Curs BNR

1 EUR = 4.9575 RON

1 USD = 4.6194 RON

1 GBP = 5.7071 RON

1 XAU = 290.0889 RON

1 AED = 1.2580 RON

1 AUD = 3.0134 RON

1 BGN = 2.5348 RON

1 BRL = 0.9172 RON

1 CAD = 3.3885 RON

1 CHF = 5.1137 RON

1 CNY = 0.6542 RON

1 CZK = 0.2096 RON

1 DKK = 0.6655 RON

1 EGP = 0.1495 RON

1 HUF = 1.3316 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.3068 RON

1 KRW = 0.3478 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2601 RON

1 NOK = 0.4193 RON

1 NZD = 2.8081 RON

1 PLN = 1.0939 RON

1 RSD = 0.0423 RON

1 RUB = 0.0577 RON

1 SEK = 0.4288 RON

1 TRY = 0.2307 RON

1 UAH = 0.1251 RON

1 XDR = 6.1493 RON

1 ZAR = 0.2350 RON

Editia 7947 - 26 mai 19:32

După o carieră în străinătate, vă așteaptă vești bune - rambursarea taxelor

Autor:

Publicat la 17 mai 2023

După o carieră în străinătate, vă așteaptă vești bune - rambursarea taxelor

Atâta timp cât există motive imperioase pentru a pleca în străinătate în căutarea fericirii, munca în străinătate pare în continuare o opțiune atractivă. Locuitorii țării noastre profită de condițiile favorabile pentru a lucra în țări străine pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Cu toate acestea, cei care decid să se întoarcă au o mare oportunitate de a se recompensa și cu o rambursare a taxelor. În acest fel, ambițiile unei cariere în străinătate nu numai că pot oferi experiențe de neuitat, ci vă pot umple buzunarele la întoarcere.

Ce taxe sunt rambursate?
Atitudinile față de rambursările de taxe variază de la scepticism, unde beneficiile sunt puse sub semnul întrebării, la supra-optimism, când se presupune că toate taxele vor fi rambursate. Prin urmare, în primul rând, trebuie să știți că o rambursare a taxelor este posibilitatea de a vă colecta banii după ce ați lucrat în străinătate. Acest lucru implică, de obicei, o rambursare a plăților excedentare ale impozitului pe venit, iar orice bani plătiți în impozit sunt recuperați numai dacă valoarea fără impozit a venitului nu este depășită. Ultima opțiune este mai frecventă pentru cei care au plecat pentru o perioadă scurtă de timp, de exemplu, pentru vară. În rest, se returnează plata în plus a impozitelor pe venit, care se formează de obicei datorită factorilor metodologiei de calcul. Suma rambursabilă depinde de diverși factori: țara, tipul de muncă, timpul lucrat, cuantumul salariului și altele.

Recuperarea impozitelor și fricile
Unii sunt îngrijorați de nesiguranța garanțiilor sociale, de exemplu, teama că, după rambursările de taxe din țara în care au lucrat, nu vor mai putea primi o pensie de acolo. Cu toate acestea, acesta este cel mai des întâlnit mit, deoarece rambursările de taxe nu au niciun efect asupra garanțiilor sociale. Dimpotrivă, este ca un proces de restabilire a drepturilor fiscale, care nu provoacă restricții suplimentare în viitor. De asemenea, se crede uneori că, după recuperarea impozitelor, vor trebui făcute plăți suplimentare și în România. Cu toate acestea, acest lucru nu este, de asemenea, adevărat, deoarece dacă ați plătit impozite într-o țară străină, atunci cu siguranță nu va trebui să plătiți din nou impozitele deja plătite.

Cum funcționează rambursarea taxelor?
Acest proces depinde dacă încercați să recuperați singur banii sau să contactați o companie care o face. Ceea ce este important este țara din care intenționați să vă recuperați taxele, deoarece procesul în sine depinde de acesta. De exemplu, începutul și sfârșitul exercițiului financiar pot diferi de la o țară la alta și ar trebui să știți aceste lucruri pentru a depune declarațiile de venit și fiscale la timp. Dacă călătoria și cariera ta în străinătate s-au încheiat și acum te-ai întors în Romania, poți încerca să îți recuperezi imediat taxele. Rambursarea taxelor este imposibilă fără documentele necesare. În general, lipsa confirmării informațiilor necesare este o sursă majoră de complicații într-un proces fără probleme. Autoritățile fiscale străine solicită documente diferite, dar trebuie să știți că veți avea întotdeauna nevoie de două lucruri: o copie a pașaportului sau a cărții de identitate și un document cu detalii despre veniturile obținute și impozitele plătite.

Vă ocupați personal sau apelați la specialiști?
Care este diferența în procesul de rambursare atunci când încercați să recuperați impozitele singur sau printr-o companie care se ocupă cu rambursări de taxe din diferite țări străine? Principala diferență este că atunci când încercați să obțineți singur rambursarea taxelor, orice greșeli sau inexactități vă revin dumneavoastră, așa că va trebui să vă familiarizați cu procesul și cu părțile sale din procesul birocratic. Dacă alegeți o companie de rambursare a taxelor, întreaga responsabilitate pentru o rambursare fără probleme a taxelor va fi asumată de companie, pe care va trebui să o ajutați doar prin furnizarea informațiilor necesare. De exemplu, se întâmplă adesea ca unele documente să lipsească. În acest caz, specialiștii în rambursarea taxelor vă pot scuti de complicații birocratice și de comunicarea suplimentară cu autoritățile străine sau foștii angajatori, deoarece aceștia se vor ocupa de documentele necesare pentru dvs.

Un alt avantaj atunci când contactați specialiștii - că nu va trebui să completați singur declarația. În acest fel veți evita greșelile, apelurile inspectorilor străini și alte provocări. Rambursările de taxe vor fi pur și simplu mult mai ușoare, astfel încât toată munca va fi făcută de profesioniști și va trebui să așteptați 2-4 luni pentru ca banii să ajungă în contul dvs. Ce ați pierde dând inițiativa specialiștilor? În acest caz, cel mai probabil nu va trebui să vă ocupați de specificul acestui proces, nu va trebui să dobândiți cunoștințe pentru a îmbunătăți competența în acest domeniu, veți evita experiența de comunicare cu angajații instituțiilor străine atunci când rezolvați inexactități.

Astfel, călătoriile de afaceri pot oferi nu numai experiență de neprețuit, impresii, cunoștințe culturale, ci și venituri suplimentare la întoarcere. Veți putea folosi acești bani primiți pentru o vacanță în țara dvs., care ar putea deveni un fel de recompensă după ce ați lucrat în străinătate.

 

+3 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional