Curs BNR

1 EUR = 4.9686 RON

1 USD = 4.5785 RON

1 GBP = 5.8072 RON

1 XAU = 299.7224 RON

1 AED = 1.2466 RON

1 AUD = 2.9997 RON

1 BGN = 2.5404 RON

1 BRL = 0.9193 RON

1 CAD = 3.3930 RON

1 CHF = 5.2030 RON

1 CNY = 0.6361 RON

1 CZK = 0.1963 RON

1 DKK = 0.6665 RON

1 EGP = 0.1482 RON

1 HUF = 1.2770 RON

1 INR = 0.0552 RON

1 JPY = 3.0472 RON

1 KRW = 0.3440 RON

1 MDL = 0.2559 RON

1 MXN = 0.2685 RON

1 NOK = 0.4352 RON

1 NZD = 2.8219 RON

1 PLN = 1.1515 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0498 RON

1 SEK = 0.4446 RON

1 TRY = 0.1470 RON

1 UAH = 0.1192 RON

1 XDR = 6.0829 RON

1 ZAR = 0.2389 RON

Editia 8132 - 29 feb 04:41

Grafica sloturilor, cum a devenit din ce în ce mai bună

Autor:

Publicat la 02 august 2023

Grafica sloturilor, cum a devenit din ce în ce mai bună

Sloturile au rămas în topul preferințelor de jocuri încă de când au apărut și continuă să fie căutate, fără să fie nevoie de prea multe lucruri care să le facă remarcabile. Și totuși, în toată această goană după distracție, cei mai mulți dintre jucători sunt atenți la un aspect, dincolo de RTP sau detalii tehnice, sau de tema pe care jocul de păcănele o are: modul cum arată! Iar acest lucru a jucat un rol extrem de important în succesul lor.

În definitiv, designul unui joc este cartea lui de vizită și este extrem de important ca acesta să fie unul atrăgător. Grafica sloturilor a fost anterior subestimată, pentru că se credea că nu prea contează cum arată, când scopul unor jucători ar fi doar să câștige. Dar, s-a dovedit că lucrurile stau diferit, iar providerii au înțeles acest lucru, până la a investi prioritar în reprezentarea sloturilor care acum nu sunt doar distractive, cât și atrăgătoare. Iar acum vizualurile sloturilor nu sunt doar din ce în ce mai bune, ba chiar există o competiție tacită între furnizori la acest capitol.

În vremuri fără grafică, primele aparate de păcănele

Cu mult înainte să se fi auzit despre EGT demo au existat aparate de păcănele mecanice. Sloturile au fost cunoscute omenirii undeva prin secolul al XIX-lea, dar limitările în ceea ce privește estetica au fost evidente, ținând cont că nu prea erau multe posibilități atunci, astfel că nu existau runde bonus sau alte facilități, existând mai degrabă o versiune rudimentară a ceea ce se știe astăzi. Și ce călătorie a fost!

Primele aparate de slot au avut trei până la cinci tobe cu cărți de joc, potcoave și clopoței pe role - jucătorii inserau o monedă, trăgeau de o manetă pentru citirea simbolurilor și așteptau să vadă rezultatul. Ca și până acum, desigur, dar nu era nimic care să impacteze din punct de vedere vizual. La început, au fost incredibil de rudimentare, dar un inginer mecanic numit Charles D. Fey a găsit repede o oportunitate de a le îmbunătăți de zece ori.

Sloturile au fost interzise

Nu a trecut mult timp până când aceste aparate de joc timpurii au fost scoase în afara legii, ceea ce a inaugurat era mașinilor cu fructe. După perioada aparatelor de sloturi mecanice au apărut și primele versiune electrice la începutul anilor ‘60, când oamenii căutau să uite de tot ce a însemnat al Doilea Război Mondial. Simbolurile au fost înlocuite cu iconițe colorate cu fructe sau simboluri de la bar, iar premiile au venit sub formă de gumă de mestecat sau bomboane.

Cu toate că acum jocurile de păcănele erau mai diferite, grafica era una clasică, fără riscuri și ușor recunoscută de toți cei interesați, fără să se îndrăznească prea mult dar nici să fie nevoie de prea mult ca lucrurile să funcționeze. Această periodă a rămas cunoscută drept epoca de aur a aparatelor de păcănele, asta și pentru că se deschideau tot mai multe cazinouri populate cu astfel de jocuri, lucrurile devenind totodată și mai competitive, astfel că începe să se investească în grafică.

Sloturile video

În 1976, apare primul slot video în Las Vegas, la a cărui configurare s-a folosit un televizor Sony modificat pentru afișaj, iar noi simboluri, cum ar fi stele, coroane și 777 au apărut și ele. Cu toate că nimic nu părea foarte complex la nivel de înfățișare, acesta a fost un punct de cotitură pentru evoluția jocurilor de păcănele. În anii ‘80 păcănelele deja erau într-un număr mai mare în cazinouri decât multe alte jocuri, iar dezvoltatorii căutau noi soluții de atragere. Abia atunci începe să devină relevantă grafica așa cum o știm noi astăzi, industria începând să fie preocupată să vândă un produs care atrage. Încep să apară jocuri cu runde și funcții bonus, cu un aspect mai proaspăt, mai luminos, prin anii 90.

Grafica sloturilor moderne

Un punct de cotitură pentru jocurile de păcănele l-a reprezentat, fără nicio îndoială, apariția internetului. Îndată ce jocurile au putut fi accesate jocurile de noroc online, au început să se elimine limitările de grafică. Cu toate că la început nu existau atât de multe opțiuni, pe măsură ce tehnologia a evoluat, au apărut mai multe teme, înfățișări diferite și bonusuri și funcții avansate animate.

În prezent există peste 100 de dezvoltatori de sloturi online, fiecare cu stilul și specificațiile sale, cu o amprentă  digitală aparte. Lumea se bucura acum de caracteristici care în urmă cu un secol păreau imposibile, astfel că unele jocuri sunt acompaniate de sunete și artificii virtuale care încântă. Printre cele mai inovatoare opțiuni se numără tehnologia cu grafică 3D sau posibilitatea de joc de sloturi virtuale.

Concluzie

Cu toate că încă nu se știe cum vor arăta sloturile din viitor, există certitudinea că lucrurile nu se vor opri aici și că încă este loc de mai mult, mai bine, mai futurist. Modernul înseamnă nu improvizație, ci un potențial major de imersiune, pentru ca jucătorii să se bucure de o experiență interactivă tot mai nebună și creativă.

 

+0 -4

Comentarii

'Cineva'

2023-08-02 12:29:32


'Chiar ma gandeam ca nu am vazut o analiza atat de obiectiva pe tema graficii sloturilor, iar faptul ca grafica este atat de deosebita cu siguranta flagelul jocurilor de noroc se va reduce semnificativ...'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie