Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7377 - 22 ian 00:49

Mafia din Făgăraş, încolonată la Tribunal

Autor: Sorin Ţîrcă

Publicat la 28 noiembrie 2013

Debut cu amânare în procesul interlopilor care au terorizat oraşul trei ani la rând

Mafia din Făgăraş, încolonată la Tribunal

Membrii reţelei de interlopi care a terorizat Făgăraşul timp de trei ani au ajuns ieri în sala de judecată pentru prima înfăţişare din procesul care pare unul de durată. Aceasta pentru că, la înfăţişarea de miercuri, instanţa a decis ca procesul să înceapă cu o amânare pentru că părţile vătămate nu aveau avocat.

Taxe de protecţie, trafic internaţional de droguri, prostituţie
Reţeaua de interlopi din Făgăraş era una foarte bine pusă la punct, care se ocupa atât cu trafic de droguri, prostituţie, cât şi cu încasarea de taxe de protecţie de la firmele din oraş. „Gruparea a funcţionat pe raza municipiului Făgăraş şi avea preocupări legate de exploatarea sexuală a unor tinere atât minore, cât şi majore. De asemenea, membrii grupării erau implicaţi şi în comiterea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri pe care ulterior le comercializau în Făgăraş, dar şi în alte localităţi. Totodată, ei aveau preocupări legate şi de perceperea de taxe de protecţie de la diverşi patroni de localuri publice din municipiul Făgăraş”, spunea, în momentul arestării inculpaţilor, procurorul Cătălin Borcoman. Există suspiciunea că, în intervalul 2010 – 2013, liderii grupării au atras în activităţile lor dubioase persoane aflate în anturajul lor sau chiar membri de familie şi au reuşit să creeze în plan local „un pol de influenţă infracţională ce a generat în comunitatea locală o stare de temere şi nelinişte socială, în contextul în care atât liderii, cât şi aderenţii erau cunoscuţi ca având manifestări extrem de violente”, potrivit unui comunicat al DIICOT Braşov. Printre membrii reţelei se numărau şi persoane din familii respectate în Făgăraş, printre care chiar şi fiul fostului şef al poliţiei. Gruparea era una extrem de violentă şi temută în tot oraşul, însă avea activităţi chiar şi în străinătate. De altfel, membrii reţelei procurau droguri din Italia şi le vindeau în zona Făgăraş, forţau fete din Făgăraş să se prostitueze în Elveţia, Germania şi Italia. În luna august, procurorii DIICOT Braşov au făcut mai multe descinderi la locuinţele membrilor clanului şi chiar în hoteluri în care se aflau unii dintre aceştia la acel moment. În urma percheziţiilor, au fost arestate 17 persoane, care sunt judecate acum de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

„Nu se poate ca toţi să fie băgaţi în aceeaşi oală”
Două dintre mamele inculpaţilor erau foarte revoltate ieri, la Tribunal. „Nu se poate ca toţi să fie băgaţi în aceeaşi oală. Copilul meu îi cunoştea, veneau de multe ori la noi acasă şi petreceau timp împreună, însă asta nu înseamnă că trebuia să fie arestat odată cu cei care au şi comis faptele pentru care acum sunt judecaţi”, ne-a spus una dintre ele. „O problemă foarte mare în zonă este lipsa locurilor de muncă. Eu cred că unii din cei de aici au ajuns în această situaţie pentru că nu aveau unde să muncească. Oricum, fiecare trebuie să plătească pentru faptele lui, dar cei care sunt nevinovaţi nu trebuie să fie ţinuţi în arest preventiv. Copilul meu nu poate fi judecat în stare de arest preventiv doar pentru că era prieten cu unii dintre cei vinovaţi”, a adăugat tatăl unuia dintre inculpaţi.

Se anunţă un proces de durată
Pentru că nu toate părţile vătămate au avut avocat, prima decizie a instanţei a fost o amânare. „Cauza s-a amânat în acest caz pentru termenul de 17 decembrie deoarece părţile vătămate din traficul de persoane nu au avut apărător iar legea prevede că acestea trebuie să fie apărate. În această situaţie, s-a dispus desemnarea unor apărători din oficiu”, Vlad Ciolacu, avocatul inculpaţilor. Cum judecata a început cu o amânare iar numărul persoanelor implicate în proces este unul destul de mare, avocatul Vlad Ciolacu este convins că procesul va fi unul de durată. Următoarea înfăţişare va fi în 17 decembrie, dată până la care victimele vor avea un apărător din oficiu.

Lista inculpaţilor
Lupu Adrian- Nicolae
Pîrvu Ioan- Liviu T
Androne Iulius – Cezar
Petrescu Doru- Alexandru
Pănăzean George-Sebastian
Mandiu Daniel
Mandiu Daniel
Mandiu Daniel
Podosu Stroiţa -Ciprian
Grosu Iulian- Constantin
Varga Ioan
Prodan Iosif- Ionatan
Moise Victor- Marian
Rusu Marin – Ioan
Bercea Ion – Marian
Diea Ion-Marius
Păun Ana Maria
Androne Gheorghe
Peticilă Denis- Ionuţ
Sursa: Site-ul oficial al Ministerului Justiţiei, portalul instanţelor de judecată.
 

+4 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional