Curs BNR

1 EUR = 4.9758 RON

1 USD = 4.6712 RON

1 GBP = 5.7677 RON

1 XAU = 354.4765 RON

1 AED = 1.2719 RON

1 AUD = 3.0068 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.8970 RON

1 CAD = 3.4040 RON

1 CHF = 5.1247 RON

1 CNY = 0.6449 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2603 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0182 RON

1 KRW = 0.3387 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2740 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7592 RON

1 PLN = 1.1519 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1433 RON

1 UAH = 0.1174 RON

1 XDR = 6.1419 RON

1 ZAR = 0.2447 RON

Editia 8169 - 24 apr 06:43

Mocneşte o revoltă la Antipa. Neputinţa administraţiei, revolta părinţilor

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 29 august 2022

Neoficial, părinţi ai „bobocilor” de gimnaziu de la „Antipa” au aflat că ai lor copii ar putea avea la şcoală „program de fabrică”. Primăria tace, IŞJ-ul confirmă: se discută, dar nu program de noapte

Mocneşte o revoltă la Antipa. Neputinţa administraţiei, revolta părinţilor

„Nu şcoală după-amiază pentru elevii Colegiului Antipa Braşov!”. Este o petiţie semnată deja de peste 200 de părinţi, în care este reclamat faptul că „bobocii” de gimnaziu (copiii care intră acum în clasa a V-a) vor avea la şcoală program… ca la fabrică. De la 15.00 la 20.00. Posibil în Colegiul Naţional Unirea. Asta din cauza lucrărilor de conformare la normele ISU, ce trebuie realizate.

Cu o săptămână înainte de şcoală, cel mai sigur e zvonul. Părinţii nu au fost informaţi oficial despre situaţie
Ce îi revoltă şi mai mult pe părinţi este faptul că nu li s-a comunicat nimic oficial. Zvonul „programului de fabrică” a apărut pe grupurile de whatsapp ale părinţilor în timpul vacanţei de vară, iar unul dintre ei a decis să facă ceva. A mers la şcoală şi a discutat cu directorul adjunct, de unde a aflat că „nu e nimic bătut în cuie”, apoi a încercat să obţină informaţii de la Primărie, începând cu primele zile ale lui august. „Nu putem să îi ducem pe copii să facă un program de schimbul 2. Din punctul meu de vedere, un elev de 11 ani să facă ore până la ora 8 seara… este crunt.  Copilul acela, la 8 seara ar trebui să se pregătească de culcare, pentru că ceea ce uită întotdeauna autorităţile publice locale este că aceşti elevi sunt copii. Sunt copii care au fost deja sacrificaţi în timpul pandemiei, deoarece au stat în online foarte mult”, a spus Camelia Simionescu, unul dintre părinţi.

Zidul de… „transparenţă” de la Primărie: vă vom spune, nu vă mai spunem… Şi numai la telefon
„Am făcut o petiţie către Primărie, mai exact către domnul primar, pe 1 august, nu am primit răspuns, apoi am solicitat o audienţă tot la domnul primar, pe 8 august, nu am primit răspuns. Am sunat de nenumărate ori la Primărie, unde am dat de diverse persoane care îmi spuneau că domnul primar va fi informat şi voi primi un răspuns. Am încercat să intru în audienţă la doamna viceprimar, fără succes. Mi s-a confirmat cumva că voi fi contactată de o doamnă consilier, pentru audienţă, care se ocupă de învăţământ, după care mi s-a spus că nu voi putea fi contactată, pentru că nu este nici o soluţie găsită şi încă nu se ştie dacă vom putea face ore nici măcar la Unirea, că şi Unirea este în renovare. Toate acestea au fost telefonice”, a precizat Camelia Simionescu, părintele care a şi făcut petiţia, pe petitieonline.com.
Apoi a încercat să afle răspunsuri de la Inspectoratul Şcolar, dar i s-a spus că nu intră în atribuţiile instituţiei să definitiveze aceste soluţii, Primăria fiind cea care se ocupă de ele.

Nimeni pe şantier?
Un alt lucru care îi revoltă pe părinţi este faptul că administraţia locală nu pare să fi întocmit un grafic de lucrări, astfel încât copiii dintr-o unitate în care se lucrează să poată fi relocaţi fără să mai existe teama că ei se suprapun cu cei proveniţi din alte şcoli, în care, de asemenea, se lucrează. Şi spaţiile „buffer” să fie găsite din timp, nu pe ultima sută de metri. Şi să se lucreze în mod real în vacanţă, când nu sunt elevi în clădire.
„Toate şcolile astea au început să fie renovate undeva în iarnă-primăvară şi ar fi trebuit ca aceste soluţii să fi fost găsite. Din fericire, ne lovim de un zid. Aproape toţi părinţii sunt nemulţumiţi.  Încă nu ştiu ce se va întâmpla, ca de obicei, vom fi luaţi în prima zi de şcoală şi puşi în faţa faptului împlinit: «Ne pare rău, asta este situaţia!» (…) Ce este cel mai trist este că la liceul Antipa, lucrarea de construcţie nu este de o asemenea anvergură cum e la alte licee, care au şi construcţii istorice şi atunci există mai mulţi paşi care trebuie respectaţi. Însă atâta vreme cât aceeaşi echipă lucrează în toate liceele, vă puteţi da seama că se plimbă dintr-un loc în altul. Cert este că în săptămâna 15-22 august am fost la şcoală şi nu era niciun muncitor, nu era absolut nimeni. Liceul era gol. Deşi este vacanţă şi în timpul acesta ar trebui să se lucreze. Este inadmisibil că suntem în secolul în care suntem şi în timp ce în alte ţări şi în timp ce alte firme private pot în 3 luni de zile să ridice construcţii de la 0, la noi nu se pot schimba nişte uşi, nişte ferestre şi nu se pot face nişte finisaje interioare într-o şcoală ca să atingă standardele impuse de ISU”, a mai spus Camelia Simionescu.

Părinţii vor să meargă direct la Primărie
Mama copilului a mai precizat că nu se opreşte aici, iar în această săptămână va încerca să obţină răspusuri „faţă în faţă” de la Primărie, alături şi de părinţii care vor să i se alăture. „V-am spus: vom fi puşi în faţa faptului împlinit, pentru că se mizează pe resemnarea părinţilor: <>. Eu nu am de gând să mă opresc aici, împreună cu părinţii care vor să vină, vreau să să merg la Primărie împreună cu aceşti părinţi (…) să încercăm să discutăm cu cineva care este în măsură să ne dea nişte răspunsuri, Pe mine, sincer, nu mă interesează toate intrigile din administraţia locală, din Consiliul Local, în interiorul partidelor, pentru că nu avem de ce noi, părinţii, să suportăm şi nu neapărat noi, părinţii, ci elevii. Când se va mai centra învăţământul acesta pe elevi?”, se întreabă părintele.

Primăria nu a dat niciun punct de vedere
Punctul de vedere al Primăriei nu ne-a fost oferit, deşi a fost solicitat inclusiv prin mesaj, la sfârşitul săptămânii trecute.

Ce spune Inspectoratul Şcolar
Contactaţi pentru un punct de  vedere, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat că au fost şi ei informaţi că încă se poartă discuţii pentru cea mai bună variantă. „Despre Antipa, avem informaţia că la momentul acesta sunt negocieri la nivelul Primăriei şi că zvonul conform căruia vor fi clase care vor avea ore după-amiaza de la 3 la 8 nu se probează. Mai mult decât atât, există la momentul acesta negocieri cu două unităţi şcolare. Este vorba de Şcoala Gimnazială nr. 4, cea care este arondată Liceului de Artă, în Răcădău, şi Colegiul de Informatică Grigore Moisil. Programul se va desfăşura în aşa fel încât clasele care vor avea ore după-amiază să nu înceapă mai târziu de ora 13, astfel încât finalizarea cursurilor să aibă loc într-un timp rezonabil”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov.

Antipa, un fel de Baiulescu în reeditare. Cu tot cu supărare
Situaţia de la „Antipa” pare să respecte scenariul de la începutul acestui an de la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”. Unde procedurile de relocare, începute în urma deschiderii şantierului de reabilitare, s-au împiedicat tot… la Primărie, care nu a semnat parteneriatele în timp util şi nici informaţia nu a fost livrată actorilor implicaţi, în acelaşi timp util. Aşa că s-a lăsat cu supărare, cu o petiţie, cu presă.
În altă ordine de idei, şantierul continuă la „Maria Baiulescu”, „cel puţin până la sfârşitul anului acesta”, potrivit lui Valentin Bucur, care a adăugat că: „aici, lucrurile sunt destul de simple, în sensul în care Primăria a prelungit contractul cu actualele unităţi şcolare la care sunt arondate, pe perioada reparaţiilor, elevii acestui colegiu. Este vorba de Liceul Andrei Mureşanu şi Şcoala Gimnazială nr 1, de pe Cocorului. Programul va fi asemănător cu cel pe care l-au avut în anul anterior”.







 

Comentarii

'Claudia Lidia Dr. Badea'

2022-08-30 23:04:02


'Modul in care Primaria Brasov trateaza problemele scolare si solicitarile parintilor disperati este inadmisibil. La data inceperii cursurilor cladirile scolilor trebuiau sa fie pregatite corespunzator pentru a asigura copiilor un invatamant de calitate, suntem in anul scolar 2022-2023 !! Nici inainte de 1989 copiii de 11 ani nu erau trimisi sa invete pana la ora 20 , cu ghiozdanul in spate dintr-o scoala in alta!! Este deadreptul revoltatoare lipsa de responsabilitate fata de sanatatea copiilor!'

'Dudu'

2022-08-30 18:07:06


'Ce pățesc dragutii dacă merg la școală după amiază? Nu mai au timp de fb, after school și mall? Unii elevi încheie cursurile la ora 19 si au timp de olimpiadă si admitere la liceu. \nMofturi razbunatoare de părinte!'

'xyz'

2022-08-29 14:55:57


'Pana in 1989 clasele 5-8 aveau program dupa masa si atunci nu s-a scandalizat nimeni .Unii au uitat ,altii nu stiu.Atunci se facea scoala nu ca acum.'

'Marius'

2022-08-29 11:46:11


'Bataie de joc!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie