Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7221 - 04 iun 07:32

Festivalul Bohemian Square susţine candidatura Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii

Autor:

Publicat la 14 august 2015

Agenţia Metropolitană Braşov sprijină organizarea evenimentului

Bohemian Square, cel mai complex festival de cultură urbană din zona de centru a ţării, va reuni la Braşov peste 150 de artişti plastici, arhitecţi, designeri şi muzicieni naţionali şi internaţionali, în perioada 21-23 august. Festivalul Bohemian Square susţine candidatura Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Prin reinterpretarea valorilor existente într-o maniera contemporană - oferă un cadru generos pentru alinierea la circuitul cultural european.
Aflat deja la a III-a ediţie, Bohemian Square este un eveniment cultural - artistic ambiţios, ce oferă o alternativă de calitate pentru petrecerea timpului liber în mod interactiv, implicând peste 8.000 de vizitatori. În cadrul acestei iniţiative, spaţiul urban al Pieţei Sfatului şi Pieţei Enescu va fi reinterpretat într-un stil creativ şi boem, îmbinând activităţi care aduc plus valoare - cu scopul de a lărgi orizonturile comunităţii către posibilităţile incredibile de exprimare prin artă.
„În Braşov există o nevoie acerbă de evenimente culturale relevante, accesibile comunităţii. Crezând cu tărie că fiecare persoană are puterea de a lua iniţiativa, am decis să organizăm un festival complex, care să însumeze activităţi culturale pline de substanţă, menite să hrănească creativitatea braşovenilor şi a turiştilor”, declară Szidonia Balint, preşedinte al Asociaţiei Bohemian.
Astfel, peste 8.000 de braşoveni şi turişti deopotrivă sunt aşteptaţi să găsească manifestări artistice originale si neconvenţionale, printre care se numără: expoziţii de arte vizuale, trasee urbane alternative, intervenţii artistice, concerte, proiecţii de film, workshopuri creative pentru mici şi pentru mari. La această ediţie festivalul prezintă două secţiuni în premieră: salon de design românesc contemporan şi instalaţii arhitecturale.
Aşadar Bohemian Square aduce designul romanesc în lumina reflectoarelor! Aflată într-o reală ascensiune, scena designului românesc de produs dezvăluie o lume a brandurilor locale tinere, pline de energie şi viziune creatoare! Magazinul-concept Dizainar aduce la Braşov o selecţie din cele mai frumoase produse create de designeri români. Produsele se vor află la vânzare, aşa că nu rataţi spaţiul destinat designului autohton de produs din Piaţa Sfatului!
Prin cealaltă nouă secţiune - Concursul de Instalatii Arhitecturale de anul acesta a generat un interes foarte mare din partea artistilor din toată ţara. Astfel, 23 de proiecte îndrăzneţe s-au întrecut pentru şansa de-a fi produse şi prezentate în cadrul festivalului. Cele mai apreciate 6 proiecte au trecut mai departe iar publicul le va putea admira şi asista la construcţia lor pe perioada festivalului. Veţi găsi instalaţii interactive, inedite, toate sub umbrela temei de acest an al Bohemian Square: “Ferestre”.
“Acest festival este inclus în calendarul de evenimente din programul de candidatură a Braşovului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Cred cu tărie faptul că festivalul Bohemian Square va genera o schimbare pozitivă în comunitate şi va aduce surse multiple de inspiraţie, iniţiativă şi interactivitate”, a declarant directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, instituţie ce sprijină organizarea festivalului.
 Festivalul asigură accesul la talente internaţionale în cele două pieţe ale centrului istoric, pentru a demonstra că un iubitor de artă nu este doar clientul fidel al muzeelor, ci îşi poate găsi inspiraţia şi în spaţiul public. Arta fotografică va fi adusă la mare rang de portughezul Andre Vicente Goncalvez şi americanca Louise O’Rourke, în timp ce ritmurile muzicale vor veni în note entuziasmante din Ungaria şi Bulgaria. Pe timpul serii, spiritul boem va vibra în Piaţa Sfatului în ritmuri de world music, jazz fusion şi teatro beats graţie talentului unor trupe de renume internaţional, precum Meszecsinka şi sZempöl.
Pentru a genera un efect complet, de inspiraţie aplicată în practică, festivalul pune mare accent pe interactivitate, invitând doritorii să ia parte la numeroase workshopuri inedite. Printre altele, iubitorii de fotografie dornici de o scurtă călătorie în timp, vor putea invăţa tehnici de fotografie de la jumătatea secolului al XIX-lea. Între timp, copiii vor construi cu mândrie o machetă a oraşului Braşov, aşa cum îşi imaginează ei că ar trebui să fie. Piaţa G. Enescu va deveni şi în acest an Bohemian LOUNGE - o oază de culoare şi relaxare în mijlocul oraşului, oferind posibilitatea de socializare şi crearea de noi conexiuni într-o ambianţă boemă şi primitoare - ceva ce publicul braşovean îşi doreşte şi merită în spaţiile sale publice. Sub bolta colorată de textile – instalaţie deja emblematică festivalului – vizitatorii vor putea savura o limonadă şi o carte bună din biblioteca în aer liber.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional