Curs BNR

1 EUR = 4.9749 RON

1 USD = 4.7214 RON

1 GBP = 5.7597 RON

1 XAU = 284.8747 RON

1 AED = 1.2854 RON

1 AUD = 3.0157 RON

1 BGN = 2.5436 RON

1 BRL = 0.9360 RON

1 CAD = 3.5009 RON

1 CHF = 5.1471 RON

1 CNY = 0.6462 RON

1 CZK = 0.2040 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.1528 RON

1 HUF = 1.2630 RON

1 INR = 0.0568 RON

1 JPY = 3.1640 RON

1 KRW = 0.3483 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2672 RON

1 NOK = 0.4407 RON

1 NZD = 2.8103 RON

1 PLN = 1.0744 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0486 RON

1 SEK = 0.4290 RON

1 TRY = 0.1717 RON

1 UAH = 0.1278 RON

1 XDR = 6.1910 RON

1 ZAR = 0.2460 RON

Editia 8032 - 29 sep 14:14

Nou la Braşov: Prima clinică de stomatologie holistică

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 03 iulie 2020

Nou la Braşov: Prima clinică de stomatologie holistică

Grandismedozon, o clinică stomatologică deschisă recent în ansamblul Urban Residence din cartoerul Tractorul, Braşov, oferă servicii unicat pe piaţa de la poalele Tâmpei, fiind o clinică care vine cu o abordare nouă în domeniul stomatologic, respectiv o abordare holistică. După cum ne-a spus managerul clinicii, Angelina Zaporjan - Pîrgari, clinica are un concept care răspunde nevoilor oamenilor moderni, care îşi doresc o abordare complexă în sănătate. „Foarte mulţi pacienţi de-ai noştri caută soluţii care să le asigure  confortul vieţii şi starea de bine pe termen lung. Sloganul nostru este «zâmbetul vine din interior» ceea ce presupune că sănătatea cavităţii tale orale este strâns legată de starea generală a sănătăţii corpului tău, motiv pentru care luăm în considerare ambele aspecte la fiecare pas. Ţinem cont de efectele pe termen lung ale tratamentelor stomatologice, abordăm cauzele care stau la baza problemelor dentare curente şi ne propunem să oferim tratamente conservatoare non-invazive, ori de câte ori este posibil. Stomatologia holistică pune accentul pe mai mult decât sănătatea dinţilor şi a gingiilor. Cercetările arată că există o legătură puternică între sănătatea ta orală şi starea generală a sănătăţii corpului tău şi viceversa, iar stomatologia holistică ţine cont de impactul intervenţiilor stomatologice asupra sănătăţii totale a corpului. Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama cât de mult sunt conectate cele două. Infecţiile si toxinele pot intra în fluxul sanguin prin gură  şi pot provoca inflamaţii în întregul corp.  Multe boli cronice sunt cauzate de probleme dentare sau de o sănătatea orală precară. Acest lucru este cunoscut în special pentru boli precum nevralgii, sinuzită cronică, dureri de cap şi de spate, boli articulare, cardiace, boli autoimune, infecţii respiratorii şi multe altele”, a explicat Angelina.
Spaţiul destinat acestei clinici are o suprafaţă generoasă, de 200 metri pătraţi, fiind prevăzute 3 cabinete medicale, spaţiu pentru radiologie, dar şi un laborator.

Dinţi după fizionomie
Un alt serviciu unicat oferit de Grandismedozon este şi Digital Smie Design.
„Zâmbetul trebuie sa fie frumos, sănătos, durabil în timp şi funcţional. Ca să putem realiza un astfel de tratament, trebuie sa îl planificăm în detaliu înainte de orice manoperă. Și în toate cazurile, vom începe cu design-ul. După ce avem un design, acesta se va transforma într-un plan de tratament, care integrează structura necesară, funcţia şi o biologie sănătoasă. Esenţa întregului concept se bazează pe analiza proporţiilor tale faciale şi dentare prin incorporarea unei serii preselectate de fotografii şi clipuri digitale de înaltă calitate, într-o abordare sistematică şi eficientă de comunicare. Astfel, are loc evaluarea, diagnosticarea, planificarea – implementarea proceselor de tratament unice pentru cazul tău specific”, a precizat managerul clinicii.

Un tip de medicină care îţi oferă soluţii pe termen lung
Cu o experienţă de peste 20 de ani în chirurgie parodontală şi implantologie Grandismedozon cunoaşte foarte bine complicaţiile apărute în timp, din cauza problemelor sistemice de sănătate. Astfel, clinica oferă tratamentul complex al bolii parodontale, care presupune o combinare a terapiilor bio-oxidative şi chirurgicale regenerative având ca scop oprirea şi repararea leziunilor provocate de ea. Terapia cu ozon medical, deşi puţin cunoscută în medicina convenţională, este utilizată pe larg în Clinica Grandismedozon pe parcursul mai multor ani, cercetarea şi practica fiind cristalizate în teza de doctor în ştiinţe medicale elaborată de dr. Andrei Pîrgari, fondatorul Clinicii.
„Aplicăm ozonoterapia cu succes în tratamentul complex al bolii parodontale, fiind o terapie unică în felul său, care modulează inedit sistemul de antioxidare şi sistemul imunitar, fiind totodată un grandios agent antiinfecţios, non-toxic şi anti-inflamator reuşind să echilibreze răspunsul imunologic dereglat, oprind evoluţia bolii. Procedurile regenerative parodontale chirurgicale fac parte dintr-un tratament complex al bolii parodontale, obiectivul cărora este regenerarea ţesuturilor parodontale pierdute. De exemplu, chiar dacă se face o reconstrucţie dentară prin implant dentar, persoana îşi doreşte ca lucrarea să dăinuie, dar dacă are metabolismul calciului dereglat, dar şi alte carenţe nutriţionale, lucrarea nu va rezista în timp. Tocmai de aceea avem în echipă un specialist în Nutriţia Integrativă care şi-a obţinut studiile la Institutul de Nutriţie Integrativă de la New York, SUA, oferim evaluări nutriţionale şi planuri individuale de nutriţie. De altfel, stomatologia holistică se îmbină foarte bine cu ozonoterapia, care are un puternic efect virucid şi bactericid. În plus, în baza ultimelor cercetări, ozonaterapia s-a dovedit eficientă şi în lupta cu noul coronavirus. Astfel, cei care doresc să îşi consolideze imunitatea pot apela la serviciile de ozonoterapie oferite de Grandismedozon. Noi credem că aceasta e medicina viitorului, deoarece omul devine conştient de viaţa lui, nu mai caută soluţii pe termen scurt şi participă activ în procesul de restabilire şi menţinere a sănătăţii sale”, a explicat managerul clinicii.

Ozonoterapia te ajută la eliminarea metalelor grele din corp
De asemenea, stomatologia holistică ţine cont de impactul intervenţiilor stomatologice asupra sănătăţii totale a corpului. Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama cât de mult sunt conectate cele două. „Materialele folosite de noi sunt biocompatibile, nu sunt toxice. Am avut un pacient cu  multe metale grele în corp, pentru că avea plombe din amalgam care conţin mercur. Acesta se acumulează în rinichi, sânge, splină, creier, ficat, oase şi ţesuturi adipoase şi afectează direct creierul, sistemul nervos, blochează funcţia imunitară şi creează inflamaţii cronice, duce la îmbolnăviri sistemice, fiind foarte  greu de scos din corp. O abordare e oxigenul şi hidrogenul molecular, care oxidează metalele grele. De altfel, plombele toxice făcute cu astfel de metale grele trebuie înlăturate în condiţii de maximă siguranţă pe care le oferim pacienţilor noştri”, spune Angelina Zaporjan - Pîrgari.

+0 -3

Comentarii

'Gerhard Krauss'

2020-07-03 14:26:32


'Stimte doamne,stimati domni,pot sa afirm ca mai cunosc limba romana,insa in acest caz,a trebuit sa caut in dictionar cuvantul \"holistic\" pentru a-l combina cu stomatologia. Alta denumire \"Grandismedozon\",am crezut ca este denumirea unui tip de dinozauri descoperiti de curand,dar nu, este denumirea noii clinici stomatologice.Diagnostic siterapie pentru intregul corp, deoarece sambetul vine din interior.Oare cine isi poate permite astfel de tratamente de lunga durata,a tuturor organelor in cazul unei carii?\n'

'Kemény'

2020-07-03 08:03:45


'Sictir.'

'Antonov'

2020-07-03 07:06:08


'Pai daca e clinica stomatologica \"revolutionara\" de ce faceti recoltari de sange?? Cred ca poza e gresit pusa !'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional