Curs BNR

1 EUR = 4.9022 RON

1 USD = 4.5747 RON

1 GBP = 5.4884 RON

1 XAU = 275.3601 RON

1 AED = 1.2455 RON

1 AUD = 3.1696 RON

1 BGN = 2.5065 RON

1 BRL = 0.8888 RON

1 CAD = 3.4092 RON

1 CHF = 4.9405 RON

1 CNY = 0.6742 RON

1 CZK = 0.2057 RON

1 DKK = 0.6588 RON

1 EGP = 0.1508 RON

1 HUF = 1.2474 RON

1 INR = 0.0553 RON

1 JPY = 3.4671 RON

1 KRW = 0.3629 RON

1 MDL = 0.2427 RON

1 MXN = 0.2395 RON

1 NOK = 0.4415 RON

1 NZD = 2.8912 RON

1 PLN = 1.0319 RON

1 RSD = 0.0418 RON

1 RUB = 0.0646 RON

1 SEK = 0.4307 RON

1 TRY = 0.2430 RON

1 UAH = 0.1239 RON

1 XDR = 6.1285 RON

1 ZAR = 0.2595 RON

Editia 7875 - 08 feb 22:55

Mâncare pe jos, cratiţă pe coşul de gunoi: restaurantul Litle Hanoi din Braşov

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 23 ianuarie 2023

Mâncare pe jos, cratiţă pe coşul de gunoi: restaurantul Litle Hanoi din Braşov

Reprezetanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov, au efectuat săptămâna trecută mai multe controale la unităţile de alimentaţie publică din zona Centrului Vechi al municipiului Braşov.
Cele mai grave deficienţe au fost descoperite la un restaurant cu specific asiatic Little Hanoi, unde verificarea a avut loc marţi, 17 ianuarie. Unitatea a fost închisă temporar, iar, potrivit CJPC, operatorul comercial a fost sancţionat cu: amendă în valoare de 5.000 de lei, un avertisment, dar şi oprirea defintivă de la comercializare a unor produselorneconforme, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.
Abaterile constatate de comisari au fost următoarele:
- depozitarea, în blocul alimentar, la temperatura camerei, a unor produse alimentare care necesitau refrigerare;
- depozitarea improprie a unor produse alimentare folosite ca materii prime (unele fiind depozitate chiar pe pavimentul din bucătărie);
- aşezarea unei cratiţe de inox cu preparat direct pe pubela de gunoi neacoperită
- supraaglomerarea congelatorului;
- depozitarea cărnii ambalate, fără etichete, peste ambalaje cu legume şi semipreparate
- utilizarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită, conform etichetei aplicate de operatorul economic;
- depozitarea unor produse alimentare neetichetate, în spaţiile frigorifice, astfel încât nu era posibilă stabilirea trasabilităţii acestora;
- neafişarea orarului de funcţionare şi a certificatului constatator al punctului de lucru.

+4 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional