Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7343 - 25 noi 10:22

Mandatul 1 - Aeroport. Mandatul 2 - Spital pentru Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 22 octombrie 2020

„Va fi un mandat al marilor proiecte”, a „jurat” ieri preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, la preluarea celui de-al doilea mandat la conducerea Judeţului. Un angajament şi de la premierul României, Ludovic Orban: „Până acum, Braşovul a fost izolat. Angajamentul nostru este să asigurăm conectivitatea Braşovului”

Mandatul 1 - Aeroport. Mandatul 2 - Spital pentru Braşov

26 dintre cei 34 de consilieri judeţeni braşoveni au fost convocaţi miercuri în şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Braşov. A fost un moment festiv, în care aleşii au depus jurământul, urmând ca într-o şedinţă viitoare să fie aleşi şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Braşov. De asemenea, tot într-o şedinţă ulterioară vor depune jurământul şi aleşii care nu au făcut acest lucru ieri.
La această şedinţă a participat şi premierul României, Ludovic Orban, dar şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.
Plenul a fost convocat de prefectul judeţului, Cătălin Văsii, după ce, în 16 octombrie, listele au fost validate de Tribunalul Braşov. Conform cutumei, şedinţa a fost condusă de decanul de vârstă, Petre Noaghea (PNL) ajutat de cel mai tânăr consilier, Cristinel Şerban (PSD).

Opt consilieri au demisionat
La începutul şedinţei, secretarul judeţului, Mariana Dumbrăveanu, a anunţat şi ce s-a întâmplat cu cei 8 consilieri care nu au fost invitaţi să depună jurământul: au demisionat înainte de validare. Astfel, pe lista demisionarilor se regăsesc liberalii Mareş Mara, Cenţiu Magdalena-Florina, Popoiu Marian-Eugen, Sterpu Ciprian, Bucur Valentin-Florin.  Acestora li se adaugă Mihai Donţu şi Liviu Cocoş, care s-au retras înainte ca listele să fie trimise spre validare la Tribunal.
De asemenea, pe lista consilierilor validaţi de Tribunalul Braşov nu se regăsesc social –democraţii Marian Rasaliu şi Răzvan Popa.
Totodată, a renunţat la mandatul de consilier judeţean Mihai Mohaci, care a spus că se va concentra pe campania electorală pentru alegerile parlamentare. El va fi înlocuit de Dragoş Cristian Dumitru, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret.
Primii care au depus jurământul au fost consilierii judeţeni. Dintre cei 26 de consilieri judeţeni validaţi, au depus jurământul 25, pentru că Vocilă George Adrian (PNL) a lipsit din cauza unor probleme de sănătate. După ce consilierii judeţeni au depus jurământul, acelaşi lucru l-a făcut şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Adrian Veştea: „De acum trebuie să trecem la un alt nivel”
După ce consilierii judeţeni au depus jurământul, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea (foto), a anunţat ce obiectiv şi-a propus pentru mandatul 2020 – 2024. „În primul mandat am pus bazele, iar de acum trebuie să trecem la un alt nivel.  Va fi un mandat al marilor proiecte. Vom termina aeroportul, dar avem şi de reabilitat reţeaua de drumuri judeţene. Nu în ultimul rând este nevoie de investiţii în infrastructura medicală, iar un nou spital reprezintă o prioritate pentru mine”, a declarat Adrian Veştea.
Pe de altă parte, el a ţinut să le mulţumească celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Braşov din mandatul 2016 – 2020, respectiv Toaso Imelda (de la UDMR, care nu a mai obţinut nici un mandat în actualul mandat) şi Adrian Gabor (de la PNL).Marcel Boloş: „Va fi un mandat sub egida fondurilor europene”
În timpul şedinţei de plen, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că aleşii vor trebui să respecte textul jurământului: „Va trebui să vă îndepliniţi sarcinile cu bună credinţă şi cu credinţă”. De asemenea, el a amintit că următorii patru ani vor fi extrem de importanţi, pentru că este o perioadă în care vor fi accesate fondurile europene. „Va fi un mandat cu multiple provocări şi va fi sub egida fondurilor europene. Banii de la Uniunea Europeană vor fi alternativa pentru dezvoltarea comunităţilor. Numai pentru dezvoltarea regională, în bugetul european 2021 – 2027 este disponibilă suma de 13 miliarde de euro, suma fiind cu 4 miliarde de euro mai mare decât cea din perioada de programare 2014 – 2020. De asemenea, România are la dispoziţie suma de 4 miliarde de euro pentru mediul de afaceri, prin Programul de Recuperare şi Rezilienţă. Nu în ultimul rând, sunt alocări semnificative şi pentru transporturi”, a declarat Boloş (foto).Ludovic Orban: Pe drum expres sau autostradă din Braşov către Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bucureşti
La rândul său, premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că va susţine în continuare judeţul Braşov. „Până acum, Braşovul a fost izolat din punct de vedere al conectivităţii. Angajamentul nostru este să asigurăm conectivitatea Braşovului pe cale rutieră şi feroviară. Avem în plan drumul expres Braşov – Făgăraş - Sibiu, Autostrada Braşov – Bacău, Autostrada Braşov – Bucureşti, dar şi un drum expres sau o autostradă Braşov – Târgu Mureş. În ceea ce priveşte transportul feroviar, sunt semnate contractele pentru lucrările la sectoarele cuprinse între Braşov şi Sighişoara. Totodată, este în curs de finalizare finaliza documentaţia pentru sectorul de cale ferată Predeal – Braşov. Practic, Braşovul la fi conectat la culoarul paneuropean de transport feroviar pe care se va putea circula cu o viteză de maxim 160 de kilometri pe oră”, a declarat premierul.
Acesta a amintit că în cursul acestui an au fost alocaţi de la bugetul de stat şi bani pentru proiectul Aeroportului Internaţional Braşov, respectiv suma de 75 milioane de lei.Despre susţinerea Guvernului pentru proiectele Primăriei Braşov
Pe de altă parte, şeful Guvernului a amintit faptul că municipiul Braşov are o nouă conducere şi vor urma noi discuţii cu primarul ales Allen Coliban. „Eu susţin în continuare realizarea Spitalului Regional Braşov şi a Sălii Polivalente. Angajamentul nostru pentru aceste proiecte rămâne şi va trebui să le discutăm cu noua conducere a Primăriei Braşov”.  


 Ce consilieri au depus jurământul (în ordine alfabetică):


1.    Agache Aurel (USR PLUS)


2.    Bălăşescu Marius (PSD)


3.    Bucur Ariana (PSD)


4.    Bucur Codruţ (USR PLUS)


5.    Crăciun Dragos (PNL)


6.    Diaconu Daniel (PNL)


7.    Dobrinoiu Emanuel (USR)


8.    Dragomir Liviu (PNL)


9.    Gabor Adrian (PNL)


10.    Iatan Adrian (PSD)


11.    Ivan-Nunvailer Silviu (USR PLUS)


12.    Joliff Erwan (USR PLUS)


13.    Leonte Cătălin (PRO România)


14.    Manea Ioan (PSD)


15.    Nan Cătălin (PNL)


16.    Neculoiu Marius (PNL)


17.    Noaghea Nelu Petre (PNL)


18.    Rad Lucian Eugen (USR PLUS)


19.    Şerban Cristinel Claudiu (PSD)


20.    Şerban Todorică Constantin (PNL)


21.    Stoianovici Marius Mihail (USR PLUS)


22.    Suciu Iosif (PSD)


23.    Szenner Zoltan (USR PLUS)


24.    Ţop-Ferghete Carmen Floriana (PNL)


25.    Ungureanu Vasile (PNL) 

+5 -7

Comentarii

'Eulescu'

2020-10-22 15:51:02


'Mandatul 3: terminarea pasajului de la Fartec. Peste vreo 10 ani. Sa fim seriosi, la aeroport se lucreaza de 15 ani iar spitalul exista doar in photoshop. Deci zero realizari. Ah, era sa uit autostrada de la Râşnov, in lungime de 500 m.'

'Kemény'

2020-10-22 07:54:44


'Daca suntem realisti, cu totii stim ca nu se va schimba in bine nimic. Ne amagim la fiecare alegeri, dar lucrurile tot anapoda merg. Astia suntem! Visam sa traim ca in occident dar ne comportam ca africanii. Cum vrem sa avem o viata ca in occident asa? Nimeni nu vorbeste despre cum sa ridicam castigurile, profiturile sau salariile. Nu este in regula!'

'ophelia'

2020-10-22 07:53:16


'Brasovul trebuie conectat cu occidentul si pt.asta trebuie realizata autostrada Brasov-Sibiu.Cu aeroportul lucrarile au intrat in linie dreapta,asa ca zona se va dezvolta cu siguranta.'

'Lazar'

2020-10-22 07:19:26


'A nu se uita transportul metropolitan pe cale ferata si legatura cu aeroportul.'

'Dan'

2020-10-22 03:33:03


'Juram, promitem, acum chiar facem! Doamne ce scarbos! Eu o sa ii cred numai dupa ce vad ca incep sa refaca legile, care sunt facute prost intentionat. O sa ii cred numai dupa ce vad ca apar companii puternice romanesti! O sa ii cred doar dupa ce vad ca fac sistemul de invatamant si cel sanitar functional! Atunci cand o sa se faca scoli calumea, nu mizerile care sunt, atunci cand profesorii sunt profesori nu astia care sunt acum, cu doctorate plagiate( Vezi lectorii de la universitatea transilvania). Atunci cand nu o sa mai trebuiasca sa dau spaga la doctori, anestezisti si asistente. Atunci cand vad ca se va construi civilizat, nu ca acum cand se dau spre vanzare blocuri noi de tip comunist, fara canalizare, fara asfalt, ba chiar unele si fara curent. Atunci cand politia si serviciile secrete vor fi de partea cetateanului si nu facand afaceri cu interlopii. Atunci cand vad institutiile statului reformate si functionale. Pana atunci m...e la toti, fir-ati ai draq de nenorociti. PSD a distrus tara asta, intentionat cred eu, dar nici ceilalti nu sunt mai breji. Toti o apa si-un pamant!'

'Willy'

2020-10-22 00:33:34


'Pe nea Vestea il mai cred. Sa auzim numai de bine. In gura Lui Orban numai fraierii se uita. Asteptam autostrada Sibiu-Brasov. Atuni sa vedeti ce o sa curga lovelele. P.S. Putem sa traim si fara autostrada spre micul Mumbai. Mitici sa mearga in alta parte in week-end sa faca baie.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional