Curs BNR

1 EUR = 4.9737 RON

1 USD = 4.6664 RON

1 GBP = 5.8274 RON

1 XAU = 352.3272 RON

1 AED = 1.2707 RON

1 AUD = 3.0251 RON

1 BGN = 2.5430 RON

1 BRL = 0.9123 RON

1 CAD = 3.3963 RON

1 CHF = 5.1094 RON

1 CNY = 0.6447 RON

1 CZK = 0.1965 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.0962 RON

1 HUF = 1.2631 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0327 RON

1 KRW = 0.3374 RON

1 MDL = 0.2639 RON

1 MXN = 0.2814 RON

1 NOK = 0.4273 RON

1 NZD = 2.7735 RON

1 PLN = 1.1598 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0498 RON

1 SEK = 0.4299 RON

1 TRY = 0.1440 RON

1 UAH = 0.1178 RON

1 XDR = 6.1448 RON

1 ZAR = 0.2463 RON

Editia 8163 - 16 apr 16:17

În fiecare cartier, 3 - 4 reclamagii. Sună zilnic la Poliţie

Autor:

Publicat la 19 martie 2024

Directorul executiv interimar al Poliţiei Locale Braşov, Ion Pântea, la Interviurile BizBraşov.ro „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”

În fiecare cartier, 3 - 4 reclamagii. Sună zilnic la Poliţie

Poliţia Locală Braşov are un nou director executiv, interimar, avansat în această poziţie după ce fostul director executiv, Nicolae Aldea, şi-a „pierdut” funcţia în iunie 2023. Reamintim, Aldea a fost demis anul trecut prin 2 dispoziţii de primar, una pentru calificativul „nesatisfăcător” obţinut pentru activitatea desfăşurată în 2022 iar a doua pentru acte de indisciplină.

Primele măsuri: să nu mai întârzie la serviciu, să aibă ţinuta corespunzătoare, să fie cât mai politicoşi cu cetăţenii
Ion Pântea lucrează în Poliţia Locală din 2006. A fost poliţist comunitar, dispecer, şef de birou şi acum este directorul executiv interimar al uneia dintre cele mai blamate (de braşoveni) instituţii publice din Braşov. Noul şef al poliţiştilor locali din Braşov spune că, dincolo de faptul că mai sunt 30 de oameni în structura instituţiei care provin din structurile foştilor gardieni publici (angajaţi pe care nimeni nu poate să-i de afară pentru că sunt funcţionari publici), el încearcă să schimbe faţa instituţiei. Pântea susţine că a luat măsuri pentru ca angajaţii să nu mai întârzie la serviciu, să aibă ţinuta corespunzătoare în orice moment şi să fie cât mai politicoşi cu cetăţenii. Dar numărul angajaţilor este insuficient pentru a soluţiona toate problemele comunităţii:
„Suntem o mână de oameni, încercăm să soluţionăm toate sesizările în ordinea priorităţilor şi în ordinea în care sunt înregistrate în dispecerat. Sunt zile când avem 3 echipaje rutiere, dintre care unul se ocupă aproape exclusiv de ridicări auto. Pe ordine publică avem 6-7 echipaje, non stop, pentru tot municipiul. Avem deficit de personal, sunt 37 de posturi vacante pe care nu putem să le scoatem la concurs pentru că sunt blocate de guvern. Ne străduim, cu aceste echipaje, să avem mobilitate şi să soluţionăm la timp sesizările venite de la cetăţeni”, a explicat directorul executiv interimar al Poliţiei Locale Braşov, Ion Pântea, la Interviurile BizBraşov.ro „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”

Misiuni imposibile: „Sună cetăţeni ca să venim şi să desfiinţăm blocatoarele din parcările de reşedinţă”
Pântea spune că braşovenii nu cunosc ce competenţe are Poliţia Locală. Fac sesizări despre garduri vii care s-au montat în diferite zone ale Braşovului şi sună pentru ca „localii” să vină să toaleteze vegetaţia sau chiar arborii.
Mai sunt şi „reclamagii” de profesie, care sună zilnic pentru diverse „probleme”: „Sună cetăţeni ca să venim şi să desfiinţăm blocatoarele din parcările de reşedinţă. Ori nu avem astfel de atribuţiuni, nu avem în dotare flexuri, ciocane sau dălţi. Mai sunt cetăţeni care, din păcate, sunt de profesie reclamagii. În fiecare cartier sunt 3-4 persoane care sună zilnic. Se uită pe geam şi văd că a oprit o maşină neregulamentar, a intrat omul să-şi ia o pâine de la magazin sau şi-a lăsat copilul la şcoală. În secunda 2, sună la noi. Trimitem echipaj, dar poate nu ajunge la timp ca să constate agentul şi să ia măsuri. Şi reclamagiul e supărat pentru că am ajuns la sesizare după o jumătate de oră sau o oră”, a declarat Ion Pântea.

„Estimez că în maxim 6 luni, Poliţia Locală va avea o altă faţă”
Acesta spune că face tot ce poate pentru a reforma Poliţia Locală Braşov: „Reforma unei instituţii se poate realiza în timp. Estimez că în maxim 6 luni Poliţia Locală va avea o altă faţă”. (BizBraşov.ro)

+4 -7

Comentarii

'Sitaru Marian'

2024-03-19 11:02:28


'Personal am chemat politia locala pentru masini parcate neregulamentar pe strada Arinului in Racadau. Sunt masini parcate acolo incat cei care coboara de pe Molidului sunt fortati sa o faca pe contrasens. Daca te pomenesti cu unul de urca, e nasol. Au venit, au constatat si au ridicat din umeri. Imi povestea politistul ca si el unde avea domiciliul avea aceeasi problema, mai ca mi-au dat lacrimile. Pe Valea Cetatii la fel, sunt masini parcate pana in trecerile de pietoni, de nu se vad din cauza lor copiii care vor sa treaca, si sunt multe scoli in zona. Si vin sa se lamenteze in presa, sa-si planga de mila, sa isi caute scuze. Inutili, asta sunt. Multi sau putini .. sunt INUTILI.'

'S_Mihai'

2024-03-19 08:52:41


'Impostorii ăștia trebuie desființați. Auzi saracii n-au ciocane. Dar cine le cere să dea cu dalta? Lumea le cere să de-a amenzi. Sunt cerșetori peste tot în orașul ăsta, fiecare ghena deschisă își are locatarii care cerșesc și împrăștie gunoaiele pe jos. Politia Locala trece pe lângă ei zilnic. Și mai au și tupeul sa se victimizeze.'

'brasoveanul'

2024-03-19 08:06:52


'Din spusele domnului, citez: \"se uită pe geam şi văd că a oprit o maşină neregulamentar, a intrat omul să-şi ia o pâine de la magazin ........ Şi reclamagiul este supărat ....\". Păi domnu\' şef, staţionarea neregulamentară este o contravenţie - a se vedea Codul Rutier, ori înţeleg că domnia voastră încurajaţi staţionarea neregulamentară motivată de tot felul de scuze pe care le acceptaţi. În această situaţie îmi voi lăsa şi eu maşina în sensul giratoriu, că \"doar am intrat să îmi iau o pâine\". Iar referitor la cei care sesizează, termenul folosit, \"reclamagiu\", nu vă face cinste, este un afront adus celor care s-au săturat de nesimţirea unora care staţionează unde îi taie capul, fără să-i intereseze că încurcă circulaţia sau blochează pe altul staţionat regulamentar. Dacă poliţia locală şi-ar face treaba şi ar lua măsuri pentru combaterea staţionărilor neregulamentare, nu ar mai fi \"reclamagii\". În concluzie, faceţi-vă treaba, ieşiţi pe străzi, dati-vă jos din maşini, mergeţi pe jos că face bine la sănătate sau luaţi-vă biciclete şi patrulaţi prin cartiere să fiţi vizibili, să vă vadă cetăţeanul şi contravenientul că existaţi şi sunteţi activi. Deocamdată, ruşine pentru atitudine, folosirea unor cuvinte neadecvate şi încurajarea staţionărilor neregulamentare.'

'Rammstein'

2024-03-19 06:29:19


'Desființarea acestor impostori! ...asta-i soluția...'

'Willy'

2024-03-19 02:15:22


'Ehe! Aici nea Pantea si-a dat cu stangul in dreptul. Daca dansul nu stie, ii aduc eu la cunostiinta: Politia Locala are atributii in special pe HCL-uri. Si exista HCL prin care Locala poate sanctiona cu amenda pe aia care au blocatoare. Nu vine localul cu flexul nea Pantea, vine localul cu chitantierul. Si dupa 2000 amenda sa vedeti ce dispare blocatorul. Dar cu asa texte si asa limbaj, slabe speranze sa se mai cizeleze vreodata localii. Mai ramane sa ne-o serveasca pe aia cu: Nu putem pune cate un local la fiecare colt si emin trend omul. Tot mai bine se desfiinteaza Politia Locala. Multa lume ar fi mai multumita. Asta nu e treaba, doua politii. Stiti ca ambele politii incearca sa scape de cetatean trimitandu-i de la o politie la alta? Ve urmeaza sa apara, Jandarmeria Locala? Sa ne mai bata si aia?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie