Curs BNR

1 EUR = 4.8909 RON

1 USD = 4.7450 RON

1 GBP = 5.7696 RON

1 XAU = 272.6466 RON

1 AED = 1.2918 RON

1 AUD = 3.3761 RON

1 BGN = 2.5007 RON

1 BRL = 0.9197 RON

1 CAD = 3.7206 RON

1 CHF = 5.0380 RON

1 CNY = 0.7040 RON

1 CZK = 0.2009 RON

1 DKK = 0.6575 RON

1 EGP = 0.2478 RON

1 HUF = 1.2438 RON

1 INR = 0.0596 RON

1 JPY = 3.5548 RON

1 KRW = 0.3638 RON

1 MDL = 0.2455 RON

1 MXN = 0.2382 RON

1 NOK = 0.4990 RON

1 NZD = 3.0574 RON

1 PLN = 1.0448 RON

1 RSD = 0.0417 RON

1 RUB = 0.0774 RON

1 SEK = 0.4689 RON

1 TRY = 0.2642 RON

1 UAH = 0.1287 RON

1 XDR = 6.2901 RON

1 ZAR = 0.2925 RON

Editia 7757 - 12 aug 10:05

Iubita dispărută era moartă şi îngropată. Prostituată de meserie, omorâtă de un „client”

Autor: George ALDEA

Publicat la 11 iulie 2022

Iubita dispărută era moartă şi îngropată.  Prostituată de meserie, omorâtă de un „client”

Braşoveanca dată dispărută de concubinul ei, caz mediatizat de Poliţie luni 4 iulie, la 3 zile de la dispariţie, ascundea o poveste macabră. Femeia dispăruse de vineri, 1 iulie, dar iubitul ei refuzase iniţial ca acest caz să fie făcut public.
Tânăra de 34 ani era de fapt moartă, ucisă de un „client” care o racolase pe Calea Feldioarei din Braşov. Cadavrul i-a fost găsit îngropat în staţia de epurare de la Bod.

Strangulată, urcată într-un cărucior, îngropată în miez de noapte
„Am lămurit o speţă deosebit de complicată în sensul că în noaptea de 1 spre 2 iulie, o persoană de sex feminin a fost ucisă în zona străzii Aron Pumnul, după o neînţelegere cu autorul acestei fapte, după care autorul a preluat victima de pe această stradă cu un cărucior şi a dus-o în timpul nopţii până în zona fabricii Olympus. În spatele fabricii, în zona râului Bârsa a îngropat-o pentru a ascunde săvârşirea faptei, şi în cursul zilei de astăzi (vineri, 8 iulie – n.r.) a fost identificată de lucrători de poliţie, a fost dezgropată, transferată la serviciul de Medicină Legală, unde a fost autopsiată. În urma autopsiei s-a stabilit că victima a fost strangulată, aceasta fiind cauza decesului, iar la percheziţiile făcute în cursul zilei de astăzi, în casa autorului au fost identificate bunuri personale ale victimei. Explicaţia pe care autorul a dat-o la audieri a fost o neînţelegere, în condiţiile în care este adevărat că victima practica prostituţia. Autorul are antecedente penale, a săvârşit în 2015 o faptă de tâlhărie calificată, a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare, dar a beneficiat de legea recursului compensatoriu şi a fost eliberat condiţionat”, a declarat Claudiu Sandu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.Căutată zile în şir
Codruţa avea şi patru copii împreună cu concubinul ei. Acesta a căutat-o cu disperare în ultimele zile distribuind pliante prin oraş, numai că, din nefericire, aceasta a fost găsită moartă în staţia de epurare de la Bod.  
Şi Poliţia a mobilizat resurse importante în acest caz. „Din momentul sesizării au fost constituite echipe complexe formate din poliţişti specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Biroul de Investigaţii Criminale şi Secţiile 1-5 Poliţie, Serviciului Criminalistic şi Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, care au demarat activităţi de căutare a persoanei în cauză, precum şi activităţi investigativ-operative procedurale impuse în astfel de cazuri, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov”, a transmis agent de poliţie Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Practica prostituţia de 15 ani, 4 copii acasă
Tânăra, în vârstă de 34 de ani şi mamă a 4 copii, originară din Apaţa, practica prostituţia de 15 ani, după cum susţin alte tinere care oferă servicii sexuale pe Calea Feldioarei, zona de unde a dispărut şi Codruţa. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, tânăra ar fi fost luată cu forţa de pe stradă de suspect, poliţiştii găsind în iarbă ochelarii acesteia.
„Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că femeia, care îşi procura mijloacele de existenţă practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, contra cost, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost agresată fizic de către o persoană de sex masculin, agresiune în urma căreia ar fi intervenit decesul femeii”, se arată şi în raportul Poliţiei.

Prietenii îi caută rochie de mireasă
Acum, familia ar vrea să o înmormânteze în rochie de mireasă, ţinând cont că nu era căsătorită, iar una dintre prietenele sale a făcut un apel pe Facebook la cei care ar putea să doneze un astfel de articol vestimentar. „Fiind necăsătorită, familia are nevoie de o rochie de mireasă pentru a o îngropa. Vă rog cei cu sufletul mare ajutaţi familia aceasta”, a scris Anna Maria pe un grup de Facebook.

Un „pierde-vară”, de abia ieşit din puşcărie
Suspectul, în vârstă de 41 de ani, a fost ridicat de poliţişti vineri, 8 iulie, în cursul dimineţii, dintr-o locuinţă din Bod. Vecinii spun despre acesta că era un împătimit al „păcănelelor”, era necăsătorit şi acum un an ieşise din închisoare, după ce fusese condamnat pentru tâlhărie. Era un „pierde-vară” acum, după ce în trecut lucrase într-o brutărie.  
„În cadrul unui complex de activităţi investigativ-operative desfăşurate în cauză, poliţiştii braşoveni au identificat persoana bănuită de săvârşirea faptei, ca fiind un bărbat, în vârstă de 41 ani care, ulterior săvârşirii faptei, ar fi procedat la ascunderea cadavrului.
(…) La data de 08 iulie 2022, poliţiştii au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară la trei adrese din judeţul Braşov, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar aparţine victimei.
De asemenea, poliţiştii braşoveni au identificat cadavrul femeii, acesta fiind preluat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov, pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor survenirii decesului”,
a precizat agent principal de poliţie Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ.
 
30 de zile în arest, vrea în libertate
Tribunalul Braşov a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi a emis mandat pe o durată de 30 de zile, respectiv până pe 6 august, inclusiv. Inculpatul a formulat contestaţie, urmând ca aceasta să fie soluţionată de Curtea de Apel Braşov. Bărbatul e cercetat penal sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra vieţii şi a unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

CAZUL VĂZUT DIN BIROUL POLIȚIEI
Corpul Naţional al Poliţiştilor a publicat sâmbătă, 9 iulie, pe pagina oficială de Facebook, povestea acestui caz. O prezentăm, integrral, în continuare.
„«Alo, Poliţia, bună ziua, ştiţi…concubina mea nu a mai venit acasă de aseară. Ştiţi….ea e prostituată, dar are 4 copii, toţi minori, nu i-ar părăsi. Ajutaţi-mă să o gasesc!».
Cam aşa a sunat un apel la poliţie, unul banal pentru „specialiştii” de pe Facebook (o curvă mai puţin, sigur a plecat după altul, o nenorocită, ştim noi de ce sunt în stare ….). Pentru alţii, eternii anonimi din poliţie, aceasta nu sună a o banală reclamaţie. Sunt nişte elemente care pun în alertă un întreg inspectorat. Căutări, verificări, scotociri, întrebări, analize, iar căutari, poate am pierdut ceva din vedere, iar scotociri, extindem aria, ar putea fi şi acolo, mai avem o ipoteză, hai şi pe firul ăsta, vizionăm camerele, extindem investigaţiile, ceva nu se pupă, reluăm de la zero, este ceva ce ne scapă, verificăm toate pistele, căutam peste tot, 270 de ore de filmări vizionate, ce bun ar fi un pont acum…, mărim efectivele şi reluăm toate verificările…, suspecţi, ora critică, mobil, nu lăsăm nimic neverificat… de trei ori. Astea sunt frânturi din dialogurile din birourile anonimilor din poliţie. Chestia faină este că nicio carte nu te învaţă să soluţionezi o crimă. Te învaţă ce verificări să faci, dar nu există nicio aplicaţie în care să introduci datele obţinute şi, după ce apeşi o tastă, să ţi se dea autorul faptei. Nicio crimă nu este identică cu alta. Mereu este ceva specific, un mic amănunt care o face unică. Şi acel amănunt trebuie căutat. Ce a scăpat autorul? Ce putea să-i scape, oricât de atent ar fi fost?
Pentru un investigator serios, cea mai mare ruşine este să treacă peste un amănunt care ar putea schimba soarta anchetei. Oare am pus toate întrebările? Oare mai era ceva ce-mi scapă?
Când spun muncă titanică nu exagerez cu nimic. Să ajungi de la la o femeie care nu a mai venit acasă…. până la un nene, recidivist, care dă o declaraţie în care recunoaşte că a omorât-o, a ascuns-o, apoi a transportat-o până pe malul unui rău şi a îngropat-o într-o zonă în care, poate, nu ar mai fi găsit-o nimeni, niciodată, e o cale foarte lungă, pe care doar o mână de poliţişti ştiu să o parcurgă. Adevăraţii specialişti ai Poliţiei Române…şi aici intră agenţi şi ofiţeri deopotrivă, cu funcţii de execuţie sau de conducere, adevăraţii profesionişti pe care Facebook-ul nu o să-i slăvească, media nu o să-i elogieze pentru că nu vinde un astfel de subiect, iar «specialiştii» netului le vor bagateliza munca pentru că….sunt bugetari şi ăsta le este jobul de… speciali. «Specialii» ăştia au făcut ca în judeţul Braşov să nu mai fie crimă nerezolvată de 12 ani!!!
Consiliul Teritorial Braşov al Corpului Naţional al Poliţiştilor îşi exprimă toată stima şi sincera apreciere pentru tot colectivul care a contribuit la soluţionarea uneia dintre cele mai dificile speţe ale poliţiei braşovene, în care s-a elucidat o infractiune de omor calificat fără a avea corpul victimei decât la sfârşitul anchetei”.

+9 -3

Comentarii

'Gogu'

2022-07-16 23:37:10


'Imi pare rau de saraca fata. Era tanara si avea si copii. E greu cu locurile de munca in ziua de azi. Dumnezeu sa o ierte. Amin!'

'ASUM Brașov'

2022-07-11 20:52:05


'Un caz extrem de tragic! Felicitări Poliției pentru viteza cu care au găsit cadavrul și identificat persoana bănuită de comiterea omorului. Aceasta este Poliția, așa trebuie să intervină...prompt și eficient! Condoleanțe familiei! '

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional