Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 11:13

Legume la grătar!

Autor: Manuela APOPEI

Publicat la 03 sepembrie 2012

Zeci de kilograme de vinete, de ardei sau gogoșari pentru zacuscă s-au copt la foc mic în acest weekend în zona „La Iepure”. Gospodinele au profitat de vremea frumoasă de afară pentru a-și pregăti cămara pentru iarnă fără să își umple bucătăriile de fum și mizerie „La Iepure”, locurile de grătar se ocupă de la primele ore ale dimineții, chiar și în timpul săptămânii

Legume la grătar! Zeci de kilograme de vinete, de ardei sau gogoșari pentru zacuscă s-au copt la foc mic în acest weekend în zona „La Iepure”. Gospodinele au profitat de vremea frumoasă de afară pentru a-și pregăti cămara pentru iarnă fără să își umple bucătăriile de fum și mizerie „La Iepure”, locurile de grătar se ocupă de la primele ore ale dimineții, chiar și în timpul săptămânii. Oamenii vin cu sacii plini de legume pentru copt, fac focul și se apucă de treabă. Cei mai mulți pregătesc ingredientele pentru zacuscă. „La 8.30 am fost aici, la ora 9 nu mai găsești loc deja, acasă e mult mai greu de pregătit, nu e de cheltuială de gaz, e mai simplu aici, luăm o porție de aer, ca pensionari pentru noi e nemaipomenit”, a declarat un brașovean. „Ardei copți, vinete, coapte bine. E o plăcere să stai în aer liber, sunt două lucruri odată, stai în aer liber și nici nu faci fum acasă”, apreciază o gospodină. „Pregătim pentru zacuscă, de pus în congelator pentru la iarnă, am făcut și grătar și acum tragem tare să terminăm, suntem pe terminate”, se laudă o altă gospodină. Vetrele special amenajate fumegă la foc continuu. Treaba e bine împărțită: bărbații se ocupă de grătar, iar gospodinele de curațatul legumelor coapte. O muncă extrem de migăloasă, dar care nu e la fel de neplăcută ca atunci când ar fi prestată între pereții unei bucătării de bloc. „E foarte plăcut, faci și plajă totodată, eu am mai mult de lucru, că am mai mult de lucru, soțul cu lemnele, eu cu curățatul”, a împărtășit o brașoveancă. Coacerea legumelor e doar prima parte a operațiunii zacusca. Odată ajunse acasă, cu ingredientele coapte, gospodinele mai au încă mult de lucru: trebuie să le toace și să le fiarbă ore în șir, pentru ca zacusca să fie gustoasă și să țină peste iarnă.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie