Curs BNR
1 EUR = 4.9773 RON
1 USD = 4.7033 RON
1 GBP = 6.0025 RON
1 XAU = 398.6339 RON
1 AED = 1.2805 RON
1 AUD = 3.0190 RON
1 BGN = 2.5448 RON
1 BRL = 0.7823 RON
1 CAD = 3.3495 RON
1 CHF = 5.3554 RON
1 CNY = 0.6474 RON
1 CZK = 0.1982 RON
1 DKK = 0.6674 RON
1 EGP = 0.0941 RON
1 HUF = 1.2013 RON
1 INR = 0.0555 RON
1 JPY = 3.1224 RON
1 KRW = 0.3311 RON
1 MDL = 0.2579 RON
1 MXN = 0.2327 RON
1 NOK = 0.4247 RON
1 NZD = 2.7494 RON
1 PLN = 1.1656 RON
1 RSD = 0.0426 RON
1 RUB = 0.0472 RON
1 SEK = 0.4325 RON
1 TRY = 0.1350 RON
1 UAH = 0.1134 RON
1 XDR = 6.1967 RON
1 ZAR = 0.2608 RON
Publicat la 27 aprilie 2018
Bogdan Cosmin Cozma, bucătar la Complexul Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, a câştigat premiul I, în cadrul Concursurilor GastroPan 2018, la categoria „Platouri culinare reci”.
La această categorie, participanţii care au concurat individual au avut sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne cu trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri şi o salată, precum şi un desert de restaurant pentru 2 persoane.
Bogdan Cosmin Cozma a pregătit un platou festiv cu terină din spată de iepure sălbatic cu cremă de brânză în mantie de spanac, terină din ficat de viţel cu tartar din măr verde pe blat din spanac, muşchi file de cerb cu crustă din alune de pădure şi petale de limba mielului. Garniturile pe platou erau: ţelină apio umplută cu brânză de vaci cu mozaic din legume, tartă de morcovi pe blat crocant, găluşte din cartofi umplute cu inimă din peltea de gutui cu crustă din verdeţuri. Sosurile folosite erau: compot din ardei gras copt cu piper roşu zdrobit şi boabe de muştar franţuzesc uşor picant, maioneză de gogoşar murat glasată cu unt, sos de afine cu reducţie de oţet balsamic, vinegretă aromat cu cimbrişor de pădure. Elementele desertului de restaurant erau: pahar cu cremă de ciocolată aromată cu flori de munte, cremă de vanilie şi cireşe amare, parfait din măr copt glasat, ciocolată albă şi alune de pădure, prăjitură „Gustul copilăriei” cu blat pufos însiropat cu pastă de măceşe, cremă fiartă din griş cu lapte aromat cu lămâie şi dulceaţă de fragi.
Tot pe locul I la această categorie s-a clasat şi Gheorghe Ciutacu, din Bucureşti.
Amintim că echipa de bucătari de la Complexul Crăiasa Munţilor, cu Bogdan Cosmin Cozma şi Elena Doiniţa Şelaru în componenţă a câştigat şi titlul de Tortul Anului 2018, în cadrul aceleiaşi competiţii. Tortul „Taste of the Garden”, realizat din legume din sera cofetarilor, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate învelite cu ciocolată (foto jos). Expoziţia GastroPan 2018 a adunat la Tîrgu Mureş peste 150 de expozanţi, din 25 de ţări.
nu este nici un comentariu
Mandatele rămase, 5 de senator şi 4 de deputat, vor fi decise azi de Biroul Electoral Central
2024-12-06 citeste mai multDacă, de la nivel central, liderii PSD şi PNL au transmis mesaje de susţinere a Elenei Lasconi pentru funcţia de preşedinte al României, în judeţul Braşov, reprezentanţii celor două[...]
2024-12-06 citeste mai multFemeile care își critică soții „fac cancer”, spune, într-o declarație care sfidează logica și medicina, Cristela Georgescu, soția candidatul Georgescu C., ajuns în[...]
2024-12-06 citeste mai multToni Greblă, şeful Autorităţii Electorale Permanente, apare în imagini alături de unul dintre apropiaţii lui Călin Georgescu, Constantin Lupu, şi de preşedintele AUR, George Simion, scrie[...]
2024-12-06 citeste mai multZeci de șaguniști au semnat și lansat joi, 5 decembrie, un document numit Memoriul Șagunist. Inițiatorul acestui document, semnat de zeci de absolvenți de marcă ai uneia dintre cele mai prestigioase[...]
2024-12-06 citeste mai mult
Adaugă un comentariu