Curs BNR
1 EUR = 4.9726 RON
1 USD = 4.5313 RON
1 GBP = 5.7463 RON
1 XAU = 296.8710 RON
1 AED = 1.2339 RON
1 AUD = 3.0003 RON
1 BGN = 2.5424 RON
1 BRL = 0.9302 RON
1 CAD = 3.3338 RON
1 CHF = 5.1634 RON
1 CNY = 0.6357 RON
1 CZK = 0.2047 RON
1 DKK = 0.6669 RON
1 EGP = 0.1466 RON
1 HUF = 1.3150 RON
1 INR = 0.0544 RON
1 JPY = 3.0662 RON
1 KRW = 0.3506 RON
1 MDL = 0.2543 RON
1 MXN = 0.2641 RON
1 NOK = 0.4252 RON
1 NZD = 2.7852 RON
1 PLN = 1.1455 RON
1 RSD = 0.0424 RON
1 RUB = 0.0510 RON
1 SEK = 0.4374 RON
1 TRY = 0.1566 RON
1 UAH = 0.1245 RON
1 XDR = 6.0543 RON
1 ZAR = 0.2445 RON
Publicat la 29 iulie 2021
Producţia de dulciuri şi produse fără gluten este pe un trend crescător, având în vedere că boala celiacă sau intoleranţa la gluten a început să fie din ce în ce mai mult diagnosticată în ultimii ani şi în România. O astfel de cofetărie este L’Amande, fondată de Daniela Alecse în 2016 şi care a început extinderea în ţară, cu o primă franciză deschisă în Bacău, după o investiţie de 50.000 de euro. În ceea ce priveşte vânzările, estimările pentru noul magazin se ridică la suma de 150.000 – 200.000 lei.
Compania doreşte să se extindă şi în alte oraşe mari din România, precum Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Constanţa şi Oradea. În prezent, L’Amande operează cu un laborator în Bucureşti.
„Anul trecut am lansat în vară proiectul de francizare şi luna aceasta am semnat primul contract de franciză la Bacău. Există cerere şi din partea altor oraşe. Noi am dezvoltat mult gama de produse şi pentru alte intoleranţe precum cea la lactoză sau alergii la ouă sau nuci“, a declarat pentru Ziarul Financiar Daniela Alecse, fondatorul L’Amande.
Cât despre condiţiile francizei, ea a declarat că „produsele vor fi realizate de ei, dar după reţetele noastre, cu materia primă pe care o folosim noi. La un produs fără gluten nu doar făina nu are gluten, ci controlăm şi restul ingredientelor să nu conţină urme de gluten iar acestea sunt importate în cele mai multe cazuri. Dar acum spre exemplu avem şi în supermarketuri multe produse fără gluten, pe când acum 5-6 ani erau foarte puţine”. Daniela Alecse a adăugat că „taxa de franciză este de 15.000 de euro la început plus redevenţe din cifra de afaceri. Investiţia pentru o producţie de 6 luni este estimată la 50.000 de euro cu tot ce înseamnă stocuri de materie primă, salarii, chirii, utilaje“.
În reţetar, compania are 25 de produse, dulciuri, fursecuri, pâine, pizza, croisante şi patiserie.
nu este nici un comentariu
Adaugă un comentariu