Curs BNR

1 EUR = 4.9699 RON

1 USD = 4.5984 RON

1 GBP = 5.8083 RON

1 XAU = 303.5750 RON

1 AED = 1.2520 RON

1 AUD = 2.9910 RON

1 BGN = 2.5410 RON

1 BRL = 0.9251 RON

1 CAD = 3.3865 RON

1 CHF = 5.1913 RON

1 CNY = 0.6387 RON

1 CZK = 0.1961 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.1488 RON

1 HUF = 1.2619 RON

1 INR = 0.0555 RON

1 JPY = 3.0581 RON

1 KRW = 0.3442 RON

1 MDL = 0.2577 RON

1 MXN = 0.2699 RON

1 NOK = 0.4340 RON

1 NZD = 2.8030 RON

1 PLN = 1.1507 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4444 RON

1 TRY = 0.1467 RON

1 UAH = 0.1205 RON

1 XDR = 6.0994 RON

1 ZAR = 0.2393 RON

Editia 8133 - 01 mar 16:07

Nici două morţi nu i-au potolit: Mama pompierului ucis şi tatăl criminalului se acuză reciproc

Autor: George ALDEA

Publicat la 18 ianuarie 2023

Nici două morţi nu i-au potolit: Mama pompierului ucis şi tatăl criminalului se acuză reciproc

„Au fost complici, tatăl criminalului cu criminalul”
Elena Pepene, mama lui Nicu, pompierul de 38 de ani ucis de un văr în Bran, trece prin clipe foarte grele. Femeia se pregăteşte să-şi îngroape fiul şi nora, ucişi pentru o palmă de pământ de un văr primar, vecin cu victimele. Mama lui Nicu vine cu o ipoteză şocantă, care dacă va fi probată, va răsturna cu totul ancheta. Femeia susţine că tatăl criminalului i-ar fi fost complice la dublul asasinat.
„Pentru ce să trăiesc. Oameni nevinovaţi. S-au certat jumătate de an pentru 10 cm de teren, straşina casei cum i se spune. De atunci nu s-au bătut, nu nimic. De atunci, ei s-au mai auzit prin alte persoane, că îi omoară. Cine credea aşa ceva? (…) Au fost complici, tatăl criminalului cu criminalul. În casă împreună, în cameră împreună. A ştiut perfect unde se duce fiul lui, nu a rămas în casă. Fotografiile sunt şi cu cuţit şi cu topor. A lăsat toporul jos şi a dat cu cuţitul, apoi a lăsat cuţitul şi a lovit cu toporul şi în unul şi în altul? Nu există aşa ceva! Este liber, nu se poate un asasin să stea aici. Nu în libertate. Ajung până la Bruxelles, nu se poate, vreau dreptate. Copiii nu-i mai recapăt în viaţă. Dar nici aştia… Viermii de vii să-i mănânce. Îmi zic toţi să mă abţin. Nu mai pot. Nu poţi să treci prin aşa ceva. Nu a făcut crime (cu referire la fiul ei ucis – n.r.), a împrumutat, a ajutat cu SMURD-ul. Erau o bunătate amândoi. Ajuta, muncea, şi-a făcut o casă singur până s-a căsătorit. Şi Alexandra (nora ucisă – n.r.), o bunătate de fată, lucra la Spitalul de Copii, sufletistă. Ultima dată am vorbit cu fiul meu duminică după-amiază şi duminică noaptea s-a întâmplat tragedia. Eram programată la o operaţie luni şi el a zis: «Mami, te operează mâine, îmi pare rău, voi lucra la Moieciu şi nu vin la Tohan». I-am zis că nu-i nimic. Am făcut clătite, i-am dus şi Alexandrei”, a declarat mama pompierului ucis.
Femeia acuză şi poliţiştii şi procurorii care în loc să meargă la locuinţa suspectului, îl căutau pe dealuri. Abia după mai bine de 8 ore au obţinut mandat să intre în casa suspectului. „A fost mai rău decât la Caracal. El (criminalul - n.r.) zice că doar cu cuţitul a dat. Atunci toporul plin de sânge cine l-a avut? Nimeni nu i-a bătut la uşă şi taică-su, ca martor, a minţit. «Cine a putut comite această crimă? Fiul meu este plecat la 5 la serviciu». Fiu-su era în casă. Mama criminalului a murit. Ăsta e un diavol. Au pus toporul în butoi probabil ca să-l spele”, mai spune femeia.
Mama pompierului ucis a mai spus că în trecut atât ea, cât şi copiii ei au primit ameninţări cu moartea din partea tatălui criminalului. „Probleme cu el (ucigaşul – n.r.) nu am avut, ne respectam, «bună ziua» şi atât. Tatăl lui voia să mă omoare de două ori (atunci când erau mai tineri – n.r.) mi-a spus «te omor, te bag în pârâu». Tatăl criminalului mi-a zis că mă omoară. Eu nu am depus plângere, dar ei (Nicu şi Alexandra - n.r.) au depus, că s-au săturat. Trebuia făcut ceva cu el. Eu plec în Italia după ce mă operez, dar rămân ceilalţi”, a mai spus femeia.
Mama pompierului ucis la Bran a avut şi un mesaj pentru criminal şi pentru tatăl lui. „Nu-ţi e ruşine, bestie ordinară! Mi-ai omorât un copil, pentru ce? Ce ţi-a trebuit? Nu eşti nebun! Eşti un criminal în serie. Ai vrut să dai şi-n mine, şi în băieţii mei, şi în soţia ta care e moartă. Dormea în grădină, în cartofi”…

„Nu era agresiv băiatul meu”
Acuzaţia că tatăl individului ar fi ştiut planul diabolic făcut cu premeditare e o acuzaţie extrem de gravă, la care cel incriminat a dat ieri răspuns. „Nu m-am gândit niciodată la aşa ceva. Mama lui Nicu e o ticăloasă mare dacă spune că eu ştiam. E şi fina mea şi cumnată, dar e o ticăloasă de femeie dacă a spus că eu sunt complice. Aşa să-mi ajute bunul Dumnezeu ca aici să încremenesc dacă eu am ştiut de treaba asta”, a declarat Ioan Pepine, tatăl lui Daniel Pepine.
Întrebat ce a avut fiul său cu Nicu şi cu Alexandra de i-a omorât, acesta a spus: „Ne-au făcut aici un şanţ, ne-au rupt instalaţia de apă. N-am avut probleme, eu nu ştiu ce s-a putut întâmpla. Ce depresie să aibă băiatul meu? A fost internat şi i s-a spus că nu e într-o situaţie gravă şi că nu poate să i se dea tratament. Nu era agresiv băiatul meu că eu am lucrat cu el şi am stat cu el aici. Eu stau în pod acolo, eu habar n-am avut de el. Am crezut că e la serviciu”.
Tatăl presupusului criminal a răspuns şi la acuzaţia mamei victimei, că ar fi ameninţat-o că o omoară. „Doamne! Şi ce a făcut? A făcut vreo plângere sau ceva dacă eu am ameninţat-o? Ce nebună de femeie! Cum a putut să spună aşa ceva? Ticăloasă! Aşa ceva eu nu pot să-mi dau seama”, a spus acesta.
Tatăl presupusului criminal mai susţine nu a bănuit nicio clipă că fiul său ar fi în stare de o asemenea oroare. Suspectul ar avea probleme psihice şi chiar ar fi urmat un tratament medicamentuos. „Avea aşa o agitaţie el aşa (…) A fost internat la psihiatrie, în Braşov” a declarat Ioan Pepine.
Problemele de comportament ar fi început după moartea mamei. Bărbatul ar fi deveni agresiv şi cu tatăl său. „M-a luat de haină de aici şi nu ştiu ce problemă, oi fi zis şi eu ceva care nu i-a convenit şi m-a dat jos acolo (…) Ţinea mult la ea (mama criminalului – n.r.), ţinea mult de tot şi când a murit, în 2015 a murit şi de atunci mi s-a părut mie că s-a schimbat aşa (…) Simţeam eu că nu mai e băiatul care a fost. Zic uite ce problemă l-a afectat aşa tare” a mai declarat tatăl presupusului criminal.

Comentarii

'Willy'

2023-01-18 12:45:52


'@cristian Se numeste tergiversare, de aia dureaza 8 ore. Pe principiul ca toti oamenii sunt egali in fata legii, asa si omul de rand este tratat juridic la fel ca politicianul infractor si corupt care ar avea nevoie de 8 ore pana sa isi adune boarfele si sa fuga peste granita, in Serbia de exemplu. Nu poti sa dai mandat in 5 minute unui om obisnuit (alegatorul) si in 8 ore alesului (politicianului corupt dovedit). Ca bate la ochi. Dai mandate la toi la fel (cat mai tarziu posibil). Asa se creaza un mod de operare unic, in care unii beneficiaza, altii sunt pagubiti. Cam ca la procese. De aia dureaza cu anii, sa se prescrie fapta. Astfel cetateanul obisnuit ajunge la disperare pana afla o hotarare iar politicianul corupt dovedit beneficiaza de prescrere prin tergiversare. Capisci?'

'cristian'

2023-01-18 06:22:29


'Dece au durat 8 ore pana la eliberarea actului de PRECHEZITIE cand sant doua victime ucise de criminali cine lamureste NEGLIJENTA Autoritatilor?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie