Curs BNR

1 EUR = 4.9764 RON

1 USD = 4.6687 RON

1 GBP = 5.8125 RON

1 XAU = 357.7647 RON

1 AED = 1.2712 RON

1 AUD = 2.9982 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8906 RON

1 CAD = 3.3943 RON

1 CHF = 5.1404 RON

1 CNY = 0.6447 RON

1 CZK = 0.1970 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0966 RON

1 HUF = 1.2610 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0228 RON

1 KRW = 0.3383 RON

1 MDL = 0.2591 RON

1 MXN = 0.2704 RON

1 NOK = 0.4231 RON

1 NZD = 2.7527 RON

1 PLN = 1.1514 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4259 RON

1 TRY = 0.1438 RON

1 UAH = 0.1172 RON

1 XDR = 6.1447 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8166 - 19 apr 13:15

Evaziune de milioane de lei la Codlea din bonuri false de benzină

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 20 aprilie 2015

Tot pentru a plăti mai puţin la stat, Vay Reimond şi fosta soţie îşi pontau sutele de angajaţi de pe firmele lor de pază cu 2, maxim 4 ore.

Evaziune de  milioane de lei la Codlea din bonuri false de benzină
Trei firme de pază din Codlea au reuşit să producă un prejudiciu statului de nu mai puţin de zece milioane de lei! 6 reprezentanţi ai celor trei societăţi au fost reţinuţi de către procurori, care îi acuză de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul ar fi fost creat prin două modalităţi: pe de o parte prin ascunderea obiectului sau sursei impozabile prin neplata contribuţiilor sociale şi a impozitelor, iar pe de altă parte prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli fictive cu carburanţi, cu ajutorul unor bonuri fiscale falsificate. 
Procurorii spun că doar două din cele şase persoane reţinute vor fi şi propuse pentru arestarea preventivă. Este vorba despre cei doi administratori ai uneia dintre societăţi, care le conduc, de fapt, şi pe celelalte două. În urma investigaţiilor, procurorii au scos la iveală modalităţile prin care administratorii firmelor de pază reuşeau să se sustragă de la plata contribuţiilor către stat. „Au dat dispoziţie administratorului unei societăţi care ţinea contabilitatea astfel încât în declaraţiile obligatorii în care era trecut programul de lucru al angajaţilor societăţii - aceştia erau 900 pe o firmă şi 400 pe altă firmă - să menţioneze în mod fals o altă durată a programului de lucru decât cea reală. Erau menţionate 2 ore sau 4 ore”, a precizat Alina Popescu (foto), prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Administratorii socoteau că nu câştigă suficient prin această metodă de înşelare a statului şi a angajaţilor, astfel că au pus la punct încă o metodă prin care se sustrăgeau de la obligaţiile de plată. În fapt, ei i-au cerut unei persoane să falsifice bonuri de combustibil cu ajutorul cărora scuteau sume importante de la plata impozitelor şi taxelor. „În perioada 2012 - 2015, aceşti inculpaţi - cei 2 administratori ai celor 3 societăţi comerciale - au dat dispoziţie unui alt inculpat ca acesta să contrafacă, prin intermediul tehnicii de calcul de la domiciliul său, nişte bonuri de combustibil care au aparenţa că sunt emise de o societate de profil, bonuri înregistrate în evidenţele contabile ca şi cheltuieli în mod evident nereale”, a mai spus Alina Popescu. Faţă de cei doi inculpaţi - Lavinia Marincaş (fostă Vay) şi Reimond Vay - s-a dispus şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „instigare la uz de fals”, ambele comise în formă continuată.
 
Razia de la Codlea, din 15 aprilie 
 
„Din actele de urmărire penală efectuate până în acest moment, a rezultat faptul că cei doi inculpaţi, în calitate de administratori de drept şi respectiv de fapt ai societăţilor comerciale mai sus menţionate, în perioada 2011 - 2015, au dat dispoziţie administratorului SC Fair Cont SRL (societate care ţinea contabilitatea societăţilor) în sensul declarării către organele fiscale, în mod nereal, a unui program de lucru redus pentru angajaţii societăţilor de mai sus (900 de angajaţi ai SC Dab Security SRL şi 400 ai SC Security Lavy Det SRL) în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului (contribuţii sociale şi impozit pe venit). De asemenea, în cursul anilor 2012 - 2015, inculpaţii au solicitat administratorului societăţii de contabilitate înregistrarea, în evidenţele contabile ale SC Security Lavy Det SRL şi SC Dab Security SRL, a unor cheltuieli fictive, reprezentând contravaloarea combustibilului consumat pentru autovehiculele utilizate de cele două societăţi, în concret, prin înregistrarea în documentele contabile a unor bonuri privind achiziţia de combustibil, falsificate de către Costică Mitrache, bonuri aparent emise de o societate comercială de profil”, se arată în materialul procurorilor. 
Miercuri, procurorii şi poliţiştii au efectuat la Bucureşti şi în judeţul Braşov un număr de 12 percheziţii la sediile societăţilor comerciale, precum şi la domiciliile celor 6 persoane care au fost reţinute, în urma cărora au ridicat posibile dovezi. 
Anchetatorii au estimat că administratorii au adus din 2011 şi până acum un prejudiciu de 10 milioane de lei prin cele două metode descrise. 
 
Arestaţi la domiciliu
Magistraţii au impus celor doi inculpaţi, Lavinia Marincaş (fostă Vay) şi Reimond Vay, arestaţi la domiciliu, să nu părăsească imobilul din municipiul Codlea fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi să se supună restricţiilor, să se prezinte la judecătorul de drepturi şi libertăţi sau la organele judiciare ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, aceştia nu au voie să se apropie de coinculpaţii Pişcociu Bogdan George, Pişcociu Ileana, Pişcociu Stelian Tudor, Cicorschi Liviu Lucian, de suspecţii Bîra Corina Valeria, Mitrache Costică sau de martorii Filip Doiniţa Mihaela, Blaga Iulia Cristina, Melinceanu Andreea Roxana, Solomon Claudia, Asiminicesei Tunde Karmen şi Vreme Mariana Beatrice, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. Instanţa le-a pus în vedere inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

 

+1 -0

Comentarii

Root

2015-05-18 11:42:07


Voi comentati mereu numai in jurul salariului primit dar nu va puneti niciodata in locul angajatorului care pe langa salariul asigurat si platit la timp mai trebuie sa va asigure o tinuta corespunzatoare, un telefon platit si multe alte cheltuieli. Pana ajung sa aiba un profit trebuie sa scada foarte multe. Nu se imbogateste nimeni din firme de paza parerea mea. Nu mai judecati oamenii atata timp cat pe voi nu va tine sa dati de mancare altor familii si sa le asigurati un venit lunar. Fac si oamenii acestia ce pot ca sa fie totul cat de cat ok.

Florin

2015-05-12 19:36:03


Bine ca se scutura si firmele de paza in sfârșit,ca aici evaziunea este mai uriașă decât v-ați putea închipui.La DAB Security am lucrat 11 luni doar cu o zi libera pe luna si pentru sâmbetele si duminicile lucrate am primit doar tariful orar normal...nu conform legii.Sa nu mai vorbim ca nu se respecta legea nici in ce privește programul de lucru,program de 16-18 ore pe zi...de 24 de ore...Ma întreb banii care s-ar cuveni angajaților conform legii pentru orele suplimentare cum ai jonglează in contabilitate ca sa sii însușească patronii?De ce nu-i reclama nimeni?...simplu...cui?...caci inspectorii de munca își iau plicul te dau in primire si pleacă...iar de dat in judecata să-ți plătească drepturile cuvenite...durează cel puțin un an (spun din propria experienta)...La angajare ti se spune ca vei avea salariul (x) dar la 240 de ore pe luna(si asta este regula la TOATE firmele de paza)...ca primești (x) lei pe ora dar daca faci socoteala la programul normal (legal)de lucru înmulțit 170 de ore cu (x) lei pe ora cat îți dau ei,nu iese nici macar salariul minim pe economie...așa ca Bine ca a început curățenia si in acest domeniu. P.S. pentru cine-i interesat de mai multe amănunte si dovezi cu acte legale...sa ma contacteze.

rammstein

2015-04-20 10:31:56


"Patronul de la Florconstruct, Vasile Florea, dar şi administratorul de la Hidroterra, Cosmin Păstrăv au scăpat de arest, judecătorii Tribunalului Suceava dispunând ca măsură împotriva lor interdicţia de a părăsi ţara. Cei doi oameni de afaceri suceveni au fost capul de afiş în dosarul instrumentat de DIICOT care s-a soldat cu 167 de percheziţii în 14 judeţe, din care 74 în Suceava. 30 de persoane au fost prezentate ieri de către procurorii DIICOT Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă într-unul dintre cele mai mari dosare de evaziune şi spălare de bani instrumentate în judeţul Suceava. Este vorba despre un prejudiciu adus statului estimat la prima ochire a procurorilor la aproape 10 milioane de euro. 39 de firme implicate, 118 învinuiţi, 91 de persoane audiate. Patroni ai unor firme cu renume au căzut pradă tentaţiei de a păcăli statul la sugestia unor indivizi fără pregătire, majoritatea de etnie romă. Din cei 30 de inculpaţi trimişi în faţa instanţei de Serviciul teritorial Suceava al DIICOT, pentru 15 s-a acceptat propunerea de arestare preventivă, ceilalţi fiind puşi în libertate cu aceeaşi interdicţie de a nu părăsi ţara.".... care mai e situatia ?.....

rammstein

2015-04-20 08:13:26


dar cu recuperarea de tva !..cazul sefului psd codlea si o intreaga armata de mafioti ,ce se mai aude ?..."Şeful Camerei de Comerţ Suceava, Sorin Iacob, este învinuit în dosarul de evaziune fiscală de 9,8 milioane de euro, în timp ce liderul PSD Codlea, Robert Cosmin Stama, consilier local, este inculpat în acest dosar, în care au fost reţinute 36 de persoane, între care proprietarul firmei Florconstruct"!!!!..

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie