Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7261 - 03 aug 14:54

REVEDERE

Generaţia „UEFA” de la FC Braşov s-a reîntâlnit aseară pentru aduceri aminte

Autor: Dan NEACŞA

Publicat la 18 decembrie 2015

Foştii jucători de la FC Braşov, pregătiţi în 2001 de Gabi Stan şi Adrian Hârlab, au dat curs invitaţiei colegului lor, Marian Ivan şi s-au întâlnit aseară într-un cadru festiv la „British Pub”, evocând momentele ultimei performanţe a Braşovului în fotbalul mare

Generaţia „UEFA” de la FC Braşov s-a reîntâlnit aseară pentru aduceri aminte

Foto: Golgheterii „all times” ai FC Braşov: Mugurel Buga (stânga), Marian Ivan (centru)  şi Nicolae Pescaru (dreapta)

Momente emoţionante aseară în restaurantul „British Pub” de pe strada Avram Iancu, la întâlnirea generaţiei de succes a fotbalului braşovean, care în 2001 reuşea să termine pe locul 3 în campionat şi să pătrundă pe tabloul Cupei UEFA, formatul de atunci al Europa League. Ideea aparţine ultimului braşovean prezent la un campionat mondial, Marian Ivan, cel care în 1994 era colegul lui Gică Hagi la World Cup. Iniţial el a dorit un eveniment mai restrâns, cu invitaţii trimise colegilor de generaţie, solicitări extinse ulterior „pentru că nu poţi vorbi despre fotbal şi să nu-i ai pe Gyorffi sau Pescaru prin preajmă”, după cum spunea amfitrionul.  Astfel, rând pe rând, au apărut la eveniment foştii jucători, Sandu Cosma, acum om de afaceri, Ionci Gnandt, antrenor şi încă jucător la 44 de ani în liga a 5-a la Bod, Cocan, jandarm destoinic la Făgăraş, Flavius Moldovan, team-manager la echipa noastră, fraţii Andraşi, Sandu - şeful centrului de copii la ASA Tg. Mureş şi Iuliu, jandarm de nădejde la Braşov. Apoi a venit tocmai de la Tg. Lăpuş, Cristi Vasc şi precaut ca de obicei, a pus în traistă nişte cârnaţi, o slană şi o pălincă de te speli cu ea pe dinţi dimineaţă. De la Cluj, a venit inimosul fundaş stânga din vremurile bune, Ovidiu Sărmăşan, acum antrenor la juniorii 2001 de la cea mai iubită echipă din Cluj, „U”. Rând pe rând, au mai apărut Buga, eternul golgheter de sub Tâmpa, Marius Benciu, acum reprezentant al unei firme de optică, foştii portari, Dorin Arcanu, Radu Turdean şi Gabi Kajcsa. Proaspăt calificat la EURO, din postură de antrenor secund al „naţionalei”, Daniel Isăilă, a ţinut să-şi vadă foştii colegi. În fine, Ionel Cazangiu, fundaşul care în carieră a ascultat doar de antrenorul Gabi Stan, fie că a făcut-o la Metrom, FC Braşov sau în altă parte, a întregit lista unei echipe, care vorba cuiva, „ăştia nu ar pierde niciodată cu actuala echipă a lui FC Braşov”.


Şi alţi invitaţi de marcă, au ţinut să sărbătorească reîntâlnirea fostelor glorii
„Legendele” Nicolae Pescaru şi Csaba Gyorffi, foştii antrenori, Gabriel Stan, Adrian Hârlab şi Paul Enache, au fost prezenţi aseară în „British Pub”, unde s-au simţit din nou importanţi, ca acum 15-20 de ani, când conduceau această echipă iubită spre performanţă. Pe lângă ei, fostul şi actualul preşedinte Ioan Neculaie şi respectiv, Vasile Dochiţa, doctorul echipei, Emil Popa, antrenorul portarilor din toate timpurile, Andrei Şanta, foştii maseuri, Gică Vişănescu ( Vişi) şi Andrei Gheorghe, ultimul, cel mai longeviv maseur de la FC Braşov, cu 24 de ani vechime! Ne-am bucurat să-i revedem şi pe Ilie Luca sau Ghiţă Andruşcă, ultimul un administrator de bază lăudat public de însuşi Mitică Dragomir şi care spre lauda lui, a învins recent o boală nemiloasă. Nu-l putem omite pe Nelu Naghi, care înainte de a fi socrul lui Mugurel Buga, a fost stâlpul apărării stegare din anii ‘80 şi ulterior antrenor al acestei echipe! Romeo Paşcu, un personaj cu bunele şi relele lui, nu putea lipsi de la această adunare a fotbalului. Ultimii, dar nu în cele din urmă, administratorul delegat, Ilie Vâju şi Constantin Oprea, unul din cei mai înfocaţi suporteri, au întregit prezenţa inimilor ce au bătut şi încă bat pentru FC Braşov. Şi chiar dacă nu au fost prezenţi, răposaţii dr. Laurean Taus, Iosif Kovacs, Ibrahim Dossey, Ioan Alecu, Ioan Drăgan şi Marian Măuţă, au fost şi ei evocaţi.

Neculaie s-a luat de lipsa legislaţiei care ar putea sprijini fotbalul
„Sunt multe echipe care au făcut performanţă, atât în ţară, cât mai ales, în Europa, iar patronii lor au intrat în puşcărie. Nici un guvern nu a sprijinit fotbalul, sportul în general, nici pe plan local, în cei 17 ani de când am luat această echipă nu am simţit vreun ajutor de la factorii locali, ba dimpotrivă”, a spus revoltat boss-ul lui FC Braşov.

Isăilă, bucuros de revederea cu foştii colegi
Unul din „secunzii” lui Anghel Iordănescu la „naţională”, Daniel Isăilă, a fost emoţionat de reîntâlnirea cu foştii coechipieri. „Momente frumoase, prilej de aduceri aminte, mă bucur enorm de această iniţiativă, mai ales că am foşti colegi pe care nu i-am văzut de o grămadă de ani”.

„Gabello”, despre sezonul fantastic al echipei care în 2001 a adus Inter Milano la Braşov
„O generaţie fantastică, o generaţie de caractere care astăzi s-ar regăsi în primele 4-5 echipe din campionat. Din păcate, după acea performanţă nu s-a mai întâmplat nimic bun cu această echipă şi nici nu cred că prea curând ar putea repeta acele rezultate. Sper ca măcar echipa să revină urgent în prima ligă!”

Marian Ivan, „tunarul” stegarilor şi promotorul acestei acţiuni
„Simţeam că îmi doresc revederea cu foştii colegi cu care am adus bucurie braşovenilor. În ciuda retrogradării din sezonul trecut, sper ca echipa să reajungă în liga 1 pentru că un oraş ca Braşovul merită acest lucru. Şi mai mult decât o prezenţă în liga 1, acest oraş merită o echipă ce ar putea ieşi în Europa!”
 

+4 -0

Comentarii

Razvan

2015-12-18 23:05:21


Nu a fost menționat fundașul dreapta, Aurel Ghindaru

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional