Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7219 - 02 iun 10:31

Focarul de infecţie de pe „13 Decembrie nr. 5” a fost salubrizat

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 26 august 2015

Autorităţile încearcă să identifice proprietarul, care riscă sancţiuni financiare.

Focarul de infecţie de pe „13 Decembrie nr. 5” a fost salubrizat
După o săptămână în care au muncit pe brânci, mai mulţi locuitori de pe strada 13 Decembrie se pot declara mulţumiţi, ieri terminând salubrizarea unuia din cele mai mari focare de infecţie din oraş, imobilul de la numărul 5, de lângă benzinăria OMV. Ajunsă în ultimul hal după ce devenise adăpost pentru mai mulţi oameni ai străzii, casa a fost eliberată de mormane întregi de gunoaie, în timpul acţiunii scoţându-se chiar şi duşumelele sub care zăceau şobolani morţi. 
Vecinii au plătit din banii lor o firmă care să cureţe după boschetari, dar au chemat înainte şi autorităţile locale, pentru a se asigura că aceştia nu se mai aciuează pe acolo.
Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii locali i-au însoţit pe inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov la faţa locului, a evacuat oamenii străzii, demarând totodată procedurile de identificare a proprietarului, care riscă o amendă destul de serioasă. „Odată ce proprietarul va fi identificat, foarte probabil va fi şi sancţionat, fie pentru neîndeplinirea atribuţiilor pe care le avea privind menţinerea curăţeniei pe proprietate, fie pentru celelalte aspecte ce ţin de disconfortul creat locuitorilor din zona respectivă”, a declarat directorul executiv al Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea. DSP este singura instituţie care are dreptul legal de a inspecta sanitar locuinţele proprietate privată, însă doar cu acordul proprietarului sau cu împuternicire de la procuror. Poliţia Locală, conform competenţelor legale, poate identifica persoanele care se perindă prin zonă, iar dacă nu deţin acte de identitate, le pot îndruma pe acestea pentru a intra în legalitate din acest punct de vedere. „Instituţiile publice autorizate să acţioneze în aceste cazuri sunt în primul rând Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică - pentru că acolo, dacă a fost o situaţie care să conducă la un focar de infecţie, cei de la DSP sunt primii care trebuie să intervină şi să ia măsuri, să asigure toate condiţiile ca cetăţeanul să nu sufere din cauza acelui focar. De asemenea, pot lua parte la aceste tipuri de acţiuni şi cei de la Direcţia de Servicii Sociale (DSS) şi de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială (DGPCAS), nu ca părţi implicate direct, ci prin inspectorii de specialitate, care la faţa locului trebuie să identifice persoanele cărora în caz de nevoie să le acorde sprijin de specialitate”, a mai spus directorul executiv al Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea. 
 
 
Acţiuni similare la Autogara 3, După Ziduri şi în fostele cinematografe Modern şi Astra
În cazul în care este vorba despre proprietatea municipiului, Poliţia Locală are obligaţia să solicite firmelor de salubritate sprijin pentru ridicarea gunoaielor din zona respectivă în vederea aducerii spaţiului la starea iniţială. Aşa cum a fost cazul înregistrat în această vară pe terenul situat după podul de cale ferată din apropierea Autogării 3, zonă care fusese ocupată abuziv de câteva persoane fără adăpost. Poliţia Locală a evacuat terenul respectiv şi a acţionat pentru curăţarea zonei. De asemenea, echipele de intervenţie din cadrul Poliţiei Locale au dezafectat un spaţiu, aflat tot pe str. 13 Decembrie care era în aceeaşi situaţie. Astfel, firmele de salubritate solicitate au eliberat de reziduuri şi deşeuri menajere locul în care trăiau în condiţii insalubre persoane fără adăpost.  „Alte zone unde Poliţia Locală a putut acţiona, fiind vorba despre proprietăţi ale statului şi nu cu statut privat, au fost în peşterile de După Ziduri - într-o acţiune în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov - au fost identificate persoane fără adăpost care trăiau în zona respectivă într-o mizerie de nedescris. De asemenea, am fost sesizaţi de existenţa aceloraşi aspecte la fostul cinematograf Astra şi la fostul cinema Modern. În aceste situaţii, am luat legătura cu  serviciul de specialitate din Primărie care s-a ocupat de asigurarea zonei, după ce oamenii, care stăteau ilegal acolo, au fost evacuaţi. La fel s-a întâmplat şi când diferite persoane au ocupat abuziv unele spaţii aparţinând RIAL”, a mai precizat Nicolae Aldea. Până atunci, Poliţia Locală Braşov va monitoriza zona pentru ca oamenii străzii să nu mai intre în imobil.
+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional