Curs BNR

1 EUR = 4.9737 RON

1 USD = 4.6664 RON

1 GBP = 5.8274 RON

1 XAU = 352.3272 RON

1 AED = 1.2707 RON

1 AUD = 3.0251 RON

1 BGN = 2.5430 RON

1 BRL = 0.9123 RON

1 CAD = 3.3963 RON

1 CHF = 5.1094 RON

1 CNY = 0.6447 RON

1 CZK = 0.1965 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.0962 RON

1 HUF = 1.2631 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0327 RON

1 KRW = 0.3374 RON

1 MDL = 0.2639 RON

1 MXN = 0.2814 RON

1 NOK = 0.4273 RON

1 NZD = 2.7735 RON

1 PLN = 1.1598 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0498 RON

1 SEK = 0.4299 RON

1 TRY = 0.1440 RON

1 UAH = 0.1178 RON

1 XDR = 6.1448 RON

1 ZAR = 0.2463 RON

Editia 8163 - 16 apr 17:45

Kids Tâmpa Braşov are secţie de judo

Autor: George ALDEA

Publicat la 04 aprilie 2024

Sensei Vasile Blendica, om cu sute de sportivi şi medaliaţi

Kids Tâmpa Braşov are secţie de judo

Clubul Kids Tâmpa Braşov a înfiinţat, de curând, secţia de judo, pentru a da astfel şansa de continuitate campionilor Braşovului, după ce secţia de judo de la Dinamo Braşov a rămas fară sală de antrenament şi fără antrenor, iar clubul nu a mai angajat unul care să se ocupe de sportivi şi alături de care aceştia să se prezinte la competiţii.
Antrenorul emerit Vasile Blendica (foto jos dreapta), un om care se poate confunda cu judoul la Dinamo Braşov, a ieşit la pensie, iar clubul nu i-a făcut nici o ofertă de colaborare, astfel că, „în loc să îşi vadă liniştit de pensie”, cum singur spunea, cunoscutul antrenor a căutat soluţii în acest început de an, de a ajuta judoul braşovean să meargă mai departe, iar sportivii să nu rămână pe drumuri. „Puteam să stau şi eu liniştit, să îmi văd de pensie, însă nu m-a lăsat inima să renunţ la aceşti copii care trebuie să aibă o şansă în judo, aici, la Braşov. Nici nu mai ţin minte câte generaţii de campioni am crescut în cei 32 de ani de antrenorat, dar am sute de sportivi şi de medalii adunate. O mulţime de campioni braşoveni au fost crescuţi de mine şi mă durea ca toată această muncă să se piardă şi să nu mai rămână nimic după ea. Am căutat soluţii şi mă bucur că am găsit înţelegere la Adrian Zahariea, preşedintele de la Kids Tâmpa, club care a întins o mână de ajutor judoului şi unor sportivi în care chiar merită să investim cu toţii. Putem spune că a salvat judoul de performanţă de la dispariţie, în Braşov.  Acum chiar sunt liniştit şi pot să îmi văd de ceea ce ştiu să fac mai bine, şi anume să cresc copii şi campioni în judo. Eu am iubit şi o să iubesc mereu acest sport, iar dacă ar fi să o iau de la capăt, tot judo aş alege să fac”, a spus sensei Vasile Blendică, cel care face echipă la Kids Tâmpa cu sensei Toplician Simion.

„Judoul este un sport cu tradiţie la Braşov şi nu puteam să rămân indiferent”
Adrian Zahariea, preşedintele de la Kids Tâmpa Braşov şi omul care a înţeles imediat importanţa unei implicări, pentru ca sportivii să poată participa în continuare în competiţii, să aibă o sală de antrenament şi desigur şi antrenori, a declarat că a întins o mână de ajutor fără să ezite, convins fiind de tradiţia acestui sport în Braşov. „Judoul este un sport cu tradiţie la Braşov şi nu puteam să rămân indiferent, astfel că nu am stat mult pe gânduri când sensei Vasile Blendică a purtat prima discuţie cu mine despre acest lucru. Nu ai cum să spui nu, atunci când ai în faţă un antrenor emerit care a crescut generaţii de campioni la Braşov. Era păcat de atâţia sportivi ai Braşovului, care nu aveau unde să se mai antreneze, nu aveau cu cine şi mai ales, nu aveau resursele financiare de a participa în competiţiile în care erau angrenaţi. Mă bucur că împreună cu colegii de la Kids Tâmpa am putut pune umărul la salvarea acestui sport şi suntem mândri că ei reprezintă acum Kids Tâmpa”.

 
Vasile Blendica, un nume greu în judo
Sensei Vasie Blendica, antrenorul emerit de  la Kids Tâmpa, a antrenat la CS Dinamo Braşov din 1992, a fost antrenor la Lotul naţional de judo, la Lotul olimpic 2004-2008, iar din anul 2008 a activat la Dinamo Bucureşti - Centrul Sportiv Braşov. „Am o viaţă în judo, la Dinamo, unde am lucrat cu sportivi ca Brata Daniel, Baştea Claudiu, Perdivară Valeriu, Bărbulescu Bogdan, medaliaţi la Campionate Europene şi turnee mari din circuitul IJF, iar aceştia sunt doar o mică parte dintre sportivii cu care am lucrat. Ţin să menţionez că până în anul 2018, cu echipa Dinamo Braşov nu am lipsit niciodată de pe podiumul campionatelor naţionale. Dinamo Braşov are  tradiţie de de 60 de ani în judo, cu medaliaţi la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene sau competiţii importante din judo. Asta cred că spune totul despre ce înseamnă judoul la Braşov şi despre cât de important era să fie salvat şi ajutat să poată continua la nivelul la care ne-a obişnuit”.

O sală nouă pentru judoul de la Kids Tâmpa
Pentru că a văzut sala plină la antrenamente şi pentru ca judoka de la Kids Tâmpa să aibă condiţii bune de pregătire, Adrian Zahariea amenajează o sală unde să încapă şi mai mulţi sportivi. „Dincolo de cei mari, care au rezultate remarcabile, am văzut în sala de antrenament o mulţime de copii, multe fetiţe şi băieţi, care practică judo, iar asta ne obligă cumva să facem mai mult, pentru a avea un spaţiu de antrenament mai generos. Este extrem de important pentru întreaga comunitate braşoveană, ca aceşti copii să aibă mai multe alternative de a face sport şi cu cât vor exista mai multe cluburi care să se implice în diferite ramuri sportive, cu atât va fi mai bine pentru noi ca societate. Anii petrecuţi în sport mi-au demonstrat că un copil crescut în acest fel se dezvoltă mai bine din multe puncte de vedere. Din acest motiv, noi, la Kids Tâmpa, acordăm o importanţă foarte mare sportului juvenil şi suntem fericiţi să vedem că din ce în ce mai mulţi sportivi vin către noi”.

 

 

+0 -3

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie