Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8169 - 24 apr 17:39

Internetul viitorului, vis de 10 ani, pregătit de lansare

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 23 decembrie 2021

Braşoveanul Răzvan Tecuceanu, expert în inteligenţă artificială, face parte dintr-un start-up care va lansa un proiect cu care să stea la masa giganţilor online-ului. „2022, an în care se va scrie istorie!”

Internetul viitorului, vis de 10 ani, pregătit de lansare

Internetul viitorului este unul în care am putea ajunge toţi să facem bani pur şi simplu navigând, în timp ce toate datele noastre personale nu ar mai fi stocate şi accesate de absolut nimeni. O idee care prinde tot mai mult contur în aceste vremuri, tot mai digitalizate. Un proiect care îşi doreşte a pune „pe picioare” un astfel de internet este platforma inovatoare „Meet place”, construită într-un parteneriat româno-german, iar Răzvan Tecuceanu, un braşovean expert în domeniul digitalizării, este unul dintre fondatori.
Internetul viitorului, spune Răzvan Tecuceanu, ne oferă şansa de a evada din această lume a manipulării şi a influenţării într-o lume a valorilor, a meritului şi a progresului echitabil în favoarea fiecaruia dintre noi, în favoarea comunităţii. Această structură a viitorului va veni cu programele sale de căutare, prin asistenţii săi personali. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi va avea proprii săi asistenţi personali care se adaptează exact aşa cum doreşte utilizatorul sau dacă utilizatorul doreşte o căutare neinfluenţată de propria sa persoană, poate să îşi adauge un nou agent virtual care va căuta obiectiv orice informaţie dorită.

Totul a plecat de la o reclamă nedorită
Ideea lui Răzvan este una veche de zece ani, un deceniu de muncă titanică foarte aproape de un rezultat mult dorit. „26 noiembrie 2011 a fost ziua în care viaţa mea privată, a fost întoarsă pe dos de o reclamă nedorită. Zece ani mai târziu, nu s-au schimbat prea multe, nu există protecţie suplimentară pentru noi. În schimb, există programe din ce în ce mai bune care încearcă constant să ne influenţeze viaţa de zi cu zi”, povesteşte braşoveanul.

Lansarea, în ianuarie
Lucrurile sunt pe cale să se schimbe, deoarece datorită tehnologiei inteligenţei artificiale şi a blockchain-ului Elrond, asistentul privat inteligent va vedea lumina zilei pe 26 ianuarie 2022. „Un asistent care ne va aparţine, fiind la fel de unic ca fiecare dintre noi. Un asistent pe care îl vom putea personaliza, care ne va proteja datele şi care va îndeplini diverse sarcini pentru noi. Asistentul nostru inteligent MEPI, pe numele complet MeetPlace Extraordinary Private Intelligence, este tot mai aproape de noi şi de voi în fiecare zi şi abia aşteptăm să îl prezentăm! 2022, abia aşteptăm să te îmbrăţişăm, pentru că eşti anul în care se va scrie istorie, când tehnologiile vor fi combinate într-un fel în care nimeni nu le-a combinat până acum. Eşti anul în care MEPI ni se va alătura în această lume digitală! Mulţumim echipei Elrond Network pentru că ni s-a alăturat în această călătorie oferindu-ne tehnologia dezvoltată! Multe mulţumiri pionierilor AI precum Andrew NG, Sven Körner, Boris Nikolai Konrad, Christian Bauckhage, Wolfgang Ertel, Richard Reese şi mulţi alţii. Fără eforturile şi realizările lor, acest proiect ar fi rămas doar un vis frumos”, precizează Tecuceanu.

Demers curajos, într-o lume a unor giganţi precum Google şi Faceebook
Cum marea majoritate a datelor utilizatorilor de internet sunt deţinute, astăzi, de către câteva companii uriaşe, la prima vedere ar putea părea că un astfel de proiect curajos ar putea intra în război deschis cu giganţii. Răzvan crede că poate fi găsită o cale de mijloc, mai ales că odată ce tot mai mulţi oameni vor alege să se protejeze, ei vor alege utilizarea unei platforme care să îi facă să se simtă mai în siguranţă. „Companii precum Google sau Facebook, câteva la nivel mondial, deţin majoritatea datelor. Noi, ca utilizatori, avem impresia că folosim gratis un produs, oferim însă la schimb propria intimitate, iar lucrul acesta se întoarce împotriva noastră şi ne face vulnerabili, Cred că, în timp, s-ar putea ajunge la un echilibru, iar un proiect ca al nostru să poată convieţui cu ceea ce numim astăzi giganţii domeniului”, explică braşoveanul stabilit în Germania.

Criptomonedă proprie, care să „facă vânt” proiectului
Pentru ca ecosistemul să fie complet, MEPI va avea şi propriul său simbol, conceput pentru a sprijini şi accelera dezvoltarea acestuia. Este vorba despre o criptomonedă care ar trebui să ajute proiectul să se dezvolte, să se autofinanţeze. „Suntem în momentul în care căutăm să ne mărim echipa, am discutat cu reprezentanţi ai universităţilor germane din Lubeck şi Kiel sau cu cei ai universităţilor din Braşov, Bucureşti, Iaşi. Moneda MEPI va putea fi cumpărată de orice om care investeşte în criptomonede, din 2022. Momentăm discutăm cu investitori mari în acest sens. Ne dorim să scoatem an de an un produs pe care să-l valorificăm pentru a ne susţine dezvoltarea proiectului”, a încheiat braşoveanul.
Mai multe detalii legate de proiectul inovator pot fi găsite pe site-ul meetplace.eu, pe Twiter (Ștefan Tecuceanu) sau pe grupul de Telegram „Meetplace România”.

+6 -3

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie