Curs BNR

1 EUR = 4.9575 RON

1 USD = 4.6194 RON

1 GBP = 5.7071 RON

1 XAU = 290.0889 RON

1 AED = 1.2580 RON

1 AUD = 3.0134 RON

1 BGN = 2.5348 RON

1 BRL = 0.9172 RON

1 CAD = 3.3885 RON

1 CHF = 5.1137 RON

1 CNY = 0.6542 RON

1 CZK = 0.2096 RON

1 DKK = 0.6655 RON

1 EGP = 0.1495 RON

1 HUF = 1.3316 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.3068 RON

1 KRW = 0.3478 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2601 RON

1 NOK = 0.4193 RON

1 NZD = 2.8081 RON

1 PLN = 1.0939 RON

1 RSD = 0.0423 RON

1 RUB = 0.0577 RON

1 SEK = 0.4288 RON

1 TRY = 0.2307 RON

1 UAH = 0.1251 RON

1 XDR = 6.1493 RON

1 ZAR = 0.2350 RON

Editia 7948 - 30 mai 04:26

HANDBAL JUVENIL

Medalii de argint pentru junioarele III de la Corona!

Autor: Dan VINTILĂ

Publicat la 16 iunie 2014

Sorina Târcă a fost cea mai prolifică jucătoare, 53 de goluri, dar a primit şi diploma pentru cea mai bună jucătoare a turneului!

Medalii de argint pentru junioarele III de la Corona!

Sala sporturilor „D.P.Colibaşi” din Braşov a găzduit  finala campionatului naţional de junioare III la handbal, la care au evoluat cele mai bune opt echipe din ţară, calificate din grupele preliminare şi ale semifinalelor.
Tinerele junioare  de la Corona,  pregătite de antrenorul Dumitru Berbece au în spate o muncă susţinută  din perioada junioratului V şi IV. De altfel, în urmă cu doi ani, când evoluau la categoria junioare IV, au câştigat titlul de campioane naţionale. O altă remarcă, Corona este poate singura echipă în care evoluează numai jucătoare selectate pe plan local! Pornite ca principale favorite, pe umerii  jucătoarelor de 15 ani au apăsat o mare responsabilitate în faţa proprilor susţinători. Au avut  evoluţii deosebite, câştigând fără probleme  fazele anterioare, ca de altfel şi la turneul final. Presiunea pe care am amintit-o a făcut ca la finală, în compania echipei din Caracal, să le tremure mâna  şi să rateze foarte mult. Oriunde în altă parte ar fi jucat, fără presiunea amintită, micuţele braşovence ar fi câştigat cu siguranţă. Dar cum aceste campionate  sunt menite să crească elemente pentru echipele de senioare, cu siguranţă că majoritatea componentelor vor figura nu peste mult timp în echipa de primă ligă. Deja unele din jucătoare sunt aproape de a face pasul, Sorina Târcă, Ana Maria Berbece, Ana Lopătaru, Claudia Lăcătuşu, pentru a numi numai câteva din întregul lot al Coronei.

Rezultatele  din cadrul grupei II: Corona Braşov - Viitorul Cluj 31-18; Corona Braşov -  CSM Ploieşti 30-22; Corona Braşov - Olimpic Tg.Mureş 31-22.
Semifinale: Corona Braşov - CSS Tulcea 36-28, CSS Caracal - CSM Ploieşti 29-13.
Locul 3/4 : CSM Ploieşti - CSS Tulcea 22-27
Finala: Corona Braşov - CSS Caracal 21-22 (10-13)
Pentru braşovence au marcat:  Sorina Târcă 8, Claudia Lăcătuşu 7, Ana Maria Berbece 3,Ana Lopătaru 2, Iulia Popa 1. Loult Coronei: Roxana Ciobanu, Teodora Cupeş- Sorina Târcă, Ana Maria Berbece, Ana Lopătaru, Claudia Lăcătuşu, Carmen Cioric, Iulia Popa, Alexandra Constantin, Adina Naicu, Andreea Bumbaru, Andreea Zgâmbău, Oana Căprar, Patricia Zainea, Denisa Creţu, Mădălina Oprică. Antrenor, Dumitru Berbece.

Premiile speciale ale turneului final
Cea mai bună jucătoare: Sorina Târcă (foto detaliu).


Cel mai bun portar: Andreea Chetraru (CSS Călăraşi)
Golgeterul turneului: Sorina Târcă-  53 de goluri.
Echipa turneului: portar, Andreea Chetraru, extremă stânga, Ana Lopătaru, inter stânga, Sorina Târcă, centru, Anisa Serban (CSM Ploieşti), inter dreapta, Bianca Dinuţ (CSS Caracal), extremă dreapta  Diana Marţiş (Viitorul Cluj), pivot, Mădălina Florica (CSS Tulcea).

 
Berbece nu dezarmează, crede că la anul Corona poate fi campioană
Antrenorul Dumitru Berbece, deşi afectat de pierderea titlului, speră ca anul următor să nu mai ocolească Braşovul: „Ne-am dorit mult să câştigăm titlul dar sperăm că am reuşit să mulţumim braşovenii şi cu acest loc secund şi de vice-campionă. A fost un parcurs lung  iar sacrificiul fetelor a fost foarte mare în aceste zile. Avem un gust amar privind pierderea titlului mai ales că am pierdut la limită.Felicit fetele pentru tot ce au făcut şi realizat şi sperăm ca anul viitor să fim campioni”.  

Şi Sorina şi-a dorit mult titlul
Marea speranţă a handbalului feminin românesc, cea care a fost încoronată la turneul final cu titlul de cea mai valoroasă jucătoare şi-ar fi dorit mult titlul pe echipe: „Nu pot spune că mă bucur  foarte mult de premiile individuale pe care le-am obţinut la acest turneu pentru că mi-am dorit foarte mult  să câştige echipa.Este adevărat că nu a fost cea mai bun zi a noastră şi am pierdut un meci pe care cu mai multă atenţie l-am fi putut câştiga.Vom face orice pentru ca la anul  să ne luăm revanşa şi să câştigăm titlul”.

Tristeţea din ochii fetelor
Ana Maria Berbece  era tare tristă, dar plină de încredere: „Suntem triste, este normal dar trebuie să ţinem capul sus iar la anul să obţinem mai mult. La începutul jocului am ratat mult şi asta ne-a costat. Având în vedere că anul trecut nici nu ne-am calificat la turneul final iar acum  am ajuns vicecampioane, este totuşi o realizare”.

Festivalul handbalului juvenil
Marea doamnă a handbalului românesc, Mariana Târcă, se bucură pentru realizarea fetelor.  „A fost un festival al handbalului juvenil şi ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia să vedem  echipa braşoveană în finală. Este adevărat că ne-am fi dorit mai mult dar trebuie să le învăţăm pe aceste fete încă de mici că în sport cel mai bun câştigă şi că astăzi nu a fost cea mai bună zi a lor. Am mare încredere în fete şi consider că dacă jucau finala cum a făcut-o în semifinală nu am fi avut nici o problemă. A fost o presiune foarte mare pe umerii lor dar va trebui să fim fericiţi că Braşovul  creşte jucătoare ce vor fi schimbul de mâine  la echipa mare. Va trebui să avem grijă  de ele pentru că cea mai mare satisfactie este aceea să le vezi crescând  de la an la an. Mă bucur foate mult pentru Sorina că a câştigat titlul de cea mai bună jucătoare şi pe cel de golgeter,dar sunt conştientă că este o presiune extrem de mare pe umerii ei. Aşa se întâmplă mereu în sport atunci când copilul îşi urmează părintele pentru că mereu vor fi termeni de comparaţie. Ca mamă sufăr mereu când o văd pe Sorina cu această mare presiune dar încerc să fac s-o  pot uşura. Sunt alături de ea şi de toate fetele din echipă şi pot spune că sunt mândră de ceace au realizat ele în acest an în care au vorbit numai de campionat,unde şi-au dorit să ajungă.Am convingerea că anul viitor  vor arăta şi mai bine ca echipă şi se vor bate din nou la titlu”.

 

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional