Curs BNR

1 EUR = 4.9209 RON

1 USD = 4.5755 RON

1 GBP = 5.6037 RON

1 XAU = 289.3735 RON

1 AED = 1.2458 RON

1 AUD = 3.0548 RON

1 BGN = 2.5160 RON

1 BRL = 0.8737 RON

1 CAD = 3.3477 RON

1 CHF = 4.9434 RON

1 CNY = 0.6657 RON

1 CZK = 0.2062 RON

1 DKK = 0.6609 RON

1 EGP = 0.1481 RON

1 HUF = 1.2595 RON

1 INR = 0.0554 RON

1 JPY = 3.4595 RON

1 KRW = 0.3503 RON

1 MDL = 0.2465 RON

1 MXN = 0.2448 RON

1 NOK = 0.4329 RON

1 NZD = 2.8311 RON

1 PLN = 1.0488 RON

1 RSD = 0.0420 RON

1 RUB = 0.0594 RON

1 SEK = 0.4425 RON

1 TRY = 0.2405 RON

1 UAH = 0.1239 RON

1 XDR = 6.1349 RON

1 ZAR = 0.2460 RON

Editia 7906 - 23 mar 07:25

„Microfonul de Aur”, un pas în „drumul” către marile scene muzicale

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 28 iulie 2014

Un grup de cinci fete din Braşov a participat la un festival internaţional din Slovenia şi se pregătesc pentru alte evenimente de profil din Europa

„Microfonul de Aur”, un pas în „drumul” către marile scene muzicale

De la Andra la Corina Chiriac sau de la Rihanna la Al Bano şi Romina Power, sunt nume celebre ale scenei muzicale româneşti, respectiv internaţionale, însă toţi aceşti mari artişti şi cei asemenea lor mai au un lucru în comun. Succesul lor nu a venit întâmplător, ci după ani de muncă ce au însemnat o mulţime de repetiţii, recitaluri şi participări la concursuri pentru copii. Acelaşi drum încearcă să îl urmeze şi un grup de mici interprete din Braşov, care prin prestaţiile lor la festivalurile internaţionale de profil încep a se face cunoscute şi speră că, într-o zi, vor urca şi ele pe marile scene ale mapamondului. Între 16 şi 19 iulie, Ana-Maria Balog (7 ani), Alexandra Şerban (8 ani), Sara Gabriela Neacşu (5 ani), Rebeca Maria Neacşu (12 ani) şi Sabine Doroş (18 ani), alături de mentorul lor, dirijorul George Dumitraşcu, au reprezentat România la prima ediţie a Festivalului „Microfonul de Aur”, unde au fost invitate în urma prestaţiilor avute la alte evenimente de profil desfăşurate anterior. Solistele au interpretat muzică pop, din repertoriul românesc şi internaţional, fiind extrem de apreciate şi remarcându-se între cei peste 50 de participanţi din Elveţia, Bulgaria, Croaţia, Malta, Macedonia, Bosnia-Herţegovina, Italia, bineînţeles, ţara gazdă Slovenia, dar şi tocmai din Peru. Felul în care au încântat publicul, dar mai ales juriul, atât la capitolul interpretare cât şi la impresie artistică, le-a adus micuţelor braşovene noi participări la festivaluri similare, care se vor desfăşura în Macedonia, Malta sau Bulgaria. „Am fost primiţi excelent la Bled, o staţiune minunată. Am străbătut până acolo 1.200 de kilometri, dar a meritat. Am găsit nişte condiţii excelente, acesta fiind unul din cele mai reuşite festivaluri la care am fost alături de copiii noştri. Mai mult, evenimentul a coincis cu sărbătorirea zilelor oraşului, acest lucru făcând ca atmosfera să fie şi mai caldă, Cel mai important aspect este acela că, prin prestaţia lor, fetele au reuşit să îşi atragă de partea lor participarea la alte manifestări muzicale din Europa, lucru care le va face din ce în ce mai vizibile şi bineînţeles le va aduce tot mai multă experienţă”, au povestit părinţii micuţelor cântăreţe aventura slovenă. „A fost foarte frumos, aceasta fiind a doua oară când am participat la un turneu internaţional. Mi-ar plăcea ca în viitor să devin o cântăreaţă de succes”, ne-a spus Ana Maria Balog, braşoveanca de 7 ani al cărei model în muzică este Loredana Groza. Alături de grupul braşovean, la Bled a cântat şi bucureşteanca Alina Mihai, eleva Crinei Mardare, aceasta având, de asemenea, o evoluţie de excepţie.

Următorul pas, „cuceresc” Iaşiul
Solistele se pregătesc de două sau trei ori pe săptămână, seara, timp de câte o oră. Următorul eveniment la care vor participa interpretele din Braşov va avea loc chiar la finalul acestei săptămâni, la Iaşi urmând a se desfăşura, între 1 şi 3 august, Festivalul „Music for Kids”, unde au reuşit să se înscrie, la fel ca la orice altă manifestare muzicală, după ce au convins membrii juriului de valoarea lor, prin intermediul materialelor video trimise analizate de către aceştia.

„E minunat să-ţi poţi susţine elevii şi să ai satisfacţia reuşitei”

Liderul micuţelor soliste este George Dumitraşcu, dirijor şi membru fondator al Corului Unison şi Unison Stars. Pe lângă faptul că şi-a pregătit şi susţinut elevele, braşoveanul a făcut parte şi din juriul internaţional al festivalului, alături de profesori şi muzicieni din Macedonia, Bulgaria, Slovenia şi Malta, colegi cu care s-a întâlnit şi la un festival desfăşurat în Malta, în luna aprilie a acestui an. „Participarea mea şi a elevilor la cele două mari evenimente artistice muzicale, la care am fost invitat şi în juriu, au fost experienţe extraordinare. E minunat să poţi să fii alături de elevii tăi şi de părinţi, să-i susţii şi să le fii aproape profesional, pentru a le da încredere şi a-i susţine şi în acelaşi timp să ai puterea de a nota corect şi echitabil toţi concurenţii. Ţine de pregătirea profesională şi mai ales de atitudinea artistului. Am avut plăcerea să ascult 55 de voci, copii şi adolescenţi din 9 ţări, fiecare artist evoluând într-un mod cât mai original”, ne-a declarant dirijorul braşovean.

Bled, staţiunea slovenă ca un mic colt de rai

Locul în care micuţele interprete din Braşov s-au desfăşurat acum mai bine de o săptămână este o staţiune-oraş din Slovenia, o mică „perlă” a fostei ţări iugoslave. Situat în Alpii Iulieni, oraşul se oglindeşte în lacul cu acelaşi nume, în mijlocul căruia se află o mică insulă (Blejski Otok) ocupată de o mănăstire medievală (biserica Sf. Maria). Printre obiectivele turistice importante se mai numără castelul Bled din sec. XI-XVI (castelul Grimschitz), precum şi Vila Bled, o fostă reşedinţă montană a familiei regale iugoslave, astăzi transformată în hotel. Membrii delegaţiei braşovene prezente la „Microfonul de Aur” au rămas impresionaţi de oraş: „un loc excelent ales de către domnul Sandi Vovk, organizatorul festivalului. Ne vom întoarce cu plăcere acolo, de câte ori vom avea ocazia”.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional