Curs BNR

1 EUR = 4.9699 RON

1 USD = 4.5984 RON

1 GBP = 5.8083 RON

1 XAU = 303.5750 RON

1 AED = 1.2520 RON

1 AUD = 2.9910 RON

1 BGN = 2.5410 RON

1 BRL = 0.9251 RON

1 CAD = 3.3865 RON

1 CHF = 5.1913 RON

1 CNY = 0.6387 RON

1 CZK = 0.1961 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.1488 RON

1 HUF = 1.2619 RON

1 INR = 0.0555 RON

1 JPY = 3.0581 RON

1 KRW = 0.3442 RON

1 MDL = 0.2577 RON

1 MXN = 0.2699 RON

1 NOK = 0.4340 RON

1 NZD = 2.8030 RON

1 PLN = 1.1507 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4444 RON

1 TRY = 0.1467 RON

1 UAH = 0.1205 RON

1 XDR = 6.0994 RON

1 ZAR = 0.2393 RON

Editia 8135 - 05 mar 09:48

Iulică Popa, pentru Victoria

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 27 iunie 2023

Fostul fotbalist s-a retras acasă şi pune umărul, atât din „iarbă” cât şi de la birou, la „reaşezarea” sportului din oraş

Iulică Popa, pentru Victoria

Iulian Popa a fost fotbalist la FC Braşov, Rapid şi Oţelul, dar după retragere a ales să revină acasă, la Victoria şi să pună umărul la „reaşezarea” fotbalului şi a sportului în general, în oraş. Munceşte „în iarbă”, dar şi la birou. În primă fază şi-a deschis propria şcoală de fotbal, iar apoi s-a implicat şi în vechiul club al localităţii de la poalele Munţilor Făgăraş.
„Academia Iulian Popa am construit-o alături de trei prieteni, iar poziţia de director al Clubului Sportiv Chimia Oraşul Victoria a venit ca provocarea vieţii mele! Simt că se completează una pe cealaltă, asigurând condiţii şi continuitate sportivilor din oras. Acest post e ceva nou, am multe de învăţat, dar la cum mă ştiu, o sa dau totul pentru a-mi îndeplini obiectivele. Mereu o să mă simt în «iarbă» în largul meu, dar mă acomodez şi cu «biroul»”, spune fostul fotbalist, într-un material publicat pe blogul pipetafotbalului.com.
Pe lângă amintirile începuturilor sale în fotbal, în curtea şcolii, în urmă cu peste 30 de ani, celel legate de debutul la seniori, la 14 ani, în Liga a 3-a, „Iulică” îşi prezintă planurile actuale.
După ce a câştigat, prin concurs, la finalul anului trecut, postul de director de la Chimia, s-a implicat şi mai mult în repunerea pe „traiectorie” a fotbalului din oraş.
„Am rebranduit clubul, avem o siglă nouă, un birou pe care îl împart eu şi contabila, vestiarul gazdelor şi cel al arbitrilor au fost refăcute Am achiziţionat porţi mobile, maşini de tuns iarba şi de trasat terenul. Încercăm acum să renovăm şi vestiarul oaspeţilor”, povestea, în primul interviu în calitate de conducător de club, pentru Monitorul Expres.
De asemenea, a trasat o nouă abordare a echipei de seniori, din Liga a 4-a. Mulţi ani, o deplasare la Victoria era un vis urât pentru multe formaţii de „judeţ”, care erau aşteptate într-o atmosferă deloc prietenească, încă de la vestiar, pe teren şi în tribune. „Din păcate fotbalul din Victoria a avut de suferit din cauza acestor probleme de disciplină, dar le-am stopat! Vreau să fac o echipă competitivă, iar fairplay-ul va fi pe primul loc. Am sacrificat performanţa şi am decis să ne axăm doar pe jucători tineri. Este o schimbare radicală, dar asumată. Am promovat juniori în echipa mare, în doi ani se vor vedea roadele şi vor veni şi rezultatele şi mai scoatem doi-trei «Iulian Popa». Cel mai important este că am reuşit să aducem spectatorii la meciuri. Poate am putea ajunge în Liga a 3-a, dar nu cred că financiar ne-am putea permite, astfel că mai bine fruntaş în orăşelul tău decât codaş la un nivel mai sus”, sunt planuri expuse tot în monitorulexpres.ro, în această primăvară.

Accent pe infrastructură
Vrea acum să consolideze munca lui şi a celor alături de care lucrează, iar Victoria să fie un punct apreciat, din toate punctele de vedere, pe harta fotbalului mic din centrul ţării. „Planul pe termen scurt cred că l-am îndeplinit şi anume crearea unei echipe foarte tinere şi cu potenţial. Pe termen mediu şi lung, încercăm o clasare în playoff şi câştigarea Cupei României la acest nivel. Dar cel mai important obiectiv este creşterea infrastructurii bazei sportive. Îmi doresc să realizăm un teren de tenis de câmp, unul de volei şi baschet, dar şi o pistă de alergare din tartan. Iar sub tribuna existentă să avem o sală de fitness cu condiţii de recuperare, saună si jacuzzi!”.
Cinci secţii are CS Chimia Oraşul Victoria: fotbal, şah, handbal , orientare turistică şi karate. Ultimele două au sportivi cu rezultate foarte bune chiar şi pe plan naţional şi internaţional.

VICTORIA: COPILĂRIE, ADOLESCENţĂ şI MATURITATE
- „Eu sunt mulţumit de parcursul pe care l-am avut în carieră! Nu mi-am dorit niciodată lucruri nerealiste, nu mi-am facut iluzii. Au fost şi momente mai puţin bune, dar îmi place să rămân cu amintirea perioadelor de la Sibiu, Braşov, Galaţi şi mai ales Rapid! Am un singur regret, acela că nu am jucat pentru giuleşteni în Liga 1, deşi am promovat, fiind golgheterul echipei în acel an!”.
- „După ce am încetat să joc fotbal, viaţa s-a schimbat şi e şi normal, pentru că aveam un anumit program, o anumită alimentaţie, odihnă, iar dintr-o dată libertate totală. Consider că am făcut o greşeală foarte mare rămânând «secund» la FC Hermannstadt, direct după retragere! Trebuia să iau o pauză, să ma liniştesc şi să ma acomodez cu noul stil de viaţă, dar la momentul acela am preferat o trecere mai blândă de la un jucator profesionist la unul retras”.
- „Oraşul Victoria, pentru mine înseamnă copilărie, adolescenţă şi maturitate, deci cam totul! Mă bucur că pot da înapoi ceva oraşului, dar toate acestea, fără ajutorul persoanelor care au puterea de decizie în administraţia publică locală, nu se puteau realiza. Victoria are Viitor!”.

+3 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie