Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 16:38

Maraton de evenimente culturale, în inima oraşului, în primul weekend din august

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 28 iulie 2023

Târgul de cArte şi Experienţe Culturale îşi deschide porţie în data de 3 august, în Piaţa Sfatului

Maraton de evenimente culturale, în inima oraşului, în primul weekend din august

Zeci de evenimente culturale, lansări de carte, ateliere, conferinţe, recitaluri, dialoguri cu scriitori. Plus cărţi. Pe toate acestea, dar şi multe altele le are pregătite Târgul de cArte şi Experienţe Culturale, care va avea loc în Piaţa Sfatului, dar şi la Centrul Cultural Reduta şi Librăria Şt. O. Iosif, în primul weekend din august, mai exact în 3-6 august.
Irina Rimes, Viţa de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Braşov sunt cei care vor anima serile Târgului, în vreme ce în timpul zilei veţi putea sta de vorbă cu invitaţi precum Gabriela Adameşteanu, Andrei Marga, părintele Constantin Necula, Niculina Gheorghiţă, Dr. Cristian Andrei, Cristian Muntean, Adrian Lesenciuc şi mulţi alţii.
O parte dintre evenimente vor putea fi vizionate de către cititorii din întreaga ţară, online, pe reţelele de socializare ale Asociaţiei Libris Cultural.
Nici cei mai mici iubitori de artă şi cultură nu sunt uitaţi. Libris Cultural a pregătit pentru copiii prezenţi în Piaţa Sfatului o serie de ateliere de lectură, pictură, ilustraţii şi caligrafie, precum şi un moment dedicat acestora susţinut de Mirela Retegan şi de mascotele Zurli.
„Pentru noi, ca librari, târgurile de carte sunt unele dintre cele mai importante evenimente ale anului, însă cititorii ne aduc aminte de fiecare dată că aceste contexte sunt mult aşteptate, în aceeaşi măsură, şi de către ei. LIBfest oferă prilejul oricărui iubitor de literatură să-şi întâlnească autorii preferaţi, să descopere noutăţi literare şi să intre în dialog cu scriitorii pe care i-a citit. Ne-am dorit ca şi anul acesta să ne adresăm tuturor cititorilor, fie că vorbim despre cei aflaţi la primele litere din abecedar sau despre cei ale căror biblioteci par din ce în ce mai neîncăpătoare, astfel că, pe lângă lansări, dialoguri cu autori sau concerte aducem în Piaţa Sfatului o serie de ateliere de creaţie, de lectură şi dezvoltare personală”, a precizat Augusta Oniţă-Bagoly, Director Evenimente.
Organizatorii vor întâmpina cititorii cu cele mai apreciate titluri atât în limba română cât şi în limba engleză, cu bestsellere captivante sau cu cele mai îndrăgite cărţi pentru copii. Pe lângă oferta de carte, iubitorii de lectură sunt invitaţi să descopere o selecţie fascinantă de CD-uri, audiobooks şi obiecte speciale, de la căni cu poveşti, ghiozdane şi tricouri inspirate din cele mai populare seriale sau volume.

Lansări de carte şi reduceri
Printre lansările de carte şi întâlnirile cu autorii ce vor avea loc în cadrul LIBfest se numără Convorbiri cu Gabriela Adameşteanu, lansarea cărţii „Lebăda neagră de pe Balaton” / „The Black Swan on Lake Balaton” de Romeo Couţi, lansarea volumului „Stăpânirea complexităţii” de Andrei Marga, lansarea celor două volume „Un dulău şi un arici la psihoterapie de cuplu” de Laura Pănăzan, dialogul pe baza volumului „Brâncuşi, dragostea mea!” de Claudia Motea, lansarea jurnalului „Cartea paşilor. Convorbiri cu Laurenţiu-Ciprian Tudor” de Laurenţiu-Ciprian Tudor şi Liliana Ursu, dialogul pe baza romanelor „Diavolul din Freisetzburg” de Roxana Ruscior, „Neuroleptic” de Dorian Dron şi „Hoţul din Curtea Miracolelor” de Adrian Majuru şi multe altele.
Cititorii sunt invitaţi să viziteze standurile celor mai cunoscute edituri din România, care vor veni cu peste 10.000 de titluri, dintre care noutăţi, top vânzări şi cărţi la reducere.

Blind date with a book, în beneficiul Hospice Casa Speranţei
Publicul este invitat la un Blind date with a book, în beneficiul Hospice Casa Speranţei. Cărţile sunt oferite de către editurile participante, iar fondurile obţinute în urma achiziţiilor de cărţi surpriză vor fi oferite organizaţiei în cauză pentru continuarea proiectelor de caritate.
Programul complet al LIBfest, precum lansările de carte, conferinţele, atelierele şi dialogurile, alături de întreaga listă de standuri, sunt disponibile pe site-ul www.libriscultural.ro. LIBfest este un eveniment organizat prin Asociaţia Libris Cultural, finanţat de Consiliul Judeţean Braşov, cofinanţat de Primăria Municipiului Braşov, susţinut de libris.ro, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Braşov, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România şi Centrul Cultural Reduta.

+4 -0

Comentarii

'DanaBv'

2023-07-28 05:51:39


'O avalansa de evenimente culturale in Brasov anul asta. Nu e zi fara un spectacol, atelier, expozitie, festival, concert, etc. Cred ca nici in Timisoara \"capitalista\" culturala europeana nu se organizeaza atatea. Spunea o cunostinta: nu e nevoie sa plec nicaieri in concediu, am aici tot ce-mi doresc. Felicitari tuturor celor implicati!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie