Curs BNR

1 EUR = 4.9699 RON

1 USD = 4.5984 RON

1 GBP = 5.8083 RON

1 XAU = 303.5750 RON

1 AED = 1.2520 RON

1 AUD = 2.9910 RON

1 BGN = 2.5410 RON

1 BRL = 0.9251 RON

1 CAD = 3.3865 RON

1 CHF = 5.1913 RON

1 CNY = 0.6387 RON

1 CZK = 0.1961 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.1488 RON

1 HUF = 1.2619 RON

1 INR = 0.0555 RON

1 JPY = 3.0581 RON

1 KRW = 0.3442 RON

1 MDL = 0.2577 RON

1 MXN = 0.2699 RON

1 NOK = 0.4340 RON

1 NZD = 2.8030 RON

1 PLN = 1.1507 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4444 RON

1 TRY = 0.1467 RON

1 UAH = 0.1205 RON

1 XDR = 6.0994 RON

1 ZAR = 0.2393 RON

Editia 8134 - 04 mar 23:16

Moştenitor sub acoperire

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 20 martie 2023

Fiul proprietarilor de la „Alpin”, angajat de rând în hotelul familiei din Poiana Braşov

Moştenitor sub acoperire

Foto: David Aron este directorul de dezvoltare al Hotelului Alpin. Împreună cu părinţii săi, care în 2004 au preluat administrarea hotelului din Poiana Braşov, a decis să se deghizeze pentru a lucra sub acoperire în mai multe departamente ale firmei.

David Aron, moştenitorul complexului hotelier Alpin din Poiana Braşov, s-a deghizat pentru a lucra sub acoperire în mai multe departamente ale firmei. Tânărul a fost „vedeta” ultimei emisiuni „Şef sub acoperire” de la Pro TV. Spune că a intrat sub acoperire cu aşteptări mici, dar a descoperit o lume pe care o cunoştea puţin.  
Cu această ocazie, a descoperit deficienţe în activitatea angajaţilor săi, dar şi poveşti incredibile ale unor oameni dedicaţi jobului lor. Laura Mihalache, bucătar-şef la Alpin, este doar unul dintre ei. I-a fost mentor în această experienţă, l-a „tocat mărunt”, dar a rămas surprins de povestea impresionantă a femeii.

Respectul câştigat în bucătărie
Laura Mihalache are 52 de ani şi a visat mereu la o carieră în HoReCa. Din nefericire pentru ea, a început această meserie destul de târziu. A început şcoala de bucătar, dar a abandonat-o fiindcă a devenit mamă.  „Fostul meu soţ mi-a zis: bucătăria nu este compatibilă cu viaţa de familie. Şi atunci am ales viaţa de familie”, a dezvăluit femeia, care a renunţat la visul ei de dragul soţului şi celor două fete ale lor. Însă, soarta nu i-a surâs nici mai târziu. „Eram o femeie nefericită. Atitudine, comportament, agresiune. Nu aceea era viaţa pe care mi-o doream. Şi am luat-o de la capăt”, s-a confesat Laura, care a rămas singură, după ce fetele ei au decis că plece cu tatăl lor, după divorţul părinţilor. Şi-a reluat meseria la vârsta de 40 de ani şi, zi de zi, i-a dedicat totul. A ajuns chef bucătar, respectat în bucătărie, însă din punct de vedere profesional nu a atins culmile încă. Mai e ceva ce trebuie să facă: „Profesional, ca şi calificări, ar mai fi maestru în artă culinară. Numai că, în momentul ăsta, nu se poate…”.
După ce au căzut măştile, şeful sub acoperire a lăudat-o pentru felul în care conduce bucătăria şi pentru curăţenia exemplară în care lucrează. „Pentru asta, oamenii mei mă înjură mult”, i-a răspuns Laura, zâmbind. A aflat, cu această ocazie, că managementul companiei îi va suporta toate cheltuielile cursului de obţinere a certificatului de maestru în artă culinară. Este singurul lucru pe care şi l-a dorit, singura treaptă pe care o mai avea de trecut pentru a se desăvârşi în această meserie minunată.Ospătarul absolvent de Teologie
După ce David Aron şi-a încheiat misiunea sub acoperire, i-a chemat la sediul din Bucureşti pe toţi angajaţii cu care a lucrat. Primul care a aflat adevărul a fost Mircea Sorin Ungur - şef de sală, absolvent de Teologie -, căruia managerul i-a dezvăluit că a fost o surpriză plăcută să-l cunoască. Evaluarea a fost de „profesionist” şi „om de nădejde pentru Hotel Alpin”, iar Mircea a fost recompensat cu o vacanţă pe un vas de croazieră, de această dată din postura de turist, nu de ospătar. Mai mult, Mircea a aflat că a fost avansat profesional, la funcţia de assistant manager, cu o majorare salarială de 20%. Bărbatul a izbucnit în lacrimi şi şi-a sunat, emoţionat, soţia pentru a-i da vestea cea mare.

„Colegul” de la toalete
Gabor „Raul” Pardalian a păşit în biroul şefului convins că a făcut o boacănă. Se aştepta să fie mustrat de manager, însă a aflat că n-avea niciun motiv să intre în panică. Şeful l-a liniştit încă de când s-a aşezat pe scaun. „M-ai impresionat cu totul”, i-a spus managerul angajatului din hotel. Cei doi au spălat toatele împreună, în timpul petrecut de şef sub acoperire. Managerul a decis să-i ofere 15.000 de lei, bani care să-i fie de folos pentru un avans la „Prima casă”. „Noi o să te ajutăm să-ţi găseşti şi casa şi o să te ajutăm să demarezi, până la urmă, tot procesul ăsta de a-ţi cumpăra o primă casă”, i-a transmis şeful lui.Şi-a împlinit visul
Andreea Flore, care lucrează la recepţia hotelului, e însă „colega” care l-a impresionat cel mai mult pe manager, în ziua în care a lucrat sub o altă identitate. David Aron consideră că Andreea este pregătită să facă un pas în faţă în carieră şi a promovat-o în funcţia de front office manager, adică un şef peste tot personalul de la recepţie. Avansarea vine cu noi responsabilităţi, mai mari, dar şi cu o majorare salarială de 20%. „Mulţumesc mult. Apreciez şi chiar îmi doream”, a spus Andreea emoţionată. Dar emoţia avea să atingă cote şi mai înalte când şeful i-a mărturisit că avansarea profesională nu e totul. „Mi-ai spus că, totuşi, vrei mai mult”, a spus David Aron şi i-a întins Andreei o coală de hârtie care conţinea un mesaj important: compania va suporta toate cheltuielile pentru un curs de „Hotel Administration” cu certificare internaţională.
„Îmi cer scuze... Nu am cuvinte. Ăsta e pentru mine?... Adică să fiu foarte bună pe....”, a putut îngăima Andreea. David Aron şi Andreea Flore au plâns împreună după această veste.

Comentarii

'DanaBv'

2023-03-20 06:24:01


'Tot respectul pentru astfel de patroni! Hotelul Alpin e pe maini bune! '

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie