Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7348 - 04 dec 16:33

Nemţii din Bavaria, interesaţi de afaceri şi colaborări culturale la Braşov

Autor:

Publicat la 04 iulie 2014

Nemţii din Bavaria, interesaţi de afaceri şi colaborări culturale la Braşov
Primarul George Scripcaru a primit, marţi, vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din Landul Bavaria (Germania), care s-a aflat în această săptămână la Braşov, pentru a discuta despre oportunităţi de afaceri şi colaborări culturale sau educaţionale între cele două părţi.   
Delegaţia, condusă de dl. Hans Schleicher, director al Ministerului Bavarez pentru Economie şi Medii, Energie şi Tehnologie, este formată din 30 de oameni de afaceri din Landul Bavaria, însoţiţi de reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ în sistem profesional şi de reprezentanţi ai Consulatului german de la Sibiu. Vizita este organizată de Camera de comerţ şi industrie româno-germană şi Clubul Economic German.
La întâlnire au mai participat prefectul Braşovului, Romer Ambrus Sandor Mihaly, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Pascu, rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan, viceprimarul Adrian Atomei, consilierul local Werner Braun şi directorul Agenţiei Metropolitane, Dragoş David.
 „Cred că este un lucru bun să discutăm despre oportunităţile care pot fi identificate în plus faţă de ce avem până acum pe componenta economică, cea educaţională şi pe alte domenii de activitate care pot fi dezvoltate între România şi Germania, respectiv între Landul Bavaria şi zona Braşovului, mai ales că în urmă cu câteva săptămâni am semnat un protocol de colaborare cu Nurenberg, unul dintre cele mai importante oraşe ale acestui land", a declarat primarul George Scripcaru.
„Scopul vizitei noastre sunt relaţiile economice şi de afaceri între Landul Bavaria şi România, mai precis Braşov, unde există posibilităţi foarte multe de colaborare, iar aceste posibilităţi vizează mai ales domeniile mecanică, electronică, aeronautică şi industria aerospaţială. Există deja două companii importante din Bavaria care au investit la Braşov  - Schlaeffer România şi Premium Aerotec - iar din delegaţia noastră mai face parte şi o firmă medie, cu 70 de angajaţi, care de asemenea doreşte să investească în zona dumneavoastră”, a declarat şeful delegaţiei bavareze, Hans Schleicher, director al Ministerului Bavarez pentru Economie şi Medii, Energie şi Tehnologie. 
 
O fabrică de arcuri - investiţia care va fi făcută cel mai curând
Nemţii sunt interesaţi în special de domenii precum mecanica, energiile regenerabile sau IT, dar şi de cel al materialelor de construcţii.  „La Braşov au venit, cu această ocazie, reprezentanţii a 25 de firme din Bavaria, interesate să investească aici. Cea mai atractivă investiţie este o fabrică de arcuri, care ar putea fi înfiinţată la Braşov sau la Făgăraş. S-a mai discutat însă şi despre investiţii în prelucrarea metalelor, în prelucrarea rocilor de calcar, în IT şi energii regenerabile“, a spus la rândul său, vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu. 
 
Aeroportul, cea mai importantă condiţie pentru investiţii
Germanii sunt foarte interesaţi de Aeroportul Internaţional Braşov, aceasta fiind de altfel singura întrebare pe care oficialul german a adresat-o părţii române în cadrul întâlnirii. „În discuţiile noastre am atins şi subiectul Aeroportului Internaţional Braşov. Întrebarea mea a fost adresată direct şi dorim să ştim când se va finaliza această investiţie. Am primit o veste foarte bună, autorităţile speră să fie gata în 2016, iar existenţa aeroportului este o condiţie esenţială pentru ca şi mai mulţi oameni de afaceri bavarezi să investească în această regiune. Am aflat de asemenea despre protocolul încheiat între municipalităţile Braşov şi Nurnberg, pe care îl consider o oportunitate extraordinară atât pentru Braşov, cât şi pentru Bavaria, în mod special pentru colaborarea la nivel universitar şi al institutelor de cercetare. O a treia direcţie de colaborare este sprijinul pe care noi, ca organizatori ai Târgului Internaţional din Nurnberg, îl vom da Braşovului pentru a deveni cel mai important oraş din România în organizarea de târguri economice internaţionale", a mai spus oficialul german. 
 
Colaborare la nivel universitar
În afara potenţialului economic pe care îl caută la Braşov, bavarezii au lansat ieri o discuţii pentru dezvoltarea pe trei direcţii a relaţiilor bilaterale. Prima dintre ele vizează susţinerea Braşovului pentru a deveni oraşul din România care găzduieşte cele mai importante târguri economice. „Rectorul Universităţii „Transilvania“, Ioan Vasile Abrudan a amintit că „universitatea din Braşov îşi adaptează continuu programele de studii la piaţa internaţională“. „Avem programe de studii în limba engleză, în domeniul economic, design de produs şi IT. De altfel, suntem singura universitate din România care oferă programe de studii pe domeniul IT în limba engleză. De asemenea, suntem singura universitate din România în care firmele au un loc de prezentare, pe holul cel mai circulat de către studenţi“, a spus rectorul Universităţii „Transilvania“, Ioan Vasile Abdrudan.
 
Şi Zona Metropolitană Braşov oferă perspective de investiţii germane
Directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov a extins oferta de colaborare şi la spaţiul Zonei Metropolitane Braşov, prezentându-le membrilor delegaţiei oportunităţile de investiţii, dar şi cele culturale, din acest spaţiu. “Suntem deschişi la orice colaborare cu partenerii noştri germani. Zona Metropolitană se întinde pe 80% din suprafaţa judeţului, iar AMB împreună cu comunităţile membre are o strategie a cărei viziune este Braşovul  - Polul de cunoaştere al României, strategie care arată orientarea noastră clară spre tot ceea ce înseamnă cercetare, inovare, industrii noi. Sper ca respectul faţă de valoarea muncii pe care îl au germanii să se îmbine cu inventivitatea şi creativitatea românească şi împreună să găsim cât mai multe căi de colaborare”, a declarat Dragoş David, directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov. 
 
 
 
 
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional