Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 18:45

ZOOM TV, 4K: DOAR DIN ROMÂNIA, DOAR CEEA CE E FRUMOS

O familie din Ucea a primit aprobare de la CNA să-şi deschidă televiziune: un fel de „Discovery” de România, 400.000 de euro, sediu la Victoria

Autor:

Publicat la 10 februarie 2021

O familie din Ucea a primit aprobare de la CNA să-şi deschidă televiziune: un fel de „Discovery” de România, 400.000 de euro, sediu la Victoria

O nouă televiziune Ultra HD a primit licenţă audiovizuală în România: Zoom TV va emite şi în HD şi SD, nu doar în 4K. Solicitarea de acordare a licenţei audiovizuale pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe Zoom TV din Braşov a fost primită din partea societăţii comerciale Era Media Art SRL din Ucea de Sus, judeţul Brasov, şi a fost aprobată de majoritatea membrilor CNA, cu două voturi împotriva (Radu Herjeu si Monica Gubernat).

Turism şi relaxare, posibil în grila RCS&RDS
Potrivit certificatului constatator, asociatul unic este Vlad Adina. Societatea Era Media Art SRL nu deţine alte licenţe audiovizuale. Formatul de principiu va fi tematic, de turism şi relaxare. Zona de difuzare va fi naţională, iar modalitatea de difuzare va fi prin reţele de comunicaţii electronice (discuţii de principiu cu RCS&RDS).
Potrivit certificatului constatator, asociatul unic este Vlad Adina. Societatea Era Media Art SRL nu deţine alte licenţe audiovizuale.

90% emisiuni proprii
Programele producţie proprie vor reprezenta 90% din grilă, iar producţiile audiovizuale ale altor producători doar 10%. Toate producţiile vor fi româneşti. Programele de informare vor fi in procent de 12,5%, iar cele educative în procent de 25%.
Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi, dintre care reluări o oră pe zi de luni până miercuri, două ore pe zi joia şi vinerea, 12 ore şi jumătate sâmbăta şi 11 ore duminica. Investiţia va fi de 400.000 euro, din surse proprii.

Promit că bat „fiecare colţişor al ţării noastre”
„Zoom Tv va crea un conţinut pentru a atrage publicul de toate vârstele. Vom pune în prim plan potenţialul uriaş pe care îl are România, filmând orice colţişor al ţării noastre. Emisiunile vor fi cu tematică de turism şi relaxare, vrem să facem cât mai multe emisiuni proprii. Vrem sa arătăm potenţialul zonelor din România, cunoscute sau necunoscute. Vom avea o emisiune «Zoom Original», în care se va prezenta zona respectivă, potenţialul, ce se poate face în zona respectivă. «Zoom prin România» este o emisiune unde vom arăta, fără numele hotelurilor, câte locuri de cazare sunt în zona respectivă, ce se poate face în zona respectivă, fără sa dăm numele locaţiilor. Emisiunile realizate de Zoom Tv nu sunt emisiuni cu un prezentator în faţa camerei, deoarece se va pierde tot ceea ce este frumos. În România mai există televiziuni de travel, dar prezintă si din alte ţări. Noi vrem să arătam doar din România, doar ceea ce e frumos. Avem o echipă foarte mare, formată din 23 de persoane, care se ocupă de la regie până la tot ce trebuie. Am avut plăcerea să cazăm în hotelul nostru o echipă BBC, şi am fost chiar curios dacă ei se uită la ceva rău. Toate televiziunile care au intrat în oraşul Victoria au văzut doar două blocuri lăsate în paragină, dar nu văd nimic frumos, nu văd de exemplu pădurea frumoasă. Dar echipa de la BBC, în timp ce mergea la locaţii, trecea pe lângă acele blocuri si eram curios dacă se uită la acele blocuri. Si nici nu se uitau. Cei de la BBC mi-au dat acest impuls. De aceea am înfiinţat şi firma în anul 2018, de a arăta ceva frumos, în vremurile acestea când sunt numai scandaluri la televiziuni. Avem o mulţime de lucruri frumoase în ţara noastră, nu le vedem. Suntem fascinaţi de natură. De exemplu, avem emisiunea Natura Relax, prin care lăsăm natura să vorbească prin sunetele ei. Dacă obţinem licenţa de emisie, vom intra in reţelele RCS RDS, desigur contracost pentru echipamente si abonamentul de transmisie”, a declarat Vlad Sandu, reprezentantul postului.

Angajaţi studenţi
Vlad Andra, fondatorul acestui proiect de televiziune, a explicat că de fapt echipa e formată din studenţi şi a completat: „Dorim să schimbăm estetica materialelor care sunt difuzate de obicei la televizor. Majoritatea sunt brute, foarte puţin editate. Dorim să modificăm modul de prezentare a acestora, să fie asemănătoare cu videoclipurile de travel de pe platformele Youtube, Vimeo sau Twitch. Vrem să captivăm publicul, imaginile să vorbească mai mult. Îmi place să mă refer la aceste materiale ca la un fel de «fast entertainment», adică uşor de privit, uşor de înţeles, antrenante şi cu şanse foarte mari sa le priveşti din nou. Materialele vor fi cu efecte si tranziţii. Doresc sa pun accentul pe aceste două aspecte intenţionat, deoarece prin aceasta vrem să ne diferenţiem ca televiziune. Îmi place sa privesc Zoom Tv din două perspective: o televiziune realizată de tineri care cunosc tendinţele şi ceea ce este popular pe internet si nu numai, dar si o televiziune care încearcă să prezinte locurile din România şi turismul în prim plan. Am vizionat multe documentare, dar majoritatea erau despre locuri cunoscute, fiind ignorate împrejurimile si posibilele atracţii turistice din apropriere. Nu vrem ca televiziunea noastră să fie confundată cu blogurile si videoclipurile home made realizate de diverşi creatori de conţinut. Vrem să împrumutăm cumva acest conţinut dinamic. Publicul va fi privit ca un prieten. Estetica va fi asemănătoare emisiunilor occidentale, de exemplu difuzate de National Geographic, History sau de ce nu, Discovery. Dar totul va fi filmat în România. Va fi evitată plasarea de produse, deoarece vom discuta in prealabil cu proprietarii pensiunilor şi vor evita afişarea numelui pensiunii. Dar vom specifica zona in care se află. Proiectul este finanţat de familia mea, din fonduri proprii. Studiourile sunt pregătite în proporţie de 80%, tot proiectul este gata. Avem deja echipamente 4K. Avem spaţiu închiriat în oraşul Victoria, unde sunt studiourile. Avem chiar studenţi din oraşul Victoria, iar ceilalti vor edita din Braşov, nu vor face naveta în Victoria„.

+8 -1

Comentarii

'Willy'

2021-02-10 00:56:43


'Poate face si pe Litoral un documentar sa vada toata planeta cum a fost confiscata plaja de bisnitari care au facut pe nisip padure de umbrele si sezlonguri. Baracile de OSB tin loc de locatii de alimentatie publica. Sunt curios unde sunt deversate scurgerile de la WC si de la baracile din OSB de pe plaja. De exemplu in Neptun, Olimp, Eforie plaja e mult mai jos decat restul statiunii, ce face canalizarea, urca? De exemplu in Neptun pe partea de plaja unde e lacul ala, adica cum mergi dinspre Steaguri spre gardul ala din plasa care desparte populimea de alesul neamului, e o teava de canal care se scurge in vazul lumii direct in mare. Si pute. Anul trecut au pus niste banere in fata sa nu mai vada populimea.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie