Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7221 - 04 iun 06:07

„Harta” cerşetorilor şi contravenienţilor din Braşov

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 15 sepembrie 2015

Aproximativ 70 de cerşetori, oameni ai străzii sau mici infractori sunt pe lista neagră a Poliţiei Locale Braşov şi sunt urmăriţi în permanenţă ţinând cont că îşi schimbă „raza de acţiune” odată cu sosirea sezonului rece

„Harta” cerşetorilor şi contravenienţilor din Braşov
Poliţia Locală Braşov a pus la punct o bază de date cu oamenii fără adăpost, cerşetorii şi infractorii care îşi fac veacul pe străzile din municipiu. Nicolae Aldea (foto), directorul executiv al Poliţiei Locale Braşov, a precizat că Acest registru conţine o evidenţă amănunţită a activităţii acestor persoane, identificarea lor şi zona unde au fost depistate. Aproximativ 70 de persoane sunt în vizorul agenţilor locali. „Din punctul acesta de vedere, avem inclusiv o hartă contravenţională. Spre exemplu, noi ştim că în ultimele trei luni, X îşi desfăşoară activitatea în zona Centrului Istoric; alt personaj fără adăpost şi-a schimbat zona de acţiune şi îl putem regăsi în zona Hărmanului sau Triaj”, a spus Nicolae Aldea. 
De asemenea, în ultimele săptămâni, agenţii de intervenţie au desfăşurat cu prioritate, acţiuni de depistare, monitorizare, introducere în baza de date în vederea actualizării acesteia şi luarea măsurilor legale în cazul persoanelor care apelează la mila publică sau vagabondează pe străzile oraşului. Au fost şi braşoveni care s-au plâns de disconfortul creat de aceşti oameni care, în general, sunt consumatori de băuturi alcoolice sau alte substanţe psihotrope în spaţiul public, folosesc cuvinte jignitoare sau vulgare la adresa trecătorilor şi au un comportament antisocial. Poliţia Locală Braşov îi avertizează pe locuitorii municipiului că mulţi dintre aceşti oameni au antecedente penale şi se pretează la săvârşirea de fapte fie contravenţionale, fie infracţionale. Acesta este motivul principal pentru care baza de date trebuie actualizată periodic în vederea deţinerii unei cât mai bune evidenţe a elementelor de natură să tulbure liniştea şi ordinea publică în municipiu. 
 
„Salariul” unui cerşetor, peste 100 de lei pe zi
Totodată, poliţiştii locali avertizează asupra faptului că dacă pe timp de vară aceste persoane preferă să acţioneze în zonele turistice, în momentul în care afluxul de turişti scade, ele se reprofilează şi se duc pe sectoarele unde au posibilitatea să fure din auto, din pivniţe şi beciuri ori de pe domeniul public. Nu în ultimul rând, oamenii legii le reamintesc braşovenilor că nu este o soluţie să le oferim bani cerşetorilor, menţinându-i astfel în stradă. În conformitate cu informaţiile oferite de Poliţia Locală, cerşetorii care acţionează în zonele intens circulate ajung să încaseaze sume care i-ar face invidioşi pe mulţi dintre cei care au un serviciu: câştigă zilnic, în medie, peste 100 de lei. Pe de altă parte, intersecţiile reprezintă un punct de atracţie pentru cerşetorii infractori. De aceea, poliţiştii locali au câteva sfaturi pentru şoferii care aşteaptă la semafoare. Florin Plopeanu şeful Serviciului de Ordine şi Linişte Publică, îi sfătuieşte pe braşoveni ca atunci când au geamul deschis, iar uşile la autovehiculului nu sunt blocate, să nu lase bunuri de valoare la vedere, care sunt tentante, mai ales în intervalele orare când traficul este intens şi staţi mai mult timp în intersecţii. 
 
Apel la spirit civic
„Experienţa ne-a arătat că, de cele mai multe ori, când s-a furat un telefon de pe banchetă, cel păgubit nu îl urmăreşte pe infractor, întrucât evită să îşi lase maşina în intersecţie şi să fugă după făptaş”, a precizat Plopeanu. „În principal, în aceste cazuri aş fi foarte bucuros dacă cetăţenii ar anunţa orice element de ordine publică (ne referim aici la Poliţie Locală, Poliţie Naţională sau Jandarmerie) – la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau pe numărul scurt al Poliţiei Locale Braşov: 0268.954. Este foarte bine ca noi să colaborăm cu cetăţeanul şi din acest punct de vedere, mai ales că asigurăm confidenţialitatea datelor de identificare a celui care sună să reclame o faptă antisocială. Sunt multe lucruri pe care braşovenii ar putea să le facă, însă este suficient şi dacă fac doar atât, ca şi activitate civică”, a conchis şeful Poliţiei Locale Braşov.
 
Foto: Primăria Braşov
 
+1 -0

Comentarii

registru sau condica

2015-09-15 03:55:02


ca te umfla si rasul. au registru si la ce foloseste? la strans spaga cumva? de Craciun aceeasi cersetori racnesc asa zise colinde pe Republicii si nu le face nimeni nimic. in noaptea de Revelion era un tigan cu dubita in spate la Posta si astepta sa vina puradeii de la produs cu sorcova si cersit. pe aia din spate de la ARO cu copilul in brate si care te injura si zbiara in gura mare nu pot comunitarii sa ii faca fata? dar pe tiganii de la Kaufland, Media Galaxy, Billa, covrigarii, magazine, Mega Image, din Gara nu ii poate razbi nimeni? la ce foloseste ca stiu comunitarii unde presteaza X? ce ii face prezenta il ponteaza? daca cersetorii isi fac de cap asa ne dam seama ce poate face un hot mai versat!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional