Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7270 - 14 aug 02:22

După data de 23 august, pe străzile Braşovului va circula un autobuz „boem”

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 14 august 2015

Intervenţia artistică pe mijlocul de transport al RAT va fi efectuată de către artiştii participanţi la Festivalul Bohemian, iar acesta va circula apoi prin oraş pentru a-i inspira şi a-i face mai optimişti pe călători şi pe trecători

După data de 23 august, pe străzile Braşovului va circula un autobuz „boem”

150 de artişti plastici, arhitecţi, designeri şi muzicieni naţionali şi internaţionali, se vor reuni la Braşov, în perioada 21-23 august în cadrul celui mai complex festival de cultură, Bohemian Square. În cadrul acestei iniţiative, spaţiul urban al Pieţei Sfatului şi Pieţei Enescu va fi reinterpretat într-un stil creativ şi boem, îmbinând activităţi care aduc plus valoare - cu scopul de a lărgi orizonturile comunităţii către posibilităţile incredibile de exprimare prin artă.
Una dintre surprizele pregătite de către organizatorii Bohemian Square este o intervenţie artistică pe unul dintre autobuzele RAT Braşov, care şi-a dovedit dorinţa de exprimare prin artă şi deschiderea la nou. „Vizitatorii Bohemian Square sunt invitaţi să se bucure de un moment de creaţie artistică pe autubuzul expus în Piaţa Sfatului. Unul dintre obiectivele festivalului fiind deschiderea către nou şi inedit şi generarea unor schimbări pe termen lung, ne bucurăm de faptul că spiritul festivalului va dăinui în oraş şi graţie acestui autobuz care fi repus în circulaţie mai boem, mai optimist, inspirând trecătorii şi călătorii. În Braşov există o nevoie acerbă de evenimente culturale relevante, accesibile comunităţii. Crezând cu tărie că fiecare persoană are puterea de a lua iniţiativa, am decis să organizăm un festival complex, care să însumeze activităţi culturale pline de substanţă, menite să hrănească creativitatea braşovenilor şi a turiştilor”, a explicat Szidonia Balint, preşedinte al Asociaţiei Bohemian.

Designul românesc, în prim plan
În cadrul festivalului vor avea loc manifestări artistice originale si neconvenţionale, printre care se numără: expoziţii de arte vizuale, trasee urbane alternative, intervenţii artistice, concerte, proiecţii de film, workshopuri creative pentru mici şi pentru mari. Totodată, La această ediţie festivalul prezintă două secţiuni în premieră: salon de design românesc contemporan şi instalaţii arhitecturale. „Aşadar Bohemian Square aduce designul românesc în lumina reflectoarelor! Aflată într-o reală ascensiune, scena designului românesc de produs dezvăluie o lume a brandurilor locale tinere, pline de energie şi viziune creatoare! Magazinul-concept Dizainar aduce la Braşov o selecţie din cele mai frumoase produse create de designeri români. Produsele se vor afla la vânzare, aşa că nu rataţi spaţiul destinat designului autohton de produs din Piaţa Sfatului”, a spus Szidonia.

„Ferestrele Lumii” ajung în Piaţa Sfatului
Prin cealaltă nouă secţiune a festivalului Bohemian Square de anul acesta, Concursul de Instalaţii Arhitecturale, a generat un interes foarte mare din partea artiştilor din toată ţara. Astfel, 23 de proiecte îndrăzneţe s-au întrecut pentru şansa de-a fi produse si prezentate in cadrul festivalului. Cele mai apreciate 6 proiecte au trecut mai departe iar publicul le va putea admira si asista la construcţia lor pe perioada festivalului. Toate aceste instalaţii interactive, vor fi reunite sub umbrela temei de acest an al Bohemian Square: „Ferestre”. De asemenea, colecţia fascinantă de lucrări a fotografului portughez de talie internaţională, Andre Vicente Goncalves, numită „Ferestrele Lumii” va fi expusă în Piaţa Sfatului din Braşov, în cadrul festivalului. Expoziţia prezintă într-un mod captivant evoluţia arhitecturală a lumii şi diversitatea fascinantă a fiecărui oraş, exprimată chiar şi la nivelul acestor detalii ale caselor, care sunt ferestrele. De la texturi şi culori, la materialele folosite la tipuri de obloane, Goncalvez ne aduce aproape amănunte vizuale prin care putem cunoaşte specificul unor locaţii fermecătoare. Din Lisabona spre exemplu, artistul aduce ferestre încadrate cu faianţă, transmiţând astfel specificul oraşului, pentru care faianţa este un simbol încă din secolul al 16-lea. Din Evora, un alt oraş portughez cuceritor, Goncalvez a ales ferestre încântătoare încadrate în pereţi albi cu detalii galbene. În acest caz, albul este ales în decorarea caselor pentru a face faţă căldurilor toropitoare din zonă, care în timpul verii ating chiar 42 de grade Celsius.

Foto: FERESTRELE LUMII. Colectia fascinanta de lucrări a fotografului portughez de talie internaţionala Andre Vicente Goncalves va fi expusa în Piaţa Sfatului, în perioada 21 – 23 august.
 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional