Curs BNR

1 EUR = 4.9737 RON

1 USD = 4.5689 RON

1 GBP = 5.9158 RON

1 XAU = 353.2067 RON

1 AED = 1.2439 RON

1 AUD = 3.0952 RON

1 BGN = 2.5430 RON

1 BRL = 0.8399 RON

1 CAD = 3.3553 RON

1 CHF = 5.0989 RON

1 CNY = 0.6298 RON

1 CZK = 0.1961 RON

1 DKK = 0.6666 RON

1 EGP = 0.0952 RON

1 HUF = 1.2665 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 2.8711 RON

1 KRW = 0.3319 RON

1 MDL = 0.2578 RON

1 MXN = 0.2577 RON

1 NOK = 0.4267 RON

1 NZD = 2.7907 RON

1 PLN = 1.1680 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0521 RON

1 SEK = 0.4334 RON

1 TRY = 0.1390 RON

1 UAH = 0.1114 RON

1 XDR = 6.0575 RON

1 ZAR = 0.2541 RON

Editia 8219 - 12 iul 03:47

Ghidul pacientului cu aparat dentar: la ce să te aștepți în timpul tratamentului ortodontic

Autor:

Publicat la 24 martie 2023

Ghidul pacientului cu aparat dentar: la ce să te aștepți în timpul tratamentului ortodontic

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și tratarea malocluziilor și a altor probleme care influențează poziția și alinierea dinților. Scopul principal al unui tratament ortodontic este să îmbunătățească estetica și funcționalitatea danturii, oferind pacienților un zâmbet frumos și sănătos. De asemenea, tratamentele ortodontice pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate generale, prin ameliorarea funcției masticatorii și a vorbirii.

Cu ce se ocupă specialiștii în ortodonție?

Medicii ortodonți sunt specialiști în alinierea dinților și a maxilarelor și lucrează cu pacienți de toate vârstele. Malocluziile sau alte probleme dentare pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv ereditari, obiceiuri nesănătoase precum suptul degetului sau a unor obiecte, pierderea prematură a dinților de lapte sau a dinților permanenți și diverse traume.

În ce constă un tratament ortodontic?

Tratamentul ortodontic începe cu o evaluare inițială a pacientului, în care medicul va examina dantura și va recomanda radiografii ale dinților și maxilarelor. Pe baza acestor informații, ortodontul va face un plan de tratament individualizat, care include purtarea de aparate dentare. Având numeroși specialisti buni in ortodontie in Brasov, este foarte ușor să primim un rezultat bun.

Ce sunt aparatele dentare?

Aparatele dentare sunt dispozitive medicale fixe sau mobile care se aplică pe dinți și care ajută la poziționarea lor corectă. Acestea pot fi fabricate din metal, ceramică sau materiale plastice transparente. Aparatele dentare mobile, cum ar fi Invisalign, sunt dispozitive ortodontice transparente care se aplică pe dinți și pot fi îndepărtate în timpul mesei sau al periajului. Acestea sunt ușor de utilizat și nu sunt vizibile atunci când sunt purtate. Aparatele dentare fixe sunt cele mai comune și sunt realizate din metal sau ceramică. Acestea sunt lipite pe dinți și sunt reglate periodic de către ortodont, pentru a îmbunătăți poziția dinților. Aparatele dentare linguale sunt tot dispozitive ortodontice fixe, care se aplică pe partea din spate a dinților și nu sunt vizibile atunci când sunt purtate. La un cabinet stomatologic de calitate in Brasov, poți alege cele mai bune variante. Indiferent de tipul de aparat dentar utilizat, pacienții trebuie să efectueze o igienă orală riguroasă și să evite alimentele dure, lipicioase sau bogate în zahăr, care pot favoriza apariția cariilor.

Cât durează un tratament ortodontic?

Durata tratamentului ortodontic variază în funcție de severitatea problemelor dentare și de tipul de aparat dentar utilizat. În general, tratamentul ortodontic poate dura între câteva luni și doi ani sau mai mult. În timpul tratamentului ortodontic, pacienții trebuie să respecte anumite reguli și să efectueze o igienă orală riguroasă pentru a menține dinții sănătoși. De asemenea, trebuie să se prezinte regulat la medic, pentru monitorizarea progreselor.

Care sunt posibilele probleme puse de un aparat dentar?

Purtarea unui aparat dentar poate fi inițial neplăcută pentru pacienți, iar unele persoane pot simți un disconfort la început. Aparatul dentar poate fi, de asemenea, dificil de curățat și de întreținut, iar igiena orală trebuie să fie una riguroasă, pentru a preveni apariția cariilor sau a altor probleme dentare.

Care sunt beneficiile tratamentului ortodontic?

Purtarea unui aparat dentar poate aduce o mulțime de beneficii. În primul rând, aparatul dentar ajută la alinierea dinților și la îmbunătățirea esteticii zâmbetului, ceea ce poate crește încrederea și stima de sine a pacientului. În plus, poziția corectă a dinților poate îmbunătăți masticația, vorbirea și igiena orală.

Este important să înțelegem că purtarea unui aparat dentar nu este doar o intervenție cosmetică, ci poate ajuta la prevenirea și tratarea unor problemelor stomatologice care pot afecta starea de sănătate generală. Dinții înghesuiți sau nealiniați pot provoca probleme de sănătate orală, cum ar fi cariile dentare, parodontita și alte afecțiuni dentare. Prin urmare, purtarea unui aparat dentar poate ajuta la prevenirea acestor probleme de sănătate orală.

Sursa foto: Freepik

 

+3 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie