Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 17:57

Mitul cărnii - tumorile cresc dacă mâncăm carne

Autor:

Publicat la 13 aprilie 2021

Mitul cărnii - tumorile cresc dacă mâncăm carne

Foarte mulţi bolnavi de cancer renunţă la carne când află acest diagnostic nefericit. Lucru greşit din punct de vedere al medicilor. „În momentul în care am fost diagnosticaţi cu o boală neoplazică, ar trebui să avem un meniu variat, natural. Natural nu înseamnă excluderea proteinelor animale. Există câteva patologii aparte care necesită alimentaţie specială pe lângă cele generale. Spre exemplu, în cancerul mamar încercăm să limităm aportul de vitamina A (produse animale grase, fructe/legume roşii), betacarotism pentru a nu ajuta boala să progreseze. De asemenea, nu recomand un consum crescut de soia pentru că vine cu fitoestrogeni. Practic, noi cu terapiile încercăm să scădem nivelul hormonilor şi dacă se vine din exterior s-ar putea să nu fie benefic pentru pacient. Iar în cancerul de pancreas este important să avem un aport suplimentar de enzime pancreatice şi să evităm fructele şi legumele crude, pentru că organismul nu le mai poate digera şi un consum excesiv poate determina apariţia multor efecte secundare neplăcute”, a explicat medicul oncolog Mara Popescu.
„Nu ne oprim din a consuma carne. Celulele tumorale, la fel ca orice celulă din organism, funcţionează pe bază de glucoză. Orice consumăm friptură sau miere, organismul nostru descompune toate elementele din acel produs, ajungând la glucoză. Zahărul nu alimentează tumorile, dar nu renunţăm la zahăr. E mult mai ok să consumăm zahăr decât îndulcitori. Pentru că îndulcitorii au fost asociaţi cu multiple patologii oncologice. Deci dacă tot decidem să mâncăm dulce, mai bine o facem clasic, cu zahăr sau miere. Între 2-5 linguriţe de zahăr zilnic nu dăunează pacientului oncologic, dacă nu are şi alte patologii”, a mai explicat oncologul.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie