Curs BNR

1 EUR = 4.9769 RON

1 USD = 4.7307 RON

1 GBP = 6.0111 RON

1 XAU = 400.8676 RON

1 AED = 1.2879 RON

1 AUD = 3.0720 RON

1 BGN = 2.5446 RON

1 BRL = 0.7920 RON

1 CAD = 3.3714 RON

1 CHF = 5.3412 RON

1 CNY = 0.6504 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0951 RON

1 HUF = 1.2009 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.1484 RON

1 KRW = 0.3368 RON

1 MDL = 0.2574 RON

1 MXN = 0.2316 RON

1 NOK = 0.4269 RON

1 NZD = 2.7946 RON

1 PLN = 1.1598 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0445 RON

1 SEK = 0.4316 RON

1 TRY = 0.1362 RON

1 UAH = 0.1135 RON

1 XDR = 6.2199 RON

1 ZAR = 0.2603 RON

Editia 8318 - 03 dec 23:51

O şefă la DSP care spune lucrurilor pe nume: Braşovul are spitale care trebuiau închise

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 29 mai 2020

Dr. Andrea Neculau: „Închidem ochii; până când vom face acest lucru? Până când pacienţii noşti vor umple Facebook-ul cu reclamaţii?”. Exemplul Infecţioase: saloane fără geam şi fără aerisire

O şefă la DSP care spune lucrurilor pe nume: Braşovul are spitale care trebuiau închise

Epidemia de coronavirus a scos la iveală probleme vechi şi multe ale sistemului sanitar din Braşov, a anunţat şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Andrea Neculau, în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Braşov. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care ea i-a avertizat pe aleşi că judeţul Braşov are nevoie de o strategie de dezvoltare a sistemului sanitar şi a anunţat că va fi nevoie de măsuri ferme şi clare. De altfel, ea a menţionat că transmis deja Consiliului Judeţean Braşov un set de propuneri privind eficientizare a sistemului medical braşovean.

Judeţul Braşov va avea o strategie sanitară
„Planificarea în sănătate porneşte de la mai multe premise, între care una esenţială este nevoia de asigurare de servicii medicale. Această epidemie (de coronavirus – n.r.) ne-a arătat ce nevoie de servicii medicale avem, mai clar poate decât înainte. Unele dintre probleme au fost semnalate de către cetăţenii acestui judeţ, care au avut neşansa să ajungă în spitalele braşovene în această perioadă. Cu toţii aţi văzut condiţiile inadecvate de spitalizare. Ele sunt cauzate de faptul că multe  dintre clădirile acestor spitale sunt vechi, cu un statut patrimonial neclar, în care nu se pot face investiţii adecvate, pentru a se atinge standardele de îngrijire sau de organizare a activităţii sanitare”, a declarat Andrea Neculau, care a preluat conducerea acestei instituţii în plină pandemie de Covid 19.
Directorul DSP Braşov a declarat că în acest moment „foarte multe dintre spitale nu îndeplinesc standardele. Închidem ochii şi dăm autorizaţi sanitare cu termene de conformare care nu se împlinesc”.
 
Dorit „ca o floare”, în realitate...
Totodată, şeful DSP Braşov a amintit că una dintre propunerile este transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.
„Spitalul de Boli Infecţioase ar trebui să fie o emblemă pentru acest gen de patologie şi pe care ne-am dori să îl avem «ca o floare» în următorii ani. Din păcate, însă, suntem în situaţia de a avea un spital mic, ale cărui paturi, de ani de zile sunt prezentate în mod supradimensionat faţă de standardele pe care noi le-am putea accepta ca Direcţie de Sănătate Publică. Acest standard supradimensionat le-a asigurat supravieţuirea şi finanţarea. Până când vom face acest lucru? Până când pacienţii noşti vor umple Facebook-ul cu reclamaţiile din spitale, prezentând cum stau ei grămadă în saloane? Saloane care nu au nici măcar geam, nici măcar aerisire”, a menţionat Neculau.     
 
„Cred că suntem în faţa unor decizii importante”
Pe de altă parte, Andrea Neculau ea a precizat că acum este momentul ca autorităţile braşovene să ia măsuri ferme şi clare, care să permită creşterea calităţii serviciilor medicale. „Acest lucru trebuie să se încadreze într-o strategie judeţeană şi una naţională. Ea depinde de ceea ce avem acum, pentru că nu putem construi spitale peste noapte. Ceea ce avem trebuie să folosim la modul optim. Cred că suntem în faţa unor decizii importante şi, sigur, toată comunitatea trebuie să aibă o opinie”, a continuat şeful DSP Braşov.
 
Peste 52 de milioane de lei, la dispoziţia managerilor spitalelor braşovene

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că în ultimii patru ani administraţia judeţeană braşoveană făcut tot posibilul pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale. „În decursul timpului am făcut în aşa fel încât, din punct de vedere patrimonial să reuşim să reglementăm situaţia juridică a mai multor unităţi sanitare, cum a fost cazul Spitalului Judeţean, a Spitalului de Copii sau a corpului de pe strada Prundului a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. De asemenea, în anul 2016, înainte de a fi preşedintele Consiliului Judeţean am pornit cu o alocare de 8 milioane de lei pentru spitalele din Braşov, iar în acest an am ajuns la 52 de milioane de lei. Toate aceste sume au ajuns la managerii spitalelor, care au elaborat strategiile de dezvoltare a unităţilor pe care le conduc”, a declarat Veştea.
Șeful administraţiei judeţene a mai spus că în perioada următoare va fi pregătită o strategie de dezvoltare a sistemului sanitar braşovean, care va fi supusă aprobării Consiliului Judeţean Braşov.
Totodată, el le-a transmis consilierilor judeţeni că „dacă dumneavoastră consideraţi că lucrurile trebuie să rămână exact ca până acum, pentru a nu deranja anumite persoane şi să ne mulţumim cu starea actuală, atunci decizia vă aparţine”.

Comentarii

'unu'

2020-06-12 08:09:00


'Pacat de D-na Dr. ca a intrat in mizeria asta numita DSP si in mizeria, serparia, coruptia, ignoranta si nesimtirea celor cu care sta alaturi la masa!\nD-na, brasovul este un ghetou, in care dsp-ul a dormit 30 de ani! Toti politrucii sudisti transferati la brasov, nu au stiut altceva decat sa astepte pensia! \nUn ghetou urban, nu poate fi decat demolat! '

92FS

2020-06-01 13:59:02


# Willy CORECT.Nu ai dreptate.Ai PERFECTA dreptate.Cel mai grav este faptul ca in timp ce reclamatiile rudelor pacientilor pleaca la gunoi,pacientii pleaca la industria evazionista,pe bani grei,a Pompelor Funebre.E adevarat,nu toti.Asa cum,nu toti medicii sunt "ingerii din linia intai".Vorbesc dintr-o experienta amara pe care am avut-o la spelunca Marzescu,unde infirmierele erau mai interesate sa molfaie pizza si pepene in birou, decat sa-i schimbe rudei mele apropiate si dragi un asternut imbibat de pisat.A doua zi a iesit un scandal monstru si au decis sa mi-o trimita la centrul paliativ Codlea (ca sa ma linisteasca ...),pe motiv ca le scosesem mizeria de sub pres.Ah,eram sa uit: la aceeasi spelunca Marzescu,ambulantierii intra cu rahatul de matza pe bocanci (pe motiv ca lucreaza in sistem si nu trebuie sa-si ia in picioare protectii de plastic),paza molfaia un sandwich,plictisita asa de tare ca poti sa treci si cu T 34 pe langa ea,iar usa de la intrare era proptita cu o bucata de mortar.Sa mai continui ? Inutil.Acesta este si unul dintre multele motive pentru care sistemul de sanatate din Romania si-a tras lege,pentru ca rudele pacientului sa nu-i poata vedea dosarul medical,intrucat ar fi blocati in procese.

Victor Brasoveanul

2020-06-01 09:47:33


Doamnelor si domnilor politicieni, ce tot „cautati” solutii de cacao, asa zise reabilitati cu zugraveli, faiantari, tencueli, mutari de colo-colo si alipirea de noi cotete pe banii contribuabilului si parandaraturi. Pentru numele lui Dumnezeu lasati orgoliile, ordinele politice si spagile si treceti la treaba. Sa va adunati sa hotarati o strategie sanitara unitara asa cum ati vazut in tarile civilizate, cu toate departamentele medicale concentrate int-un loc, cat si cele biroctatice (DSP-ul si CAS-ul). In acest fel, cetateanul sa nu tebuiasca sa se plimbe prin tot orasul, cu draci, nervi si injuraturi. CAUTATI OAMENI CAPABILI DE ASA CEVA. SUCES!

Costea Ion

2020-05-31 22:41:05


Cu mânie proletară toți vor închiderea acelor unități. Nu arată bine, știm cu toți, dar după ce le demolăm ce facem? Mergem și ne tratăm la Viena, la AKH? Că rrrumânașii noștri n-au construit nimic în ultimii 30 de ani, doar au demolat, distrus sau furat. Și acum nu mai avem nici după ce bea apă.

gigi

2020-05-30 17:35:21


Brasovul, un ghetou urban, o cocina de oras unde nici mama DSP-ului nu poate rezolva pb! Mergeti pe orice scara de bloc, si vedeti jegul, mirosurile, faptul ca sunt nezugravite, neintretinute, pute a urina, a varza murata, a tot ce va puteti imagina. Un oras ghetou, supraevaluat, condus de o mafie administrativa !!! Pacat de tinerii care s-au mutat din toata moldova, braila, galati, buzau, prahova, luand plasa vietii lor, aterizand intr-un experiment de oras!!! Poluarea e la ea acasa, procesarea gunoaielor importate si a deseurilor chimice importate, e arta, e afacere adevarata din care multi s-au imbogatit! DSP-ul sa faca bine, sa vada cati batrani locuiesc singuri in blocurile din bv, multi care nu se pot intretine, multi cu pb de sanatate, multi care refuza sa fie internati la aziluri pt supraveghere etc !!! O mafie in cardasie cu sefii de asociatii din oras, cei care inchid ochii la asemenea mizerii! Mergeti si inspectati subsolurile blocurilor, adevarate focare de infectie!!! Tevi sparte din care se scurg tot felul !!! Un oras care nu trebuia sa existe!

Littbarski

2020-05-30 12:32:53


Am avut "șansa" să intru la spitalul de infecțioase. Nu e horror, e HORROR! Da, saloane fără geamuri, fără aerisire. La momentul la care am fost acolo, schimbau tâmplăria interioară din PVC. De parcă asta era urgența

Elena

2020-05-29 12:54:39


Hai să fim serioși.Citu, o fi el într-o dungă,dar a spus un adevăr sănătatea nu este prioritatea dreptei. Trump e exemplul perfect cine moare asta e toată lumea marș la muncă. Obama, de stânga fiind a făcut medicalcare. Noi suntem fraieri că votam după modă. Vrei sănătate, educație, salarii decente,pensii votezi stânga vrei să crească mediul de afaceri votezi dreapta și apoi imediat stânga să primești și tu ceva din profitul economic.Cand spun dreapta nu mă refer la proștii lui Orban care mă face să-mi fie rușine că sunt din Brașov.

Willy

2020-05-29 09:00:16


Latrine demolate, nu inchise. Numai poza budei de la Stejeris cand o vad si deja intru in depresie. Sau a spitalului Astra.

Kemény

2020-05-29 07:53:12


Bai Veştea, lasa naibii cifrele. Alea nu sunt spitale, sunt wc-uri. Si nu wc-ri moderne ci de alea turcesti, vechi si imputite. Intelege asta odata. Trebuiesc cladiri noi. Daca dai cu lavabil si pui o gresie tot wc-ri raman. Sunt prea vechi si infecte acele cladiri. Ma intreb daca asta a intrat vreodata prin spitalele din Bv. Iti vine sa vomiti. Si vorbesc foarte serios. Daca este cineva care crede ca exagerez sa mearga cateva minute pe la marzescu, neuro( acolo chiar e o bomba, o cocina), tractoru etc. Indiferent ce se face este inutil daca nu se incepe cu constructia de cladiri noi. Bani aruncati pe fereastra. Daca mai punem la socoteala si cat fura managerii....dar asta este alta discutie.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional