banner la cocos banner promotional

Curs BNR

1 EUR = 4.9773 RON

1 USD = 4.3756 RON

1 GBP = 5.7940 RON

1 XAU = 467.2986 RON

1 AED = 1.1913 RON

1 AUD = 2.7801 RON

1 BGN = 2.5448 RON

1 BRL = 0.7458 RON

1 CAD = 3.1510 RON

1 CHF = 5.3554 RON

1 CNY = 0.5997 RON

1 CZK = 0.1988 RON

1 DKK = 0.6666 RON

1 EGP = 0.0856 RON

1 HUF = 1.2211 RON

1 INR = 0.0513 RON

1 JPY = 3.0674 RON

1 KRW = 0.3087 RON

1 MDL = 0.2542 RON

1 MXN = 0.2195 RON

1 NOK = 0.4153 RON

1 NZD = 2.5934 RON

1 PLN = 1.1597 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0531 RON

1 SEK = 0.4498 RON

1 TRY = 0.1139 RON

1 UAH = 0.1057 RON

1 XDR = 5.9305 RON

1 ZAR = 0.2319 RON

Editia 8404 - 17 apr 18:33

„Nu este magie, ci chimie”. Cum faci clătita perfectă

Autor: Andreia IONIŢĂ

Publicat la 14 februarie 2025

„Nu este magie, ci chimie”. Cum faci clătita perfectă

Desert de nerefuzat, clătitele se pregătesc uşor, însă este obligatoriu să respectăm câţiva paşi ai gătirii.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne spune la ce trebuie să fim atenţi când facem clătite acasă, pentru a ne asigura că rezultatul va fi unul spectaculos.
„Clătita perfectă are nevoie de odihnă. Tot secretul unor clătite fine şi gustoase stă în aluat. Altfel spus cât de mult a stat aluatul la odihnit face diferenţa. Nu este magie, ci chimie: amidonul şi implicit glutenul din făină are nevoie de timp să se umfle şi să absoarbă lichidul din lapte, ca să obţinem o textură omogenă şi cremoasă. Dacă avem puţintică răbdare/aşteptare, o să obţinem o clătită moale şi fragedă, nu una elastică şi cauciucată!”, arată nutriţionistul.
„Cât timp lăsăm aluatul la odihnit? „Depinde de ingredientele pe care le folosim: pentru făina albă de grâu timpul de aşteptare este de 30 min- o oră; pentru făina integrală odihnă 2 ore-pentru aluatul de clătite făcut cu bere, timp de repaus 3 ore”, arată dr. Bilic. Important: aluatul se lasă la odihnit la temperatura camerei, nu la frigider.
Cum procedăm dacă nu avem răbdare şi nici chef de aşteptare? Faceţi aluatul cu lapte călduţ, căldura accelerează hidratarea amidonului, iar timpul de aşteptare se reduce la jumătate. Ca să evitaţi riscul de cocoloaşe folosiţi mixerul, aluatul se omogenizează rapid şi va fi mai fraged.
Cât despre prăjit, ţineţi cont că tigaia trebuie să fie bine încinsă înainte de a pune ulei.
 

+0 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie