Curs BNR

1 EUR = 4.9709 RON

1 USD = 4.5670 RON

1 GBP = 5.8970 RON

1 XAU = 354.6908 RON

1 AED = 1.2435 RON

1 AUD = 3.0560 RON

1 BGN = 2.5416 RON

1 BRL = 0.8237 RON

1 CAD = 3.3295 RON

1 CHF = 5.1374 RON

1 CNY = 0.6284 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.0947 RON

1 HUF = 1.2719 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 2.9025 RON

1 KRW = 0.3289 RON

1 MDL = 0.2567 RON

1 MXN = 0.2541 RON

1 NOK = 0.4199 RON

1 NZD = 2.7512 RON

1 PLN = 1.1599 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0519 RON

1 SEK = 0.4279 RON

1 TRY = 0.1380 RON

1 UAH = 0.1100 RON

1 XDR = 6.0565 RON

1 ZAR = 0.2489 RON

Editia 8226 - 23 iul 11:43

„Epoca AI a început”

Autor:

Publicat la 24 martie 2023

Bill Gates, previziuni despre evoluţia omenirii alături de Inteligenţa Artificială

„Epoca AI a început”

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, a publicat săptămâna aceasta o scrisoare de şapte pagini cu titlul „Epoca AI a început” – în care îşi prezintă părerile despre viitorul Inteligenţei Artificiale (AI) şi evoluţia omenirii.
Scrisoarea a sosit în aceeaşi zi în care Google şi-a lansat chatbot-ul AI, Bard, care se alătură Bing de la Microsoft în cursa înarmărilor AI, şi la o săptămână după ce OpenAI, creatorul ChatGPT, a anunţat evoluţia mult aşteptată a modelului său AI, GPT-4.
În scrisoare, Bill Gates a explicat  modul în care AI poate fi folosită atât ca instrument de îmbunătăţire a productivităţii oamenilor, cât şi cum poate contribui la îmbunătăţirea inechităţilor globale - la locul de muncă, asistenţa medicală şi educaţie.
El a scris că dezvoltarea AI este „la fel de fundamentală ca şi crearea microprocesorului, a computerului personal, a internetului şi a telefonului mobil”.
Bill Gates a vorbit anterior despre entuziasmul lui pentru viitorul AI, şi anume despre cum ar putea fi folosită ca tutore în educaţie sau pentru a oferi sfaturi medicale persoanelor în care medicii nu sunt uşor accesibili.
Miliardarul a recunoscut, de asemenea, în scrisoare, preocupările legate de inteligenţa artificială, inclusiv riscul ca oamenii să o utilizeze greşit, precum şi posibilitatea unei IA super inteligente, sau „puternice”, care şi-ar putea „stabili propriile obiective”, pe măsură ce tehnologia AI se îmbunătăţeşte în timp.

1. Vei avea un asistent digital care să te ajute cu diverse sarcini
Bill Gates scrie despre modul în care AI ar putea fi folosită în forţa de muncă ca „asistent personal digital” pentru a îmbunătăţi productivitatea angajaţilor – o idee despre care a vorbit anterior în februarie. AI, integrată în instrumente de lucru digitale precum Microsoft Office, ar putea ajuta la gestionarea şi scrierea e-mailurilor, a scris Gate.
Potrivit lui Gates, aceşti „agenţi personali” generaţi de inteligenţă artificială – echipaţi cu cunoştinţe şi date vaste despre compania şi industria lor – ar putea reprezenta, de asemenea, resurse cu care angajaţii pot comunica.
„Pe măsură ce puterea de calcul devine mai ieftină, capacitatea GPT de a exprima idei va fi din ce în ce mai mult ca şi cum ai avea un lucrător cu guler alb disponibil pentru a te ajuta cu diverse sarcini”, a scris el.

2. Domeniul Sănătăţii va beneficia de un ajutor important, mai ales în activităţile de rutină
În industria Sănătăţii, Bill Gates a scris că AI ar putea elibera lucrătorii din domeniul sănătăţii de anumite sarcini, inclusiv depunerea cererilor de asigurare, completarea documentelor şi redactarea notelor de vizită la medic.
Gates a scris că pentru ţările sărace, în care „mulţi oameni din acele ţări nu ajung niciodată să se prezinte la un medic”, AI le-ar putea permite lucrătorilor din domeniul sănătăţii să fie mai productivi cu pacienţii pe care îi văd. Este posibil ca AI să ajute, de asemenea, în tratamentul pacienţilor care nu locuiesc în apropierea unităţilor de sănătate, a scris Gates.
AI este deja folosită în asistenţa medicală pentru a analiza datele medicale şi a proiecta medicamente, a scris Gates, dar următorul val de instrumente AI ar putea ajuta la prezicerea efectelor secundare ale medicamentelor şi la calcularea nivelurilor de dozare.

3. Inteligenţa Artificială, un real ajutor pentru fermieri şi domeniul agricol
Pentru culturile şi animalele din ţările sărace, Gates a scris că AI ar putea ajuta la proiectarea seminţelor adaptate climatului local şi la dezvoltarea de vaccinuri pentru animale - evoluţii care ar putea fi importante „pe măsură ce vremea extremă şi schimbările climatice pun şi mai multă presiune asupra fermierilor de subzistenţă din ţările cu venituri mici", a mai precizat Bill Gates.

4. Domeniul Educaţiei trebuie să se adapteze şi să lucreze cu AI
Bill Gates a prezis că inteligenţa artificială ar putea transforma educaţia în următorii cinci până la 10 ani, oferind conţinut adaptat stilului de învăţare al unui student şi învăţând ceea ce motivează studenţii individuali şi îi determină să îşi piardă interesul pentru materii.
AI ar putea ajuta, de asemenea, profesorii, ajutând la planificarea predării cursului şi evaluând înţelegerea de către elevi a subiectelor de la clasă.
„Chiar şi odată ce tehnologia este perfecţionată, învăţarea va depinde în continuare de relaţiile mari dintre elevi şi profesori”, se arată în scrisoare. „Va spori – dar nu va înlocui niciodată – munca pe care elevii şi profesorii o fac împreună în clasă.”
Gates a scris că AI ar trebui, de asemenea, să fie accesibilă în mod egal şcolilor cu venituri mici din SUA şi din întreaga lume „astfel încât studenţii din gospodăriile cu venituri mici să nu rămână în urmă”, a mai precizat el pe blogul personal.

Comentarii

'Gil'

2023-03-26 03:42:46


'Linistiti-va ca solutie nu exista. Inca nu s-a gasit ala mai inteligent sa fie pus acolo de aia care conduc. Iar la noi aia care conduc sunt doar niste cunoscuti indepartati ai celor care conduc, un fel de ramura de-a paispea. Ca sa vedeti cat de acuta este asuprirea ar trebui sa traiti in Franta SUA Germania Anglia Olanda unde se contracteaza un impurmut, se fac niste asa zise investitii, se plateste supra pret, firma care ia plata devine falimentara si nu are bunuri, uite asa s-au spalat niste bani iar de unde s-au luat banii trebuie sa se ridice procentul de dobanda platit de aia care muncesc. Si uite asa avem dintr-o data milionari si miliardari. Cine controleaza? Tot aia pusi de ei in care s-a investit ca sa ajunga acolo. Din ce s-a investit? Din spalaturile care revin catre plata tot alora care muncesc. Si cercul continua. Se pregateste intre timp si a doua garnitura care sa-i inlocuiasca pe astia care la un moment dat nu mai sunt agreati de aia care muncesc (marea majoritate a populatiei). Asa ca daca aveti iluzii ca ceva se va schimba in bine luati medicamente ca sa va treaca. Se va acutiza treaba asta pana intr-acolo incat in 10 ani veti vedea control intarit pe orice miscare pe care o veti face. Deja se implementeaza undeva intr-o tara asa zis dezvoltata o masura de control unde daca depasesti 15 minute cu masina de locul unde esti inregistrat fiscal ca rezident atunci vei plati o taxa. Stati linistiti, sistemul lucreaza pentru voi. Nu le dati copiilor sa citeasca, lasati televizorul aprins pe desene, nu comentati cand isi pierd timpul pe tik tok si alte ai v veti vedea copiii slujind si chinuindu-se pe la 35 de ani sa puna ceva de mancare in gura. Va veni sistemul si va zice ca ai ajuta social daca se vor duce sa tunda iarba pe platatia / mosia nu stiu caruia de care muncitorii zilieri vorbesc ca despre un portret scump pe perete. Dar hai sa nu va scot din cearta voastra zilnica pe lucruri marunte ca va bulversez gandurile si nu mai functionati maine. Daca ati sti voi ce vi se pregateste v-ati antrena un pic mai mult dar nu va veti da seama nici cand veti fi loviti direct asa ca s-o lasam cum a picat si vedeti-va de nimicurile zilnice. Recomand showrile alea de pe la tele unde bucatarii si pitipoancele va cumpara ieftin.'

'Barbu Gh.'

2023-03-24 20:12:59


'Un funcțional care a băgat doze experimentale în el, din prea multă ,,inteligență\", normal, comenteaza despre cei care au avut dotarea necesară in a nu se lăsa injectați precum cobaii. Aia este, Mama Natură mai da și rateuri.'

'Willy'

2023-03-24 09:48:17


'Si asa, la ce grad de culturalizare detine septelul mondial, deja multe modele de telefoane sunt mult mai inteligente decat posesorii lor. Pana si un router e mai inteligent decat o anumita masa electorala spoita cu galben hauriu.'

'Barbu Gh.'

2023-03-24 06:43:35


'Trebuie făcut ceva astfel încât decerebratul ăsta să nu mai aibe atâta putere. Că la toate se pricepe gheițu perciunat.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie