». A spus că va mai construi un balon, dar era imposibil din punct de vedere al reglementărilor urbanistice”, a încheiat fostul primar al Braşovului.

+3 -1

Comentarii

'brasoveanul'

2024-05-22 09:30:49


'Şi uite aşa 1500 de elevi fac în continuare sport în clasă .... Sau în sala de sport a şcolii care este cât două apartamente semidecomandate. Şi aceasta în timp de sunt planificate cel puţin 2-3 clase în aceeaşi oră. Nu îl agreez, dar Scripcă are dreptate - problema se poate rezolva foarte simplu. Dar nu vrea Coliban ... ăsta face orice poate împotriva cetăţenilor acestui oraş.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie