Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 23:19

Lecţii de la Google şi hackeri la ediţia din acest an a primului festival de tehnologie românesc care se desfăşoară la Braşov

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 30 sepembrie 2016

Lecţii de la Google şi hackeri la ediţia din acest an a primului festival de tehnologie românesc care se desfăşoară la Braşov

Primul festival de tehnologie din România, „ALT Festival,” a ajuns la cea de-a treia ediţie şi va reuni la Braşov în perioada 17 – 23 octombrie pasionaţii de tehnologie, de la manageri, antreprenori, programatori, ingineri, designeri, funcţionari, arhitecţi şi profesori interesaţi de şi/sau implicaţi în proiecte de tehnologie şi creaţie, pentru a împărtăşi viziuni, experienţe, know-how şi tendinte globale la nivel local. ALT FESTIVAL 2016 presupune trei zone de activităţi: TECH, REMIX şi CULTURE, unde vor fi implicaţi atât elevi, cât şi antreprenori. „ALT Festival este un eveniment pe care l-am organizat prima dată în 2014, iar de la un an la altul am vrut să îl creştem. Anul acesta dorim să aducem industriile creative şi tehnologia mult mai aproape, împreună cu zona de remix ce conţine o abordare multidisciplinară. Festivalul are o abordare inclusivă, ce ne permite să construim evenimente şi sesiuni multiple de networking”, a explicat Ionuţ Țaţa, preşedintele Clusterului pentru Inovare şi Tehnologie, organizator al evenimentului.
Împreună cu Google, la ediţia din acest an a „ALT Festival” vor fi organizate două ateliere de educaţie digitală. Practic publicul prezent la întâlnire va învăţa cum să se descurce cu instrumentele pe care le oferă Google.

Artiştii şi hackerii se întâlnesc pentru a crea ceva nou
Deoarece Clusterul pentru Inovare si Tehnologie Brasov doreşte să iniţieze noi proiecte curajoase, care să genereze creştere economică, dar şi să influenţeze în sens pozitiv comunitatea locală, ALT Festival are în acest an două evenimente satelit, Think Culture şi Braşovul Creativ. Think CULTURE este un „hackaton” ce se inspira din cultură, dar se foloseşte de cele mai noi mijloace ale tehnologiei pentru a rezolva în detaliu tematici de design ce au o abordare de tip learning-by-doing. „Think CULTURE, este un experiment. O primă încercare de a aduce la un loc artişti, oameni pasionaţi de DIY, coderi, makeri şi hackeri ce îşi doresc să colaboreze pentru a sfărâma graniţele impuse şi trasate de industriile creative şi cele ale tehnologiei”, a spus Ionuţ Țaţa.


Utilizarea noilor tehnologii
Think Culture îşi propune să consolideze producţia artistică contemporană, prin valorificarea şi utilizarea noilor tehnologii în procesul de creaţie artistică. Hackatonul va dura 4 zile, şi 20 de participanţi vor rezolvă temele de creaţie propuse de mentorii proiectului. Participanţii vor fi selectaţi printr-un formular de înscriere ce va fi disponibil pe website, la secţiunea evenimente „Think Culture”, în intervalul 30 septembrie-10 octombrie, ulterior se va face selecţia participanţilor. În perioada 19-23 Octombrie se vor dezvolta proiectele, la QUIB Makerspace, iar duminică, 23 octombrie le vom expune publicului în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov, urmat de un panel de discuţii. „Am încercat tot timpul să experimentez, astfel că să duc limitele a ceea ce ştiam despre design tot mai dus. ALT Braşov mi-a stimulat ideea această de experiment. Mă fascinează cum tehnologia transformă natură şi spaţiul uman. Scopul final este să creăm o întrebare pe care cel care participă să şi-o pună propriei persoane şi să şi răspundă. Vreau să implic mai multe niveluri de design”, a destăinuit designerul Bogdan Ioniţă, care va fi mentor în cadrul acestui evenimnet. Acesta a lucrat la proiectarea unuia dintre noile tramvaie produse în Bucureşti, iar apoi a plecat în Suedia.

Braşovul, pol creativ regional
Braşovul Creativ este celălalt proiect ambiţios al ALT Festival ce îşi propune susţinerea dezvoltării activităţii antreprenoriale a creatorilor din judeţul Braşov prin crearea unei platforme de promovare către publicul larg şi interacţiune cu alţi creatori din tară. Proiectul reprezintă un eveniment interdisciplinar ce se va desfăşura în zone de maxim interes pentru publicului local şi turişti, pentru a face cunoscute resursele creative zonale. Evenimentul are două componente: un market creativ şi o dezbatere despre creaţiile locale şi posibilitatea înţelegerii ecosistemului creativ local şi naţional. În cadrul marketului creativ artişti locali vor expune produsele proprii: artă, tehnologie, produse de modă şi produse autentice româneşti de design. Sâmbătă, 22 octombrie, în cadrul marketului artiştii vor expune şi vinde produse proprii, iar braşovenii vor putea avea întâlniri directe atât cu artişti consacraţi la nivel naţional cât şi local. Ulterior duminică, pe 23 octombrie, produsele creative vor fi expuse publicului în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Centrul Multicultural al Universitătii Transilvania din Braşov, eveniment care va fi urmat de o discuţie despre potenţialul Braşovului pentru a fi un pol creativ regional.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie