Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7345 - 27 noi 19:20

Noii viceprimari ai Braşovului aşteaptă fişa postului

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 19 octombrie 2020

Cel mai probabil, Flavia Boghiu se va ocupa de servicii sociale şi de asistenţă medicală. Sebastian Rusu ar putea prelua partea de proiecte

Noii viceprimari ai Braşovului aşteaptă fişa postului

Noii viceprimari ai Braşovului au fost anunţaţi vineri de către cele două partide care vor constitui majoritatea în Consiliul Local Braşov, respectiv PNL şi Alianţa USR PLUS. Astfel, PNL l-a desemnat ca viceprimar pe Sebastian Rusu (foto dreapta), iar Alianţa USR PLUS pe Flavia Boghiu. Cei doi urmează să fie votaţi în şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov, apoi vor primi şi atribuţiile de la primarul Allen Coliban (foto stânga).
Despre Flavia Boghiu (foto mijloc), primarul ales al Braşovului, Allen Coliban a declarat că a devenit foarte cunoscută din perioada stării de urgenţă, când s-a implicat în campania de livrare la domiciliu a produselor de strictă necesitate pentru persoanele vârstnice. „Are o experienţă de 10 ani în domeniul serviciilor sociale”, a spus Coliban despre Boghiu. Totodată, el a amintit că celălalt viceprimar va fi Sebastian Rusu, de la PNL, şi s-a arătat bucuros că are în echipă „doi viceprimari foarte activi, competenţi şi care provin din mediul privat. Cred că această echipă tânără şi plină de energie este cea de care are nevoie Braşovul pentru următorii patru ani”.
Noul primar a fost întrebat  dacă şi-a stabilit atribuţiile viceprimarilor, răspunsul lui fiind că „la ora actuală nu pot să vă dau un răspuns final, pentru că abia a avut primele discuţii în cadrul echipei. Voi prezenta concluziile după depunerea jurământului, însă mi se pare normal ca Flavia Boghiu să se ocupe în continuare de aspectele ce ţin de asistenţa socială, de sănătate şi alte lucruri din această sferă. De asemenea, Sebastian Rusu vine cu o experienţă fastă în domeniul resurselor umane, iar în perioada în care a fost consilier local a fost implicat şi în investiţii. Decizia finală o voi lua după preluarea mandatului”.
Pe de altă parte, Coliban a declarat că are în plan ca la nivelul Primăriei Braşov să existe un management cultural profesionist. „Asta înseamnă să avem oameni cu experienţă şi cu un plan de management. Am deja un plan şi propuneri de făcut în acest sens”, a explicat Coliban.
În ceea ce priveşte administratorul public al municipiului, primarul a spus că nu are o propunere în acest sens. „Postul va fi ocupat în urma unui concurs, dar nu cred că aceasta este o urgenţă ce trebuie rezolvată în cel mai scurt timp”, a continuat primarul.
 
Flavia Boghiu, prima provocare: epidemia de coronavirus
Pe de altă parte, Flavia Boghiu a declarat că o aşteaptă un mandat foarte greu. „Aşteptările braşovenilor care ne-au acordat încrederea sunt mari. Deşi nu avem experienţă în administraţia publică, vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a livra cele mai bune soluţii către braşoveni”, a declarat viceprimarul USR PLUS. Totodată, Flavia Boghiu a precizat că, pe termen scurt, va trebui gestionată situaţia epidemiologică de la Braşov. „Urmează o perioadă complicată. Numărul de infectări a crescut şi este momentul să fin responsabili şi să avem grijă de noi şi de cei de lângă noi”, a menţionat Boghiu.  
Întrebată ce măsuri va lua momentul în care va prelua mandatul pentru ca în Braşov să fie limitată răspândirea coronavirusului, Flavia Boghiu a declarat că  „acestea vor fi stabilite în funcţie de situaţia epidemiologică din momentul predării mandatului. Cred vor mai fi două sau trei săptămâni până la primirea mandatului de viceprimar. Între timp, am început discuţiile cu directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau. Vom avea discuţii şi cu directorul medical de la Infecţioase, dr. Andreea Moldovan. Apoi vom vedea care sunt cele mai bune măsuri la momentul respectiv”.
 

Sebastian Rusu: „Vom duce mai departe proiectele pe care le-am început”
Celălalt viceprimar al Braşovului, Sebastian Rusu, a declarat că „mă simt onorat şi, totodată, responsabil să merg mai departe şi să reprezint partidul cu succes. Sunt convins că voi putea să fac acest lucru. Experienţa mea din mediul privat, dar şi cea pe care am acumulat-o în calitate de consilier local îmi va fi de ajutor. Împreună cu echipa mea vom duce mai departe proiectele pe care le-am început”.
Rusu a menţionat că în perioada următoare vor urma discuţii privind atribuţiile ce vor reveni fiecărui viceprimar.

+3 -5

Comentarii

'Willy'

2020-10-19 01:27:36


'De Coliban stiti ceva? Cand incepe munca? Il mai intereseaza postul?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional