Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8169 - 24 apr 15:21

Mâncare pe jos, cratiţă pe coşul de gunoi: restaurantul Litle Hanoi din Braşov

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 23 ianuarie 2023

Mâncare pe jos, cratiţă pe coşul de gunoi: restaurantul Litle Hanoi din Braşov

Reprezetanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov, au efectuat săptămâna trecută mai multe controale la unităţile de alimentaţie publică din zona Centrului Vechi al municipiului Braşov.
Cele mai grave deficienţe au fost descoperite la un restaurant cu specific asiatic Little Hanoi, unde verificarea a avut loc marţi, 17 ianuarie. Unitatea a fost închisă temporar, iar, potrivit CJPC, operatorul comercial a fost sancţionat cu: amendă în valoare de 5.000 de lei, un avertisment, dar şi oprirea defintivă de la comercializare a unor produselorneconforme, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.
Abaterile constatate de comisari au fost următoarele:
- depozitarea, în blocul alimentar, la temperatura camerei, a unor produse alimentare care necesitau refrigerare;
- depozitarea improprie a unor produse alimentare folosite ca materii prime (unele fiind depozitate chiar pe pavimentul din bucătărie);
- aşezarea unei cratiţe de inox cu preparat direct pe pubela de gunoi neacoperită
- supraaglomerarea congelatorului;
- depozitarea cărnii ambalate, fără etichete, peste ambalaje cu legume şi semipreparate
- utilizarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită, conform etichetei aplicate de operatorul economic;
- depozitarea unor produse alimentare neetichetate, în spaţiile frigorifice, astfel încât nu era posibilă stabilirea trasabilităţii acestora;
- neafişarea orarului de funcţionare şi a certificatului constatator al punctului de lucru.

+4 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie