Curs BNR
1 EUR = 4.9763 RON
1 USD = 4.6386 RON
1 GBP = 5.8067 RON
1 XAU = 346.8933 RON
1 AED = 1.2629 RON
1 AUD = 3.0283 RON
1 BGN = 2.5444 RON
1 BRL = 0.9012 RON
1 CAD = 3.3920 RON
1 CHF = 5.0843 RON
1 CNY = 0.6401 RON
1 CZK = 0.1974 RON
1 DKK = 0.6672 RON
1 EGP = 0.0968 RON
1 HUF = 1.2671 RON
1 INR = 0.0557 RON
1 JPY = 2.9797 RON
1 KRW = 0.3376 RON
1 MDL = 0.2601 RON
1 MXN = 0.2723 RON
1 NOK = 0.4234 RON
1 NZD = 2.7650 RON
1 PLN = 1.1532 RON
1 RSD = 0.0425 RON
1 RUB = 0.0503 RON
1 SEK = 0.4274 RON
1 TRY = 0.1430 RON
1 UAH = 0.1170 RON
1 XDR = 6.1159 RON
1 ZAR = 0.2442 RON
Publicat la 18 august 2020
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) invită angajaţii şi partenerii companiilor din domeniu să participe, miercuri, la proteste faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele (HoReCa), potrivit unui comunicat remis luni de HORA.
Angajaţii şi partenerii companiilor din HoReCa sunt invitaţi de patronatul din domeniu să întrerupă lucrul miercuri după-amiaza, între orele 17:00 şi 18:00, să iasă în faţa locaţiilor unde lucrează şi să afişeze mai multe pancarte cu mesaje prin care să atragă atenţia asupra situaţiei de criză în care se află cei 400.000 de angajaţi din hoteluri şi restaurante în urma restricţiilor impuse de autorităţi.
Unul dintre mesajele pe care Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România le propune angajaţilor pentru a fi afişate în cadrul protestului este: „Ruinaţi o industrie pentru o iluzie!". Alta pancartă trimisă de HORA transmite mesajul „400.000 de vieţi în pericol, fără a fi infestate".
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România solicită angajaţilor şi partenerilor din HoReCa să protesteze paşnic şi să respecte în cadrul evenimentului toate prevederile sanitare în vigoare.
Povara sistemului sanitar, pe umerii românilor. 20% din cheltuielile din sistemul de sănătate sunt suportate de pacienţi, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. E vorba de bani cheltuiţi[...]
2024-04-26 citeste mai multÎn încercarea de a diminua numărul mare de vizitatori anual, de joi, 25 aprilie, turiştii care ajung în Veneţia vor trebui să plătească o taxă de intrare în oraş, scrie[...]
2024-04-26 citeste mai multAlejandra Marisa Rodríguez, avocată şi jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a câştigat de curând titlul de Miss Buenos Aires şi astfel s-a calificat[...]
2024-04-26 citeste mai multParcul din zona Hărmanului, trecut pe „linia moartă”. Consilierii locali au fost circumspecţi cu privire la costul investiţiei, precum şi „reuşita” exproprierii care ar putea aduce procese păguboase cu proprietarul
2024-04-26 citeste mai multEvreii din lumea întreagă sunt în plină sărbătoare. A început Paştele sau Pesah-ul, în limba ebraică, o sărbătoare a primăverii şi a libertăţii. Cu origini biblice,[...]
2024-04-25 citeste mai mult
'Willy'
2020-08-18 10:32:44
'Mai bine la inchide direct. Mereu am avut impresia ca treaba asta cu terasele este o gaselnita a politicienilor sa ne tina \"ocupati\" mediatic cu o problema iluzorie ca sa ne abata atentia de la problemele reale create de SARS CoV 2. Ca altceva nu am auzit toata vara: terasele in sus, terasele in jos. Zici ca alea duc greul economiei. Sunt atatea afaceri care au probleme, se inchid, dau faliment si de ele nu zice nimeni nimic. Astia cu terasele zici ca ei sunt miezul din nuca. Mai bine ar sta geana pe carausii aia ai lor, ca unii beau ce ramane de pe mese, gusta din mancarea clientilor, sunt needucati, sunt lipsiti de maniere, nu stiu meserie, te trateaza de sus si altele. Si multe altele. Dupa aia sa vina cu pretentii. Abia dupa aia. De exemplu: comanzi o bautura, vina ala si cand iti pune paharul pe masa il apuca de partea de sus de unde bea omul. Comanzi o cafea, in loc sa o puna cu farfurioara pe masa sau de toarta, prinde ceasca de partea de sus unde pune omul gura. Alt exemplu: vine carausul cu comanda, in loc sa serveasca pe unde trebuie adica la fiecare in parte, isi face partie la coltul mesei printre clientii de la masa, se dau clientii la o parte ca intra ala cu plugul si incepe sa imprastie farfuriile fara sa tina cont de modalitatea de servire (varsta, sex, cine comanda sa fie servit ultimul). Multi iti pun farfuria in mana ca nu ajung carausii la fiecare in parte. Fraier ala care o ia. Etc. Asa ca daca tot stau maine degeaba intre 17-18 poate isi mai educa un pic carausii.'