banner la cocos banner promotional

Curs BNR

1 EUR = 4.9773 RON

1 USD = 4.3756 RON

1 GBP = 5.7940 RON

1 XAU = 467.2986 RON

1 AED = 1.1913 RON

1 AUD = 2.7801 RON

1 BGN = 2.5448 RON

1 BRL = 0.7458 RON

1 CAD = 3.1510 RON

1 CHF = 5.3554 RON

1 CNY = 0.5997 RON

1 CZK = 0.1988 RON

1 DKK = 0.6666 RON

1 EGP = 0.0856 RON

1 HUF = 1.2211 RON

1 INR = 0.0513 RON

1 JPY = 3.0674 RON

1 KRW = 0.3087 RON

1 MDL = 0.2542 RON

1 MXN = 0.2195 RON

1 NOK = 0.4153 RON

1 NZD = 2.5934 RON

1 PLN = 1.1597 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0531 RON

1 SEK = 0.4498 RON

1 TRY = 0.1139 RON

1 UAH = 0.1057 RON

1 XDR = 5.9305 RON

1 ZAR = 0.2319 RON

Editia 8404 - 17 apr 19:37

Fără să te murdăreşti pe mâini. Plăcinte la tigaie, cu brânză sau magiun

Autor: Andreia IONIŢĂ

Publicat la 14 februarie 2025

Fără să te murdăreşti pe mâini. Plăcinte la tigaie, cu brânză sau magiun

Pentru gospodinele care se tem de frământarea aluatului, chef Adi Hădean propune o reţetă de plăcinte cu brânză sau magiun foarte simplă. „Vin cu o metodă de a evita majoritatea dezastrelor care pot interveni între un începător şi aluatul său”, spune cunoscutul bucătar.
Pentru început, chef Adi Hădean recomandă să pui 10 grame de drojdie proaspătă la înmuiat în 100 de mililitri de lapte, cu o linguriţă de zahăr. Aşteaptă 10 minute, cerne apoi 600 de grame de făină 000 într-un vas adânc, şi toarnă drojdia. Presară sare grunjoasă (trei pişcături) peste făină şi toarnă în vas 50 de mililitri de ulei. Toarnă 250 de mililitri de apă călduţă peste făină şi începe să amesteci cu o lingură de lemn. Trebuie să obţii o compoziţie subţire, dar nu ca aceea de clătite.  Bate aluatul cu lingura de lemn timp de 6-7 minute. Apoi, îl laşi la dospit sub un prosop până-şi dublează volumul (cam 50 de minute în loc cald şi fără curenţi de aer).  „Iată, ai făcut un aluat fără să te murdăreşti pe mâini, fără să frămânţi o oră!”, susţine chef Hădean.
Urmează pregătirea umpluturii: la 200 de grame de brânză de burduf pune 60 de grame de smântână şi o lingură de cozi de arpagic tocate. Pot fi cozi de ceapă verde. Poţi pune şi mărar.
Apoi, ia o lingură de aluat şi pune-o peste blatul acoperit de făină. Întinde aluatul cu mâna dată prin făină. „Nu-i bai dacă nu-ţi iese perfect rotund sau dacă se rupe pe alocuri. Pune o linguriţă (plină) de umplutură în mijlocul foii”, spune bucătarul. Adună aluatul dinspre margini spre centru, apoi presară făină peste plăcintă.
Dacă vrei, poţi întinde plăcinta cât tigaia, chiar şi după ce ai pus-o la fript (în primele 10 secunde).
 „După ce le frigi, lasă-le sub un ştergar, măcar 20 de minute. Se înmoaie fain şi se răcesc uşor. Dacă le pui sub capac sau farfurie, se înmoaie prea tare şi se umezesc de la aburi. Cele cu brânză merg cu iaurt, a doua zi, la micul dejun. Cele cu magiun, merg bine cu lapte”, suţine Adi Hădean.
 

 

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie