banner la cocos banner promotional

Curs BNR

1 EUR = 4.9774 RON

1 USD = 4.3833 RON

1 GBP = 5.8304 RON

1 XAU = 464.4611 RON

1 AED = 1.1933 RON

1 AUD = 2.7957 RON

1 BGN = 2.5449 RON

1 BRL = 0.7714 RON

1 CAD = 3.1559 RON

1 CHF = 5.2813 RON

1 CNY = 0.6015 RON

1 CZK = 0.1993 RON

1 DKK = 0.6668 RON

1 EGP = 0.0860 RON

1 HUF = 1.2223 RON

1 INR = 0.0513 RON

1 JPY = 3.0556 RON

1 KRW = 0.3047 RON

1 MDL = 0.2538 RON

1 MXN = 0.2227 RON

1 NOK = 0.4191 RON

1 NZD = 2.6097 RON

1 PLN = 1.1646 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0530 RON

1 SEK = 0.4526 RON

1 TRY = 0.1141 RON

1 UAH = 0.1048 RON

1 XDR = 5.9383 RON

1 ZAR = 0.2318 RON

Editia 8532 - 24 oct 12:18

Ministrul, tratat cu somon. De luni aşteaptă „adevăratul meniu”, reclamaţiile pacienţilor nemulţumiţi de mâncarea din spitale

Autor: Andreia IONIŢĂ

Publicat la 15 iulie 2025

Ministrul, tratat cu somon. De luni aşteaptă „adevăratul meniu”, reclamaţiile pacienţilor nemulţumiţi de mâncarea din spitale

Un formular online pentru sesizări privind mâncarea din spitale este disponibil de luni, 14 iulie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro). Pacienţii sunt invitaţi să trimită şi fotografii, dacă sunt nemulţumiţi de calitatea şi aspectul porţiilor, dar şi de servire.
„Managerii care nu-şi fac treaba vor fi invitaţi să plece. Dacă în anumite locuri se poate, e obligatoriu să se poată peste tot. Ţin foarte mult la atitudinea personalului medical şi la comportamentul la adresa pacienţilor, la curăţenia din spitale şi la modul cum sunt trataţi nu doar medical, inclusiv mâncarea din spitale”, a declarat Alexandru Rogobete, ministrul Sănătăţii.
Acesta a dat ca exemplu de bună practică Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unde mâncarea vine din bucătăria proprie. A încercat cu managerul meniul pregătit pentru bolnavi, în care apare chiar şi peşte, precum somonul. 
Imaginile au stârnit un val de reacţii de la oameni care nu cred că aşa ceva este la ordinea zilei într-un spital public. Multe spitale primesc hrana de la firme de catering, iar reclamaţiile rămân fără rezultat.
„Alimentele sunt fade, nu au gust. Au mirosuri câteodată ciudate. Supele sunt zeamă chioară sau făcute din alimente conservate. Toate reclamaţiile care au fost făcute şi de noi, de medici, de şefi de secţii din spitale, chiar de manageri nu au dus la îmbunătăţirea meniului. Nu oricine e furnizor al unui spital. Sunt potentaţi ai locului care, chiar dacă sunt verificaţi, sunt iertaţi”, spune Vasile Barbu, de la Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor.
Pentru masa zilnica a unui pacient, spitalele publice primesc de la bugetul de stat o alocaţie de cel puţin 22 de lei. Pot face însă un meniu şi mai scump, dacă găsesc alte surse de finanţare. Şi autorităţile locale pot contribui.
Ministrul Sănătăţii spune că va face şi controale inopinate în spitale.


 

+4 -1

Comentarii

'Willy'

2025-07-15 13:53:19


'Sa mai taie din faza cu somonul la spitalele de stat. Mai minte politicianul, stim, dar nici asa gogonate.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie