Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 07:41

Electroprecizia Săcele intră într-o nouă etapă de dezvoltare

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 16 februarie 2015

Compania a numit la conducere manageri cu experienţă internaţională, dezvoltându-şi tot mai mult partea de cercetare-dezvoltare şi investind în echipamente noi.

Electroprecizia Săcele intră într-o nouă etapă de dezvoltare
La începutul acestei luni, la conducerea companiei braşovene Electroprecizia Săcele a fost numit britanicul Prith Harasgama, care a condus mai multe companii elveţiene, precum ABB Power Generation Alstom Power, Wood Group, dar şi din România - Kvaerner IMGB şi Deloitte Consultants. Numirea britanicului cu origini în Sri Lanka face parte dintr-o nouă etapă de dezvoltare a companiei braşovene, una dintre puţinele firme foste socialiste care a rămas în picioare la 25 de ani de la Revoluţie şi care are, în continuare, capital majoritar românesc.
În anul 2008, după îndeplinirea obligaţiilor contractuale asumate în procesul de privatizare început în anul 1998, Intercom SA a preluat controlul firmei Electroprecizia, deţinând un pachet de 49,7% din acţiunile companiei.
Adrian Secelean (foto), reprezentantul acţionarului majoritar Intercom SA, a propus şi susţinut iniţiativa privind reorganizarea şi transformarea companiei în grup de firme, pe o structură de tip holding, înfiinţându-se societăţi cu răspundere limitată independente din punct de vedere juridic.
 
 
În acest fel s-au înfiinţat, în 2009, subsidiarele Electroprecizia Electrical Motors, Electroprecizia Automotive Equipment, Electroprecizia Electrical Equipment, Electroprecizia Tools Production, Electroprecizia Construct Maintenance, Electroprecizia Cast Production, Tramar. Ulterior au fost constituite Electroprecizia Security and Protection şi Electroprecizia Hydro Energy. 
În 2010, ca un prim pas în dezvoltarea companiei, a fost angajată firma de audit Deloitte pentru a realiza un diagnostic al societăţii pentru a defini strategia de dezvoltare. „Au confirmat că modulizarea companiei era necesară, pentru ca fiecare linie de business să fie administrată distinct, să crească productivitatea, să stimuleze performanţa, să se facă investiţii productive şi să se construiască echipe de profesionişti motivaţi şi competenţi în toate firmele din grup”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie. Adrian Secelean a fost iniţiatorul înfiinţării clusterului electrotehnic ETREC, ce are ca scop crearea unui climat economic favorabil pentru dezvoltarea mediului industrial, principala zonă generatoare de profit, contribuind prin mijloace preponderent economice la dezvoltarea economică, socială şi culturală a întregii zone geografice în care clusterul activează.
 
Restructurare în cinci ani 
De-a lungul ultimilor cinci ani Electroprecizia a trecut printr-un proces de restructurare şi reorganizare. În domeniul producţiei s-a continuat reorganizarea fluxurilor de producţie a motoarelor electrice, s-au achiziţionat primele utilaje noi de înaltă performanţă pentru creşterea productivităţii şi s-a dezvoltat noua generaţie de motoare electrice de eficienţă ridicată (IE3) marca Electroprecizia prin echipa proprie de cercetare-dezvoltare, asigurând pe termen mediu şi lung perspectiva de dezvoltare a acestei afaceri-cheie. S-au continuat investiţiile în modernizarea infrastructurii IT şi în implementarea de sisteme informatice avansate de gestiune şi control, cum sunt soluţiile ERP (SAP) şi de Business Intelligence (QlikView). Aceste sisteme permit managementului un acces rapid la informaţii şi luarea de decizii prompte şi educate, o gestionare optimă a resurselor şi un control mai bun al costurilor. Sistemul de management al performanţei, introdus în 2012 reprezintă un instrument util şi obiectiv de evaluare şi recompensare a performanţei, fiind menit să alinieze obiectivele individuale ale managementului cu cele ale societăţii. În prezent, acest sistem este generalizat la nivelul grupului, contribuţia acestuia la crearea noii culturi organizaţionale fiind una esenţială. 
 
S-au adaptat cerinţelor pieţii 
Grupul de firme Electroprecizia a reuşit în urma proceselor de reorganizare şi restructurare să se adapteze mai bine cerinţelor cerinţele pieţei, cu un personal competent şi educat, cu o echipă de management performantă şi ambiţioasă, şi cu o structură de cost eficientă. Îmbunătăţirea de procese interne care a avut loc, a consolidat o organizaţie modernă şi eficientă, care crează premise de dezvoltare. Adrian Secelean, presedintele CA, ne-a declarat că „putem considera că perioada anterioară a fost una de eficientizare, care trebuie urmată de o perioadă de dezvoltare şi creştere, prin extinderea portofoliului de clienţi având nu doar servicii şi produse de calitate, ci şi costuri competitive”. „Pentru recuperarea cât mai rapidă a decalajului tehnologic pe care îl avem faţă de competitorii noştri, este necesară investiţia în înnoirea mijloacelor de producţie - echipamente, utilaje şi tehnologii”, a mai spus sursa citată. 
În contextul investiţilor şi a dezvoltării de strategii distincte pentru firmele din grup, au fpst depuse cinci proiecte pentru accesarea de fonduri nerambursabile în valoare de 7,4 milioane de euro, din care au fost accesate două proiecte de investiţii ce însumează peste 3,6 milioane de euro, din care 50% sunt fonduri nerambursabile - norvegiene şi europene. În prezent, sunt în fază de analiză trei proiecte europene - unul pe fonduri norvegiene, o continuare a proiectului aprobat în 2014, şi două proiecte pe axa POS CCE.
În ultimul an compania şi-a intensificat activitatea de dezvoltare-cercetare, având în derulare trei proiecte pe acest segment în colaborare cu membrii clusterului ETREC, universităţile tehnice din Braşov, Bucureşti şi Cluj-Napoca, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 3,7 milioane de lei. „De asemenea, urmărim dezvoltarea platformei Electroprecizia, prin obţinerea titlului de parc industrial de producţie şi inovaţie în domeniul electrotehnic, având în vedere că din cele 24 hectare aflate în proprietatea companiei, doar jumătate sunt ocupate. Ne dorim ca această zonă industrială să ajungă un centru al dezvoltării zonei metropolitane Braşov, iar aici urmează să fie atrase firme de renume internaţional”, a declarat Secelean.
+2 -0

Comentarii

rammstein

2015-02-16 16:19:29


dle Vranceanu ,unde i-ati luat acest interviu ?....sau vi s-a bagat sub nas !!!!...pai daca in 5 (cinci )ani suprafata de productie s-a redus cu 50% !!!!,atunci peste inca 5 ani nu va mai exista nimic !!!!...la acesta uriasa realizare si-au adus "contributia" 4 (patru ) directori generali..primul dupa plecarea(a fost dat afara) dlui Rosculet, este consilier judetean al psd ,al doilea fostul director al BCR!!!,al treilea fost director la grupul Deloitte,al patrulea specialist in restructurare de prin bucuresti ... Acum vine un alt director Deloitte sa termine cea mai ramas !!!.. Pacat de aceasta afacere numita eps.incepuse bine dar se pare ca forte oculte si-au bagat coada,.......... si s-a ajuns aici... in rest nimic....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie