Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 04:06

Godină şi bătaia de joc la adresa poliţiştilor rutieri

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 30 decembrie 2016

Ce a avut de spus agentul despre blocarea aproape zilnică a drumului către Poiana Braşov

Godină şi bătaia de joc la adresa poliţiştilor rutieri

 „Cine se trezeşte dimineaţă în Poiană ajunge” – sfat dat din experienţa proprie, postat ieri de Godină pe Facebook.

Drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov se închide mai de fiecare dată de sărbători, în ultimii ani. Chiar dacă staţiunea are un număr important de locuri de cazare şi de parcare, turiştii se înghesuie să petreacă aici Crăciunul şi Revelionul, fapt care duce la supraaglomerarea staţiunii. Aşa s-a întâmplat şi marţi, şi miercuri, şi joi dimineaţa, iar celebrul agent Marian Godină nu a ezitat să-şi critice şefii pentru atitudinea lor.
„«Mergeţi la Piciorul Pantei (Livada Poştei) şi restricţionaţi traficul către Poiana Braşov. Îi întoarceţi. Le spuneţi că Poiana e plină şi lăsaţi să treacă doar riveranii şi cei cu aprovizionare».
Ordinul se execută, nu se discută.
Doi agenţi şi un Logan se duc repede să pună în aplicare geniala idee. În scurt timp, intersecţia e blocată. La fel şi intersecţiile din proximitate. Poliţiştii sunt îngheţaţi deja. E frig tare, dar partea bună e că nu mai au nevoie de frigidere pentru tonele de carne ce le parvin din toate direcţiile. Treaba lor e să explice fiecăruia în parte că Poiana Braşov e plină şi nu mai sunt locuri de parcare. Fiecăruia! Fiecare răspunde că are cazare plătită cu loc de parcare cu tot, că merge doar ca să ducă pe cineva, că merge doar ca să aducă pe cineva şi multe alte sute de motive. Din sutele de maşini, dintre care unele încep să claxoneze, poliţiştii trebuie să îi selecteze pe riverani şi pe cei care fac aprovizionare şi să îi lase să treacă, după ce le verifică actele, sub privirile deja nervoase ale celor al căror acces nu este permis.
«-P-ăla de ce îl laşi???»
«-Vă bateţi joc de noi!»
Da, e o bătaie de joc. O bătaie de joc faţă de şoferii care plătesc nişte bani ca să circule liber pe drumurile publice, faţă de turiştii care vin să aducă bani în zonă şi astfel să o dezvolte (nu ştiu câţi mai revin după o astfel de experienţă), bătaie de joc faţă de riveranii care vor să meargă acasă, dar trebuie să aştepte în coloană până ajung la poliţistul căruia să îi arate buletinul ca să poată trece mai departe şi nu în ultimul rând o bătaie de joc faţă de poliţiştii ăia care îngheaţă ca nişte că**ţi în timp ce alţii ştiu doar să dea telefoane şi să îi întrebe cum stă treaba. Cum să stea? Stă prost!
Măcar de era o problemă recentă, dar am îngheţat în intersecţia aia încă din 2006 de când am intrat în Poliţie. Pe atunci, tot restricţionarea traficului era soluţia. Adică în zece ani, nimeni nu a fost în stare să găsească o soluţie. De fapt, în mintea lor, soluţia e exact ce s-a întâmplat azi şi ce se va mai întâmpla şi în zilele următoare. Bătaia de joc. Culmea e că nervii sunt întinşi la maxim, înjurăturile merg spre poliţiştii din intersecţie, iar conflictul pare între şoferi şi poliţiştii de la faţa locului. Cum să nu ne «iubească» lumea?
Asta în timp ce şefii ăia din Poliţie, frecându-şi probabil tâmplele obosite de atâta emanaţie de inteligenţă, care dau asemenea dispoziţii, stau la căldurică şi îşi împart salarii de merit şi de excelenţă. Sunt curios, o fi primit vreun salariu d-ăla de merit vreun agent de poliţie rutieră din Braşov, vreunul d-ăla de-i dârdâie izmenele prin vreo intersecţie? De fapt nu-s curios pentru că ştiu. Nu a primit niciunul. Dar vreun şef p-acolo, ceva, ştiu că a primit. O fi fost cuminte...şi a venit Moş Gerilă. Poate veniţi şi voi la dirijat să vedeţi cum e să vă înjure mii de oameni din cauza măsurilor pe care le dispuneţi, merituoşilor!
P.S. Vă aşteptăm cu drag la Poiana Braşov!”, a scris Godină pe pagina de facebook.
Acuma, Braşovul nu este singurul oraş aglomerat din lume în anumite perioade. Italia, care este o ţară cu un număr impresionant de turişti, a emis o regulă valabilă în toate oraşele care au un număr mare de vizitatori. În timpul verii, nimeni nu are voie să intre în zona turistică a oraşului cu maşina. Există însă transportul în comun, utilizat de toţi cei care vor să ajungă la obiectivele turistice. Este adevărat că situaţia Poienii Braşov este diferită, deoarece se află la 12 kilometri de Braşov, însă parcarea care se construieşte în Poiana Mică urmăreşte tocmai acest scop, ca staţiunea să nu se mai aglomereze.

Un loc liber de parcare e „noroc chior” zilele acestea în Poiană.

 

+3 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie